Skocz do zawartości

Ceny nowych ciągników 2022

danielhaker

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Dnia 2.10.2022 o 20:07, robert1226 napisał:

Ja piszę o serii G , co najmniej u mnie bardzo ładnie przerzuca , zaś półbiegi wogule nie odczuwalne .

Może dlatego, że skrzynia w valtrze g to dyna 4 i dyna 6 z inną nazwą, ogólnie valtra g i 5s to ten sam traktor w innym opakowaniu i innymi opcjami. Coś jak case i steyr 

5 godzin temu, shreck napisał:

Cześć

Wyceniał ktoś może ostatnio 160 KM? 

JD, CLAAS, MF, CASE?

Nh t7 210 z monitorem na skrzyni półautomatycznej 500 tys netto do negocjacji.

DF 6165 RC ful wypas z przystosowaniem do nawigacji to 470 tys netto do negocjacji.

DF 6185 RC też jak wyżej wyposażenie to 500 tys netto do oddania.

DF 6215 RC warrior to 570 tys netto.  

Steyr impuls 6175 cvt do oddania 500 tys netto. 

Valtra Q 225 z nawigacją RTK to koszt 800 tys netto do negocjacji.

Wszystkie maszyny oprócz Valtry są na placu do zabrania. Nowe zamówienia to ceny w górę.

DF ma najlepszy kredyt bo niby jest promocja i wychodzi 0 % na 5 lat.

https://www.deutz-fahr.com/pl-pl/promocje-oferty/promocje/11848-promocja-protect-deutz-fahr-ciagniki-150-230km

Edytowane przez PrzemekFarmer

Orzedstawiciel chlapnąl za 630 490netto.  Pyt najtanszy arion 630 jakiego moge dostac? 490netto hehe trzeba zlozyc oferte 400netto  to biore hehe a nie to dowidzenia. Maja na caly rejon w claasie jakas pule do opuszczenia i moze dostac jeden albo 10  jak sie dobrze targuja.  

Edytowane przez marcino84

22 minuty temu, marcino84 napisał:

Orzedstawiciel chlapnąl za 630 490netto.  Pyt najtanszy arion 630 jakiego moge dostac? 490netto hehe trzeba zlozyc oferte 400netto  to biore hehe a nie to dowidzenia. Maja na caly rejon w claasie jakas pule do opuszczenia i moze dostac jeden albo 10  jak sie dobrze targuja.  

Ogólnie jeśli teraz Claas kosztuje tyle samo co Case,MF, Valtra czy Deutz-Fahr to za 10 lat będzie tańszy i to znaczenie. Wiem bo sprzedawałem Ariona 430. 

Ogólnie teraz nie marka całkowicie decyduje o zakupie a jego kredytowanie chyba że za gotówkę. 

cześć modeli nie jest produkowana bo jest brak części i producent musiał się skupić na najpopularniejszych modelach np. Arion 610 też nie można zamówić jest obecnie tylko 630 i 650 a w serii 400 jest 430, 450 i chyba 470 dostępny. z serią 500 to w ogóle lipa Axion też od 830 stki dopiero. troche się porobiło przez te półprzewodniki i ogólnie swiatowy chaos w produkcji.

3 godziny temu, emattti napisał:

wyjasni mi ktos fenomen Zetora, polowa produkcji sprzedaje sie w polsce, na zachodzie nikt tego nie chce a w polsce w czolowce sprzedazy :P

Również nie rozumiem. Nie wiem jak cenowo wychodzą mniejsze  modele, ale np. taki Crystal 170. Cenowo teraz trzeba dać ok 450k. Za tą cenę pewnie można dostać NH czy Valtre a różnica ogromna. Zetory przede wszystkim są tragicznie wygłuszone i taki Crystal nie ma podłokietnika ani joysticka. 

Myślę że ludzie nie porównują do ciągników zachodnich, idą do deleara I kupują nie wiedząc, że że podobne pieniądze można mieć ciągnik zachodni. Wolałbym już McCormica niż Zetora. 

4 godziny temu, odrion napisał:

Myślę że ludzie nie porównują do ciągników zachodnich, idą do deleara I kupują nie wiedząc, że że podobne pieniądze można mieć ciągnik zachodni.

Porównują i na dodatek wolą Zetora. Sam mam kolegę, który chce kupić Zetora Crystala za tyle co miałby T7 czy Pume na przyklad. Ma 100 ha do obrobienia. Młody chłopak a gada jak typowy Janusz że Zetor to prosty a "zachodnie" to się psują bo gdzieś tam dorabia w wolnym czasie jako traktorzysta w wielkiej gospodarce 1000 ha i tam jeździ NH i się często psuje. pewnie już z 15 tysięcy godzin ma ten NH to i się psuje. ale nie przetłumaczysz od 40 lat w rodzinie robią Zetorami. Dla odmiany do opryskiwacza się przymierza Horscha więc coś nie coś wie o technice rolniczej chyba :)

W Polsce z Zetorem jest trochę jak z Passatem/ Audi A4 w TDI. Pewna forma Religii w którą się wierzy bezgranicznie. Sam sprzedałem Zetora 7211 w opłakanym stanie w pieniądzach sprawnego dobrego ciągnika.

Edytowane przez Darek8787

Tyle że w podobnych pieniądzach nic lepszego nie kupi jak audi a4. Skody, Seaty czy inne citroeny albo mazdy jakościowo nie mają podejścia a bmka czy Mercedes już są droższe. I te silniki 1.9 TDI są naprawdę pancerne. Tyle tego jeździ i nikt praktycznie nie narzeka. no chyba że ktoś nie dba to się sypie. A na każdej wsi jest po kilka sztuk takiego silnika. 

• Haha 1

Zetora opinia wzięła się stąd że to były proste ciągniki i te 10-20 a nawet i 30 lat temu każdy chciał taki prosty ciągnik bo byle jaki mechanik go naprawił. Jak ktoś przyprowadził coś zachodniego z polbiegami, rewersem elektrohydraulicznym itd i to się rozsypalo to stało później w krzakach bo nie było mechaników żeby naprawić i każdy omijał takie sprzęty szerokim łukiem. A do Zetora wystarczył przysłowiowy młotek i przecinak. U mnie na okolicy byl bum na zetory jakieś 10-15 lat temu jak jeszcze gospodarzyli rolnicy z pokolenia PRL. Jak młodzi zaczęli przejmować gospodarstwa to tylko nieliczni zakupili zetora. Nie wiem czy w gminie przez ostatnie 5 lat zostało zakupionych z 5 nowych zetorow