Skocz do zawartości

Ceny rzepaku 2022

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, KarolaKarotka napisał:

A co byś zaradził gdybyś zajechał na wagę jak co roku z myślą o depozycie i dowiedział się że od tego sezonu tylko skup, właściciel dostał dobry kredyt skupowy i woli zainwestować w przechowanie towaru który kupi w żniwa niż przechowywanie depozytów? Masz jakiś plan B?

Tak nie bedzie jedynie może byc płatny , jest druga opcja sypać w silosy, 

A śmiałem się na jesieni że trzymam do wiosny to sprzedam po 5k.. złamałem się przy 3,2k pod koniec listopada. Myślałem że sprzedam kupię to tamto, nawozy paliwo.. ale na szybko licząc i tak lepiej bym wyszedł jakbym teraz sprzedal po te prawie 5k i kupił droższe paliwo i nawozy.. no ale gdyby babka miała wąsy.. 

Dnia 30.04.2022 o 07:36, miwigos napisał:

Szacun za wytrzymałość , jaja ze stali masz, 

No có w kościach czułem że jeszcze będzie wysoko, zresztą wcześniej o tym pisałem w tym temacie,  że pod koniec kwietnia będzie wysoko🙂. Zostało jeszcze do sprzedania połowa zbiorów zboża za 2021i też myślę że nie będzie źle 

• Like 1

W żniwa to dobra cena , jakby później miało być tylko 100 zł drożej to by wszyscy w zniwa sprzedawali, im wyższa cyna później tym lepiej dla nas , a TY martwisz się

59 minut temu, marek1977 napisał:

W piątek miałem pierwszą dostawę do Kruszwicy , dopłata do ceny bazowej 355 zł ,ceny bazowa podpisana na 4925zł ,tak więc wyszło 5280zł/netto. Takiej ceny życzę każdemu i to już w żniwa.

to pszenica powinna być połową ceny rzepaku czyli około 2600 a jest dużo mniej.....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny paliw w 2024? Czy można liczyć na obiecywane w kampanii wyborczej spadki?
      Dziś wiodące koncerny zaktualizowały cenniki uwzględniając nowe stawki podatków i opłat, a więc olej napędowy drożeje o +5,3gr
      Najlepszego w Nowym Roku

kontynuacja zeszłorocznego tematu:

• Przez yacenty
      Jakie są ceny rzepaku w sezonie 2023? Jaka może być cena rzepaku po żniwach 2023? Jaka jest opłacalność produkcji rzepaku? Zapraszamy do dyksuji.
    • Przez kowal1108
      Jak w temacie. Jakie są u Was ceny żyta? 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez danielhaker
      W jakich cenach sprzedajecie ziemniaki w 2022 roku? Czy przy niskich cenach produkcja ziemniaków jest opłacalna? Kiedy spodziewacie się wzrostów cen w waszych regionach za ziemniaki przemysłowe i jadalne? Czy pozyskanie nowych rynków zbytu pozwoli na osiągniecie lepszych cen? Jak Wy, oraz rolnicy z okolic prognozujecie ceny w sezonie 2022? Zapraszamy do dyskusji.
      Link do tematu z sezonu 2020/2021:

• Dodaj nową pozycję...
v