Skocz do zawartości

Ceny rzepaku 2022

Rekomendowane odpowiedzi

5 godzin temu, Andrew1234 napisał:

Rzepak w dół i cisza na forum zatkało tych co myśleli że będzie pięć tysięcy za tonę

Zawsze sprzedaje na wiosnę, to co mam teraz pisać, aktualnie nawet nie bardzo wiem jaka cena bo Kruszwica na razie nie wysyła SMS-ów, a Ty się tak nie spinaj bo to nic nie daje😄.Pozdrawiam wszystkich magazynujących rzepak.

• Like 2

8 godzin temu, karolek12 napisał:

Jak masz pisać takie posty to lepiej zamknij sie bo to wiele swiadczy o tobie

Człowieku to jest forum i każdy może pisać swoje opinie

2 godziny temu, smertin napisał:

wiejski handlarzyna?  sfrustrowany dureń? obie opcje? 

Ale ty jesteś chyba mało bystry co ? 

• Sad 1

A mi tylko szkoda że jak rzepak dobijał 4-5 tysiecy to śrutę rzepakową podnosili z dnia na dzień, a teraz byłem na składzie to rzepak maja do skupu za 2900 brutto a śruta rzepakowa za 2200 brutto, wychodzi że z rzepku tylko śrutę robią?

Celowe dzialanie, wiedza ze rolnicy maja rzepak i teraz jest nerwówka kto pierwszy pęknie 

• Like 1

9 godzin temu, dexter00 napisał:

Martwi mnie tylko ta Ukraina bo niestety duze ilości rzepaku przychodzą torami LHS

Człowieku przecież nie tylko do Polski idzie ten rzepak, sami też potrzebują, a nie mają chyba nieskączonej ilości. 

Chce się tam płakać wam dzień w dzień. Rzepak tani, pszenica tania, nawozy drogie ludzie co to będzie, nie opłaca się. 

To iść na etat i tyle, wam dać gwarantowana najwyższa cenę w roku najlepiej - nie ta branża. 

• Haha 1

10 godzin temu, przemek28_28 napisał:

A mi tylko szkoda że jak rzepak dobijał 4-5 tysiecy to śrutę rzepakową podnosili z dnia na dzień, a teraz byłem na składzie to rzepak maja do skupu za 2900 brutto a śruta rzepakowa za 2200 brutto, wychodzi że z rzepku tylko śrutę robią?

Celowe dzialanie, wiedza ze rolnicy maja rzepak i teraz jest nerwówka kto pierwszy pęknie 

jaka nerwówka rzepak może i  dwa lata poleżeć 

• Like 1

Dnia 12.09.2022 o 07:56, Tomek90 napisał:

Człowieku przecież nie tylko do Polski idzie ten rzepak, sami też potrzebują, a nie mają chyba nieskączonej ilości. 

Chce się tam płakać wam dzień w dzień. Rzepak tani, pszenica tania, nawozy drogie ludzie co to będzie, nie opłaca się. 

To iść na etat i tyle, wam dać gwarantowana najwyższa cenę w roku najlepiej - nie ta branża. 

Nikomu sie nie oplaca , a ogłoś u mnie hektar ziemi za 100tys to sie malo nie pozabijają 😄

• Like 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Jakie są ceny rzepaku w sezonie 2023? Jaka może być cena rzepaku po żniwach 2023? Jaka jest opłacalność produkcji rzepaku? Zapraszamy do dyksuji.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny paliw w 2024? Czy można liczyć na obiecywane w kampanii wyborczej spadki?
      Dziś wiodące koncerny zaktualizowały cenniki uwzględniając nowe stawki podatków i opłat, a więc olej napędowy drożeje o +5,3gr
      Najlepszego w Nowym Roku

kontynuacja zeszłorocznego tematu:

• Przez kowal1108
      Jak w temacie. Jakie są u Was ceny żyta? 
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v