Skocz do zawartości

Liście w buraku

Kamil2203

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Jaką macie strategie ochrony herbicydowej plantacji buraka cukrowego? Jakich używacie środków i ile razy wykonujecie zabiegi w burakach? Macie też sposoby, aby ograniczyć spadek plonu korzeni buraków cukrowych i jego jakości przez nasilające się suszę? 
      Zapraszamy do dyskusji o uprawie buraków cukrowych w sezonie 2022
      Kontynuacja tematu: https://www.agrofoto.pl/forum/topic/279648-uprawa-burakow-cukrowych-2020/

• Przez adrrrian
      Cześć. Mam w tym roku bardzo duży problem z komosą białą w uprawie buraka cukrowego. Buraki były trzykrotnie odchwaszczane mieszaniną: Power Twin, Goltix, Venzar, Safari (nieżałowane było również adiuwanta Atpolan Bio Premium). Niestety najprawdopodobniej susza, a także przymrozek bezpośrednio po 2 zabiegu spowodowały, że środki nie podziałały jak należy. Być może troszkę przeciągnięty został też 1 zabieg. W ubiegły piątek (31.05) buraki zostały ponownie popryskane tym razem mieszaniną (Beetup Flo + Venzar, oczywiście z Atpolanem (tak doradził inspektor). Wczoraj (tj. 7.06) po raz piąty buraki zostały opryskane już samym Beetupem Flo również z adiuwantwem. Padać zaczęło u nas dopiero od 2.06, czy jest jeszcze szansa że środki doglebowe rozłożą się i coś podziałają? Niestety ale na chwilę obecną komosa ma ok 12 cm i pomimo bardzo dużych nakładów na odchwaszczanie nic już jej nie bierze. Nie wiem czym jeszcze mógłbym ją opryskać. Proszę o porady.
    • Gość
      Przez Gość
      Pytanie do urzytkowników , jak wam odpalaje te ciągniki zimą , bo mój ma nowy akumulator i słabo kręci, macie na to jakiś dobry pomysł  ?
    • Przez edwin1990
      Kupie kombajn orlik 669885749 lub pisac priv
    • Przez MariuszWakowicz
      Witam, mam problem ze skrzypem w buraku cukrowym chce zastosować wapnovit, ale nie wiem, w jakiej dawce, ile ich wykonać i w jakim odstępie.
  • Dodaj nową pozycję...
v