Skocz do zawartości

Słonecznik ozdobny na kwiaty

DarekGrzebyk

Rekomendowane odpowiedzi

3 godziny temu, DarekGrzebyk napisał:

Witam czy ktoś siał słonecznik ozdobny na kwiaty . Chodzi mi w jakich odstępach między rzędami i czy w czystym siewie czy zmieszane np z saletra . Siewnik zwykły do zboza 3 m 

a jaką powierzchnie chcesz tego siać?

2 godziny temu, Pafnucy napisał:

mnie jeszcze ciekawi jak likwiduje się taką uprawę.

kosiarka sadownicza, potem talerzówka i ładnie to wyglądało

13 minut temu, Pafnucy napisał:

no i lux. jest w ofercie to co trzeba. 👍

@thor1984 brałeś od nich?

ja nie ale pisałem tu z jednym użytkownikiem co brał u nich i wszystko ok. Ja brałem w tamtym roku tu od tego sprzedawcy  z allegro https://allegro.pl/oferta/slonecznik-ozdobny-mieszanka-kolorow-opak-100g-10143320410?snapshot=MjAyMS0wNC0yMVQxMToyNjoyMS4yMTZaO2J1eWVyOzJhZjhkNmU3NjE1YTZmNDhmY2Q5MTEwOTgyZmNiZThiNzhhYTY5Y2EzNGRmODAxOGU4MzRjYTVkZjllZDkzM2I%3D   i też wszystko ładnie wzeszło  i i był ładny mix kolorów.

Edytowane przez thor1984
  • Like 1

Dnia 3.04.2022 o 08:25, sprytny_rolnik napisał:

Trzeba go siać siewnikiem (tzn muszą być odstępy, rzędy...?) czy mogę się przejść po polu i wysiać ręcznie?

Wiesz może albo wiecie czy wystarczy dla słonecznika ozdobnego w dopłatach wpisać poprostu słonecznik czy jak ?

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez szark93
      Witam. Chciałbym się dowiedzieć wszystkiego o tej roślinie. Na jakich klasach ziemi najlepiej sie rodzi ? Jaki nawozy i w jakiej ilości stosować ? Czym pryskać ? Ile kg wysiać na 1 ha ? I czy jest dobra na paszę dla bydła ? Z góry dzięki za wszystkie odpowiedzi .
    • Przez Przemek B
      Czy ktos z was produkuje tyto bo ja tak
      czy w tym roku duzo wam tytoniu zjadly robaki np drutowce?
    • Przez AGRObombula
      witam was Drodzy koledzy mam parę pytań odnośnie soji. Czy uprawa w Polsce możliwa a może ktoś już uprawiał jeśli tak to jakią odmianę. jak plonuje jakie zabiegi stosujemy czy jest opłacalna jednym słowem piszcie co wiecie na temat ale wolałbym aby się wypowiedzieli Ci co się na sprawie znają
    • Przez Dominator88
      Witam chciałbym się zając uprawą łubinu niestety niemam doświatczenia z tą rośliną może mogliście by mi cos powiedzieć na jej temat
      Interesują mnie kiedyś siać łubin? Jaka obsada na hektar? Jakie stosujecie środki ochrony roślin w uprawie łubinu? Czy może nie stosujecie oprysków na łubin? Jakie stosujecie nawożenie na łubin? Czy uprawa łubinu jest opłacalna? Jakie odmiany siejecie?
    • Przez marcinostry
      witam. chciałbym się dowiedzieć czy uprawa tymianku jest opłacalna na 1ha oraz gdzie można kupić nasiona tymianku z góry dzięki za odpowiedź.
  • Dodaj nową pozycję...
v