Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ma ktoś agregat ścierniskowy firmy armasz? Pracuję juz 5 rok gdy nie ma słomy ładnie idzie ale gdy jest słoma ścięta to się prawie cały czas zapycha albo ja go nie umiem ustawić albo nie wiem próbowałem już go na wszystkie sposoby ustawiać mokro czy sucha sie zapycha 5 łap ma 

Opublikowano
10 godzin temu, Pawel89pl napisał:

Mam to samo i niestety z tym agregatem to musi być mało masy bo inaczej będzie się zapychało . Miałem do wyboru agro lifta a kupiłem to gówno 3 tyś taniej ....

Ja to samo żałuję że innej firmy nie wziąłem akurat tutaj to że tani ale i ładnie wykonany według mnie ale to co na polu się dzieje wolał bym dać nawet x2 więcej i mieć spokój i też według mnie jest zbyt lekki 

Opublikowano
2 godziny temu, Pawel89pl napisał:

Jest bardzo lekki podług innych firm . Nawet o 300kg mniej co jest znaczące przy zagłębianiu się . Ogólnie produkt wygląda ale nie działa jak powinien na ziemiach 2-3 klasy

Dokładnie ja sproboje jeszcze go dociążyć ale nie wiem czy coś da u mnie 1-2 klasa 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, Grzechooo napisał:

Panie 1-2klasa ziemi to pottingera trza brać a nie armasza😉

1 tylko jedno pole reszta 2 niestety heh jeszcze rok jak mnie wkur..... To go potnę i trzeba będzie zainwestować w nowy albo talerzowka se kupic 

Edytowane przez rolnik039
Opublikowano
5 minut temu, Grzechooo napisał:

Tak patrzę po innych polach to wydaje mi się że scierniskowiec jednak lepiej miesza niż talerzówka, ale chcąc przerobić poplon to lepiej talerzówkę. Najlepiej mieć to i to.

Wiadomo że scierniskowiec lepiej ale nie będę się tym go.... Męczył lepiej dać te 4-6 tys więcej ale mieć dobry sprzęt 

Opublikowano
11 godzin temu, GucioJUMZ napisał:

Trzeba na nowo ramę zrobić to znaczy wydłużyć między belkami na wymiar UG 

Talerzowy dobry na legi i poplony i bryłę też doprawi 

Tak wes sie mecz z tym kupujesz agregat i jeszcze masz poprawiać ją prędzej to potnę i kupie nowy 

Opublikowano
12 minut temu, GucioJUMZ napisał:

Ciąć szkoda to i sprzedać żal 🤗 mój kuzyn po pierwszym sezonie nie wytrzymał i zrobił jak należy wymiary 

Też ta sama firma? 

16 minut temu, Grzechooo napisał:

zawsze możesz ogłosić, sprzedać i kupić coś innego ciąć szkoda.

Szkoda kogoś zrobić w chu.... 

Opublikowano

sasiad 2 lata temu kupił armasza na poszerzanych gęsiostópkach to w ogóle roboty nie było bo zapychało łapy za blisko siebie teraz załozyli wąskei standardowe gęsiostópki i jakoś to robi szału nie ma ;)