Skocz do zawartości

Ceny rzepaku 2022

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
14 godzin temu, kibix napisał:

odstaw tvp i przejdź to tematu polityka. Jak to mawia Morwiecki Dwa razy obiecać to jak raz dać. Za czasów Po żeby być w radzie jakielkowiek spółki trzebabyło mieć wykształcenie. Teraz wystarczy być żoną polityka i pyk 5 rad nadzorczych. Pokaż mi te 100 tys samochodów elektrycznych. Pokaż jak wygląda elektrownia w ostrołęce. Pokaż 100 obodwnic. Pokaż budownictwo socjalne....... Co do wieku emerytalnego to albo będzie podniesiony albo ludzie będą dostawać emerytury głodowe. Już teraz jest źle w przyszłości będzie gorzej. PiS ma teraz taką strategie: " nie ma takiego problemu którego nie da się zasypać dodrukowaną kasą". 

Widzę że jesteś zwolennikiem zasiłków, benefitów, dodatków, dopłat. Przecież Po nie dawała a PiS daje. Wiedz że te pieniądze się znikąd nie biorą. Masz inflacje i dług. Masz brak transparentności władzy. Zniszczony podział władzy. Bezkarność politków. Klaszczesz jak holecka Ci mówi że tusk złodziej. Plują Ci prosto w twarz a udajesz że deszcz pada. Mam taką skrytą nadzieję że Twoja uwielbiona partia udaję tylko taką bezmyślną i zaraz wyskoczy Kaczyński i powie że mamy kontrakty na gaz na 5 lat do przodu podpisany, że węgiel mamy na składach, że elektrownia atomowa właśnie rusza, że gus się pomylił w liczeniu inflacji i wynosi ona nie 20% a 2%. Taka mała iskierka nadziei. 

kukurydza na dobrych stanowiskach to połowa października to będzie wcześnie, na piachu kto może pcha na kiszonkę jak się nie uda to tak jak mówisz koniec września jej nie będzie. 

Sebix chyba leków dzisiaj zapomniałeś 

ja jakoś nie widzę powodów by oddawać rzepak po 3 tys. Właściwie to nie wiem czym jest spowodowane takie przeświadczenie ,że  w tym roku nie będzie drożał. Nie wierzę, że przymiarkami do obniżenia jego proporcji w paliwach. Zwłaszcza przy kryzysie energetycznym. Powinni to właśnie wykorzystać jako energię odnawialną do wszelkiego typu urządzeń produkujących energię el  lub choćby  tylko ciepło.

Edytowane przez rocknrollnik1

3 godziny temu, ziutek92 napisał:

Zobaczycie ze padniemy gospodarka jak muchy. Wczoraj lądowałem rzepak w hrubieszowie w zakładzie Pryzmat i nie był to rzepak nasz tylko został przeładowany z ukraińskiej wywrotki. Właśnie jestem w Tychach aby go zrzucić.

Różnił się od naszego i cenę za ile go kupili znasz??Ukraina bokiem nam wychodzi my ja ratujemy a ona nas dobija. To że pszenica kukurydza i rzepak zostaje u nas to wina rządu bo żadnej kontroli nad tym nie ma i jeszcze może się okazać że cena u nas b.tańsza jak w żniwa czego nikomu nie życzę.

Edytowane przez Andpol
  • Like 1

56 minut temu, Andpol napisał:

Różnił się od naszego i cenę za ile go kupili znasz??Ukraina bokiem nam wychodzi my ja ratujemy a ona nas dobija. To że pszenica kukurydza i rzepak zostaje u nas to wina rządu bo żadnej kontroli nad tym nie ma i jeszcze może się okazać że cena u nas b.tańsza jak w żniwa czego nikomu nie życzę.

Niczym się nie różnił czarny i tyle. Nie znam cen dostaje tylko wz na czas transportu.

Edytowane przez ziutek92

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny paliw w 2024? Czy można liczyć na obiecywane w kampanii wyborczej spadki?
      Dziś wiodące koncerny zaktualizowały cenniki uwzględniając nowe stawki podatków i opłat, a więc olej napędowy drożeje o +5,3gr
      Najlepszego w Nowym Roku

kontynuacja zeszłorocznego tematu:

• Przez yacenty
      Jakie są ceny rzepaku w sezonie 2023? Jaka może być cena rzepaku po żniwach 2023? Jaka jest opłacalność produkcji rzepaku? Zapraszamy do dyksuji.
    • Przez kowal1108
      Jak w temacie. Jakie są u Was ceny żyta? 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez danielhaker
      W jakich cenach sprzedajecie ziemniaki w 2022 roku? Czy przy niskich cenach produkcja ziemniaków jest opłacalna? Kiedy spodziewacie się wzrostów cen w waszych regionach za ziemniaki przemysłowe i jadalne? Czy pozyskanie nowych rynków zbytu pozwoli na osiągniecie lepszych cen? Jak Wy, oraz rolnicy z okolic prognozujecie ceny w sezonie 2022? Zapraszamy do dyskusji.
      Link do tematu z sezonu 2020/2021:

• Dodaj nową pozycję...
v