Problem z siatką sipma 1221
-
Podobna zawartość
-
Przez Aliicja
Problem polega na tym że gdy komora jest pełna i ma nastąpić podanie siatki to nóż odbija za szybko i nie można owinac belki co może być przyczyną tego Sipma faster 1223 ps
-
Przez Aliicja
Problem polega na tym że gdy komora jest pełna i ma nastąpić podanie siatki to nóż odbija za szybko i nie można owinac belki co może być przyczyną tego
-
Przez daniel20v
Mam prasę Carraro M120 - prasa łańcuchowa - praktycznie to samo co sipma. Mam problem gdy prasuję słomę z dobijaniem balota. Otóż gdy już zaczyna go dobijać to często zdąża się tak ze prasa „wypluje” trochę słomy nad podbieraczem a następnie znowu to wciągnie. Efekt jest taki że wtedy zaczyna jakby robić drugiego balota i wychodzą niekształtne (jajowate) belki. Dodam że gdy już wciągnie tą słomę która wypluła to jest mega problem by go owinąć sznurkiem ponieważ gdy się kręci w środku w prasie to jajko to co chwila załącza się w prasie sprzęgło (powodem jest jego jajowaty kształt - raz na wskaźniku jest na Maxa a raz na samym dole). Co może być tego przyczyną ? Dodam że prasa jest na zamkach które się nie otwierają podczas pracy - wszystko ładnie trzyma ciśnienie. Co może być przyczyną ? P.s. główny łańcuch już próbowałem naciągnąć bo myślałem że on jest przyczyną ale nic to nie dało. Zaznaczam że dzieje się to tylko w słomie - gdy prasuje siano lub trawę nie ma żadnych problemów …
-
Przez JoZekJes
Dzień dobry, mam problem z podłączeniem gniazda w sterowniku do prasy sipma 1223 faster, wtyczka męska została uszkodzona i zmieniłem ją na podobną, niestety przez uszkodzenie pomyliłem piny, czy ma ktoś może taki sterownik, aby mi sprawdzić, jak wychodzą poszczególne piny ze sterownika, jak i w sterowniku na wyjście/ kablu, które piny odpowiadają za które wyjście przy bolarce? Firma sipma nie podjęła się sprawdzenia sterownika, wiem, że sterownik działa, podłączając prąd bezpośrednio do płyty(film pod spodem).
VID-20240706-WA0000.mp4
-
Przez jinx888
Cześć,
Prasa Z-279/1 mojego ojca przestała ładnie i równo odcinać siatkę po owinięciu balota. Ciągną się kawałki siatki. Niby kupił jakąś ciut grubszą (mocniejszą) siatkę. Pytanie czy to może nóż odcinający się stępił? Czy ten nóż się w ogóle ostrzy?
-
Rekomendowane odpowiedzi
Amazon d7 special 2 nie działają znaczniki mechaniczne
Czytaj dalej »
Problem ze ścieżką w Sulky compact tramlines