Skocz do zawartości

Ceny nowych ciągników 2022

danielhaker

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, krzychu121 napisał(a):

To ile vestrum cię wyszedł i w jakim wyposażeniu? 

U mnie umowa podpisana na Case Vestrum 100 cena 315netto koła 540/440, amortyzowana os i kabina, bez tuz i pneumatyki , hydraulika 110l, 8x led, panoramiczny dach, 2 pary wyjść elektrohydraulicznych 2x mechaniczne, obciążniki na koła, piton fix, skrzynia activdrive8, wolny spływ, rozbudowany joystick do obsługi ładowacza z możliwością zmiany biegów i kierunku jazdy, bez zaworów między osiowych bo ładowacz będzie podpięty w wyjścia elektrohydrauliczne i obsługiwany oryginalnym joystickiem, uprzedzam pytania będzie to działać proporcjonalnie nie zero jedynkowo i przepływ będzie zmienny w zależności od nacisku.
  • Like 2

6 godzin temu, VaST napisał(a):

U mnie umowa podpisana na Case Vestrum 100 cena 315netto koła 540/440, amortyzowana os i kabina, bez tuz i pneumatyki , hydraulika 110l, 8x led, panoramiczny dach, 2 pary wyjść elektrohydraulicznych 2x mechaniczne, obciążniki na koła, piton fix, skrzynia activdrive8, wolny spływ, rozbudowany joystick do obsługi ładowacza z możliwością zmiany biegów i kierunku jazdy, bez zaworów między osiowych bo ładowacz będzie podpięty w wyjścia elektrohydrauliczne i obsługiwany oryginalnym joystickiem, uprzedzam pytania będzie to działać proporcjonalnie nie zero jedynkowo i przepływ będzie zmienny w zależności od nacja

U jakiego dealera? Moze być na priv odpowiedź. 

13 godzin temu, VaST napisał(a):

Cena bajka. Brany z placu pewnie? Ja już umowę na case podpisałem i jak bym nie miał w biznesplan wpisanego case vestrum( doradca zamiast wpisać przedział mocy to wpisał konkretnie ten model i byłem uwiązany chyba że aneks musiałbym do umowy robić) to brałbym Ariona 430 bo też miałem ofertę ale w słabszym wyposażeniu podobną cenę jak Ty.

A w zestawieniu na umowie nie masz przedziału mocy tylko konkretny ciągnik wpisany?

2 godziny temu, michal_19 napisał(a):

A w zestawieniu na umowie nie masz przedziału mocy tylko konkretny ciągnik wpisany?

Wpisany ciągnik tak samo, nawet dzwoniłem do osoby prowadzącej mój wniosek i odpowiedziała że musiałbym aneks robić jak chce inny nawet w tym przedziale mocy. Dla mnie chore bo case vestrum i claas arion ma te same silniki. 

51 minut temu, SamaPrawda napisał(a):

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć na chłopski rozum jak działa ta opcji maxi care w claasie?

Działa tak samo jak gwarancja, tylko masz udział własny. W każdej pojedynczej naprawie musisz zapłacić udział własny, który wybierasz 3500, 1000 lub brak. 

• Thanks 1

a mi może ktoś wytłumaczy ile mocy ma arion 450? na stronie raz podaja 120 raz 125 w internecie poszukać to też różnie diler twierdzi że ma 120. Mam na wniosłem ciągnik do maks mocy 120 koni i teraz już nie wiem czy mogę go kupić czy nie. Diler i tak by musiał pisać oświadczenie czy ma 120 czy 125 bo w homologacji będzie moc maksymalna. ale czy pod uwagę jest brane tylko oświadczenie dilera czy agencja może szukać po katalogach? 😆 na wałku niby ma nawet mniej niż 120

tak są uznawane tylko czy agencja patrzy tylko na to bo jakby tak było to ludzie kupowaliby ciągniki 150 koni ale diler by pisał że ma 120 i wszystko gra więc czy brane pod uwagę jest tylko oświadczenie czy agencja dodatkowo jeszcze gdzieś to sprawdza żeby być pewna. Claas w broszurze podaje 120 koni znamionowej dla 450 tu ludzie jak pytałem to mowią że ma 125, w internecie na innych stronach podają 125 a jeszcze jeden użytkownik pisał mi tu jakiś czas temu wyjaśnienie i też twierdził że 450 ma 120 koni znamionowej. Finansowanie po nowym roku z tego co mówił diler będzie tylko na gorszych warunkach np 3 lata zamiast 4 ale akurat dla mnie to bez różnicy.

• Thanks 1

2 godziny temu, SamaPrawda napisał(a):

No dobra, ale przeglądy itp i tak wszystko na swój koszt? ciężko znaleźć prostą odpowiedź na stronie claasa

image.png.3bcd18493fb2baaff3ef3fbba6374b68.png

W konfiguratorze są MAXI CARE i tam są opisane. 

Maintenance to umowa na przeglądy. Płacisz raz i serwis robi przeglądy w cenie.

Protect to gwarancja. Jak się coś zepsuje to naprawia serwis.

Plus - to jak kupisz dwa masz w pakiecie taniej. 

49 minut temu, mx_racer napisał(a):

tak są uznawane tylko czy agencja patrzy tylko na to bo jakby tak było to ludzie kupowaliby ciągniki 150 koni ale diler by pisał że ma 120 i wszystko gra więc czy brane pod uwagę jest tylko oświadczenie czy agencja dodatkowo jeszcze gdzieś to sprawdza żeby być pewna. Claas w broszurze podaje 120 koni znamionowej dla 450 tu ludzie jak pytałem to mowią że ma 125, w internecie na innych stronach podają 125 a jeszcze jeden użytkownik pisał mi tu jakiś czas temu wyjaśnienie i też twierdził że 450 ma 120 koni znamionowej. Finansowanie po nowym roku z tego co mówił diler będzie tylko na gorszych warunkach np 3 lata zamiast 4 ale akurat dla mnie to bez różnicy.

Zadzwoń do dealera i ci powie ile ma. Wystarczy jakaś mała zmiana w silniku i może  mieć te parę koni w tą czy w tamtą. Najpewniejsze info będzie. Oni się pod tym podpisują więc fałszywych oświadczeń nie mogą podawać jak to wspomniałeś że ciągnik ma 150 km a oni piszą że ma 120. Napewno homologacja się podpierają przy pisaniu takiego oświadczenia i ją załączają 

Na tablice nic niema,jedynie numer seryjny,takie rzeczy są na homologacji czyli takie 5stron a4 diler to ma co się idzie z tym rejestrować do wydziału komunikacji i tam według tego papiera bją konie w dowodzie.

To jest najważniejsza rzecz w twojej sprawie 

Edytowane przez Strongman

Godzinę temu, mx_racer napisał(a):

440 to to samo co 430 według broszury. rozmawiałem z dilerem twierdzi że 450 ma 120 koni i takie oświadczenie napisze nie wiem dlaczego w internecie podają 125 na niektórych stronach. Najlepiej to chyba zobaczyć na tabliczkę znamionowej ciągnika co jest wybite

W broszurze Arion 450 ma:

132 KM to nominalna wartość homologacji,

137 KM to maksymalna wartość homologacji.