Jaka cena za docieplenie budynku ?
-
Podobna zawartość
-
Przez farmer_89
Witam mam pytanie buduje wiate 20 na 6 metrów, bedzie kratownica na slupach ( dwuteownik 120) w odstepach co 5 metrow, kratownica zbudowana profil gorny 40x80x2 dolny 40x60x2 przekratowanie skosne 30x30x3 poionowe 40x60x2. czy to wytrzyma? łaty beda 40x80x2 co 1 metr.
-
Przez hajtowow
Chcę postawić taką małą halę, 6x16m, w ścianie 3m szczyt 4,10m pokrycie płyta warstwowa. Mam już wytyczony fundament. Byłaby to konstrukcja raczej spawana na miejscu. Chcę przekazać znajomemu spawaczowi poglądowy projekt do wykonania, tylko zastanawiam się czy konstrukcja którą wyczarowałem będzie ok. Stworzyłem to co na poniższych zdjęciach:
słupy 100x100x4
kratownica dół 100x50x4
kratownica góra + środek 80x50x3
rozstaw słupów 3,10m
Z jakiego materiału wykonać łaty? Myślałem o ceowniku 60x40x3mm i rozstawie w okolicy 1 metra?
Ściągi również dospawamy z jakiegoś kątownika.
Co zmienić/poprawić?
-
Przez Radek1q
Witam, chciałbym w niedługim czasie budować przybudówkę dla około 20 krów mlecznych.Przybudówka miałaby być na rusztach. I teraz moje pytanie, ile by miej więcej mnie to wyniosło, czy zmieścił bym się na spokojnie w 150 tyś czy będzie ciężko ?
-
Przez katopo
Mam na gospodarstwie wylaną starą płytę betonową jako utwardzenie terenu. Wcześniej w tym miejscu było bagno i robiło się straszne błoto jak popadało. Czy można na tekiej płycie składować obornik i co ważniejsze czy w przypadku kontroli nie będą mieli problemu?
-
Przez Vletch
Witam, stoję przed zakupem używanej dojarki przewodowej, mam do wyboru delaval oraz westfale z tym że przy westfali ciężko z serwisem. Obie na 4 aparaty, w tym momencie na 20 krów ale jest plan powiększenia stada do 40 sztuk.
Mógł by ktoś podpowiedzieć na co zwrócić uwagę przy zakupie i jakie wyposażenie dobrać, bo szczerze słabo się na tym znam a każdy kogo pytam mówi co innego. Chciał bym zmieścić się w 20tyś.
I jeszcze jedno delaval którego oglądałem miał elektroniczne pulsatory, jak według was się one sprawdzają? szczególnie chodzi mi o awaryjność.
-
Rekomendowane odpowiedzi
Tuleje silnika
Czytaj dalej »
Odłowy Karpia 2024