Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Witam mam problem otóż w Zetorze nie świeca światła postojowe krótkie oraz długie a stop jest i kierunkowskazy też bezpieczniki sprawdziłem są całe miał ktoś podobny problem 

Opublikowano (edytowane)

żarówki dobre?

Edytowane przez Pafnucy
Opublikowano
1 minutę temu, Rolnikv2 napisał:

Tak te z przodu napewno 

ta kostka pod maską dobrze łączy? trzeba sprawdzić po kolei gdzie prąd znika.

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

jesli nic sie nie palilo, zadna kostka nie osmolona to przelacznik do naprawy lub wymiany, ten od krotkie-dlugie.ale 

Ale niema krótkich nawet i postojowek też i widać że ktoś grzebał w instalacji po izolacji jest trochę

4 minuty temu, Pafnucy napisał:

ta kostka pod maską dobrze łączy? trzeba sprawdzić po kolei gdzie prąd znika.

Chodzi ci o ta co na żarówki się podłącza

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy napisał:

taka za chłodnicą

A może miałbyś zdjęcie jak masz podłączone kable do bezpieczników bo mi się wydaje że to ktoś pomieszał kabelki w bezpiecznikach

Opublikowano

może jutro. tyle że też namieszane.

to prosta instalacja. weź żarówkę z kabelkami i sprawdzaj gdzie prąd znika.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy napisał:

może jutro. tyle że też namieszane.

to prosta instalacja. weź żarówkę z kabelkami i sprawdzaj gdzie prąd znika.

Ja mam miernik posprawdzam wszystkie styki i będę pisał jakby coś 

Na dwóch kablach jest prąd a ma dwóch jest masa chyba dochodzi tam prad

1644083979361258053051912451976.jpg

16440840029914974960507685410245.jpg

Opublikowano

Sprawdzaj od skrzynki bezpieczników, do tych świateł co piszesz jest pięć bezpieczników a przynajmniej powinno być, zaczynaj od nich i idź dalej, tak będzie najlepiej bo po prostu za dużo rzeczy nie działa by szukać przy lampach. W necie są instrukcje i schematy instalacji jeśli jeszcze nie masz 

Opublikowano
21 minut temu, raven18 napisał:

Sprawdzaj od skrzynki bezpieczników, do tych świateł co piszesz jest pięć bezpieczników a przynajmniej powinno być, zaczynaj od nich i idź dalej, tak będzie najlepiej bo po prostu za dużo rzeczy nie działa by szukać przy lampach. W necie są instrukcje i schematy instalacji jeśli jeszcze nie masz 

Kolego światła się znalazły oprócz lewej strony postojowek i z tyłu podświetlenia a tak to halogeny zaczęły działać i wszystko

Przed chwilą, Rolnikv2 napisał:

Kolego światła się znalazły oprócz lewej strony postojowek i z tyłu podświetlenia a tak to halogeny zaczęły działać i wszystko

Kolega wyżej miał rację kostka się rozpięła

Opublikowano

Zobacz tez ten przełącznik od kierunkowskazów, krótkie długie  tam są kable wsuwki nitowane i z czasem się luzują i niema przepływu ja u siebie je polutowałem i światła dużo mocniej świecą też posprawdzaj kostki pod pulpitem mi się raz jedna stopiła jak przyczepę podpoiłem bo gdzieś nie łączyła i światła zginęły         

• Like 1