Skocz do zawartości

Valmet 8400 tłumik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W Valmecie przepalił sie tłumik, a dokładnie ta bańka z której wychodzi rura wydechowa i nigdzie nie mogę znaleźć nowego.

Czy można byłoby wyrzucić ten element i dorobić tzw. przelot w jakimś zakładzie, który np. regeneruje samochodowe układy wydechowe? Czy dźwięk silnika będzie do zniesienia? 

Opublikowano

jak masz niedaleko zaklad co robi nowe wydechy to zadzwon albo podjedz czy ci nowy na wzor zrobia.

Ew mozesz zadzwonic do Płociennika z Ostrowa wlkp i wiem ze jak chce im sie to dorobia wg starego, albo firma Izawit z Raszkowa

• Like 1
Opublikowano

A nie ma w serwisie? Chyba że zgredzisz to możesz dorobić własnoręcznie, do mojego jaśka kawałek rury wydechu kosztuje 2,3 koła więc sam wystrugałem z kwasiaka i biega już kilka lat.

54c67687d83a1e6egen.jpg

• Like 1
Opublikowano

Koszt takiego tłumika poziomego to 2800zł

Zastanawiam się więc czy dźwięk silnika byłby do zniesienia gdybym w jego miejsce wstawił rurę.

Ktoś prubował zrobić coś takiego?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez robert1226
      Witam wszystkich użytkowników tego modelu , piszcie swoje uwagi  spostrzeżenia o opinie .
    • Przez zielo0ony
      Czy ktoś z Was spotkał się z nietypowymi dźwiękami dochodzącymi z okolic kolumny kierownicy, które pojawiają się w momencie załączania prowadzenia GPS?
        Ciągnik: Valtra T, generacja 5.   Problem występuje przy aktywacji automatycznego prowadzenia.   W załączeniu dodaję materiał wideo przedstawiający opisywane dźwięki. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
      VID_20.mp4
    • Przez xxxMarcin3
      Witam. Czy ktoś z was jest może uzytkownikiem tego modelu . Prosze o opinie . I Czy byście  ją polecili . 
    • Przez Jadiek1295
      Witam Valtra n141h problem wyglada następująca, raz działa podnoszenie, pokazuje wartości ac a po chwili znika i wartość jest 0. Kilka razy włączę wyłączę zapłon i na chwile zacznie działać,  co może byc ?
    • Przez czarny1211
      Witam, może ktoś z Was wie jak skalibrować skrzynię w Valtrze N92?
  • Dodaj nową pozycję...
v