Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwilą, Hygdys12 napisał:

Własnie dlatego masz może lepszą wydajność bo masz 11kw a ja zaledwie 5,5kw

Owies to idzie słabo bo dużo łuski. Kiedyś go mieliłem teraz tylko jęczmień i pszenżyto. Ty przy tak małym silniku to masz i sito węższe i średnica mniejsza. Jak ty zrobisz 300kg. Pół godz. To masz zajebistą wydajność i nic nie kombinuj. Załóż nowe bijaki i sito szczelinowe i będzie szło.

A i jak byś kupował szczelinowe to 4mm nie grubsze bo będą ci całe ziarnka przelatywać.

• Thanks 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez agromichu
      Witam. Potrzebuję zakupić agregat prądotwórczy taki żeby pociągnął nową żmijkę która ma 2.2 kw 3fazy lub do domu do lodówki itp. Czy agregat fogo fh 8000r da radę? Jeśli nie to co polecicie nowego?
    • Przez Guerro
      Cześć,
      tak jak w temacie, mam cb radio 12v i chciałbym je podłączyć w bizonie, w którym jest 24v. Czy ma ktoś sprawdzony dobry sposób jak podłączyć takie cb radio? Nie znam się na tym zupełnie, ale chciałbym to zrobić w te żniwa. Dlatego proszę o drobną pomoc.
    • Przez Runder
      Witam

Zakładam ten temat ponieważ ostatnio po poważnej awarii mojej wysłużonej piły spalinowej postanowiłem kupić piłę elektryczną. Zastanawiam się jaki kupić przedłużacz ponieważ mój stary do kosiarki jest chyba zbyt słaby i piła może się grzać. Chodzi mi o przedłużacz około 30 metrów. Piła będzie miała około 2000 W. Przedłużacze w gospodarstwie to podstawa wiec czekam na opinie. I czy naprawde mocne przedłużacze są tak drogie ???
    • Przez emtecc
      Witam Mam agregat AV22. Nie jestem pewien czy nikt tam nie kombinował przy kabelkach. RDC jest nie podłączone i nie działa miernik F-BC na panelu. Nie wyświetla żadnych informacji. Ktoś poratuje jakimś zdjęciem wnętrza skrzynki ze środka, schematem tego miernika
    • Gość
      Przez Gość
      Witam serdecznie zakupiłem silnik SIEMENS 4KW chciałbym go zamontować do krejzagi. ale jak go podłączyć? czy będzie on działał na 400V
      czy w takim silniku stosuje sie wyłącznik gwiazda trójkąt? + zabezpieczenie termiczne,? prosił bym o poradę w załączniku wysyłam zdjęcia tego silnika wraz z tabliczka znamionowa

• Dodaj nową pozycję...
v