Skocz do zawartości

Claas ares 617 ATZ szarpie przy ruszaniu.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam Ciagnik szarpie przy ruszaniu do przodu, do tyłu jest wszystko w porządku plynnie rusza na sprzęgle. Natomiast jak wrzuci się rewers do przodu nie można na sprzegle ruszyć powoli tylko aż kołami zakręci. Ustawienie czułości rewersu nic nie daje.
Opublikowano

Mi mf szarpał na sprzęgle, na rewersie, szarpał do przodu i do tyłu. 

Po wymianie elektrozaworów wszystko wróciło do normy. 

Były po 800  a zdrożały na 2000 zł sztuka. 

Ponoć od CNH pasują i przechodzą kalibracje 

Opublikowano
  W dniu 9.09.2022 o 16:44, lukasz2014 napisał(a):

witam Ciagnik szarpie przy ruszaniu do przodu, do tyłu jest wszystko w porządku plynnie rusza na sprzęgle. Natomiast jak wrzuci się rewers do przodu nie można na sprzegle ruszyć powoli tylko aż kołami zakręci. Ustawienie czułości rewersu nic nie daje.

Rozwiń  

Witam. Czy udało Ci się rozwiązać problem ? 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Kicu1337
      Witam mam problem z samozbierająca Claas sprint 335s nie chcą mi się załączyć wałki wysypu silniczek od włączania wałków sprawny z akumulatora działa normalnie na krótko sterownik był też sprawdziany wszystkie przekaźniki dobre . Teraz pytanie czy tam przy klapie jest jakaś krańcówka lub coś innego żeby załączyć te wałki 

• Przez Kicu1337
      Problemu z włączanie wałku wysypu w Claas sprint 335s przekaźniki wszystkie dobre silnik na krótko też działa pytanie czy jest tam może jakaś krańcówka i wtedy to się włącza bo ja zamkniętej klapie nie załączysz wałków ? 
    • Przez szefuniu
      received_1964619513945908.mp4
    • Przez mate12345
      Witam, kupiłem  ariona 520 z 2009roku, orientuje się ktoś czy  adaptacja pod ladowacz z ariona 420 albo aresa 5x7 będzie pasować? Ares ma chyba taki sam Silnik i skrzynię.
    • Przez gofermk4
      Witam, szukam godnej polecenia firmy do usunięcia filtra DPF z Ariona 460. Kogo polecacie?
  • Dodaj nową pozycję...
v