Skocz do zawartości

Zetor 6718 Nie kręci rozrusznikiem

tre_k

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie mam problem, sprzęt nie zapala, nie kręci rozrusznikiem. Przeczyściłem klemy na akumulatorze, mierzyłem napięcie jest 12 v na rozruszniku. Najpierw nie było napięcia w stacyjce obstawiam że przez kluczyk, skręciłem 15 z 30 ze stacyjki świeci się ładowanie więc chyba ok. Przycisk rozrusznika też wyczyściłem, naciskam i nic.... się nie dzieje, rozebrałem go i próbowałem na kable na styk też nic... Macie jakiś pomysł gdzie dalej szukać? próbowałem zewrzeć na krótko na rozruszniku ale tez nic. Stacyjkę kupiłem nową jutro wstawię. Nie wiem czy to ma znaczenie ale światła też nie działają po przekręceniu kluczyka. Nie mam już pomysłu ? 

Kolego, wyczyściłem klemy były zaśniedziałe, teraz kręci i nie odpala;/. Spuściłem 35 l ON, myślałem, że paliwo stare. Zalałem nowego. Rozrusznik kręci, leci biały dymek przy tym z komina. Odpowietrzyłem układ, podpompowałem pompką, odpowietrznikami na pompie paliwo idzie więc jest odpowietrzony. Nie zapala... wyładowałem już cały akumulator przy tym, kręci, kręci i nic.... Na pompie nie działa ten przycisk/przyspieszacz nie da się go wcisnąć.

Edytowane przez tre_k

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez patkus95
      Obrotomierz nie działa brak miejsca na obudowie rozrządu na prądniczke. Zetor 5320 2003r. Co zrobić 
    • Przez tomato21
      Witam mam zetora 6245 w ktory założyłem nowy blok po przemrożeniu. Nowy blok jest od 72XX-średnica tłoka 102(bo podobno do 62XX-średnica tłoka 100, już nie produkują). Pompa wtryskowa jest ta sama, nie została zmieniona ani oddana do regulacji/sprawdzenia.
      Wie ktoś czy pompy wtryskowe w 62XX i 72XX różnią się wydatkami lub dawkami paliwa. Jeśli ktoś posiada takie dane to proszę o zamieszczenie.
      Pozdrawiam i dziękuje z góry
    • Przez Luk1312
      Witam, Zetor sprowadzony niedawno przez znajomego z Finlandii. Na bloku za filtrem oleju są ślady po szlifowaniu i dwa zeszlifowane mosiężne kwadraty 2x2cm. Widział ktoś coś podobnego?

• Przez Wąski565
      Witam . Jakie ciśnienie wtryskiwaczy w ciągniku massey ferguson 3630 1990r silnik 6 turbo  . Oraz jakie ciśnienie doładowania turbosprężarki........ Niestety w sieci temat rzeka ... 
    • Przez Marcin7745T
      witam wszystkich zastanawiam się nad modernizacją turbo z zetora 7745, Holset H1D, chodzi mi o zrobienie hybrydy aby poprawić wydajność i zmniejszyć turbo dziurę, dołożyłem chłodnicę powietrza i teraz późno pompuje. Robił ktoś taki zabieg?
  • Dodaj nową pozycję...
v