Skocz do zawartości

Jaki ciągnik o mocy 200-250km do gospodarstwa mlecznego?

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jak wyżej chcę zakupić ciągnik na skrzyni bezstopniowej, pracować ma z wozem asenizacyjnym 20000l do tego zestaw kosiarek oraz orka. W przyszłości może przyczepa do trawy. Rozważam różne propozycje ale na razie najbardziej przypadł mi do gustu JD 6215r lub JD6230r oczywiście na skrzyni auto power. Proszę o wsystkie propozycję najlepiej użytkowników

Opublikowano
19 minut temu, Mateusz1q napisał:

Są ciągniki i jest Fendt

zgadzam się ale nowa generacja serii 700 to wydatek minimum 1,1mln-1,2mln netto. Nie stać mnie na Fendta 

16 minut temu, jaco512 napisał:

Są kredyty i Lotto.. a na poważnie to warto zastanowić się na Valtrą lub MF, koncern ten sam.

MF serii 8s 205 model exclusive full opcja to wydatek rzędu 800netto do lekkiej negocjacji. Ciągnik piękny skrzynia dyna VT czyli poczciwa 260ML tyle tylko że problem ponoć jest z softem w tych ciągnikach i jest ich bardzo mało jak narazie na rynku a są naszpikowane bajerami jak dobra kasza skwarkami i obawiam si e o umiejętności serwisu i ewentualne awarie

Opublikowano (edytowane)

A czy ten jd będzie dużo tańszy ? i na fenda masz super finansowanie fabryczne , a już o kosztach eksploatacji i samo zużycie paliwa o tym nawet nie wspomnę.

Edytowane przez robert1226
Opublikowano
53 minuty temu, robert1226 napisał:

A czy ten jd będzie dużo tańszy ? i na fenda masz super finansowanie fabryczne , a już o kosztach eksploatacji i samo zużycie paliwa o tym nawet nie wspomnę.

6215R za 750 tyś a 6230r za 840tyś to spora różnica

Opublikowano

2km od domu mam duże gospodarstwo gdzie fendt 936 ciąga beczkę pichona na trzech osiach a przebieg trzeba mu liczyć w kilometrach nie w motogodzinach, 

tu na pewno mniej koni potrzeba ale przy porównaniach ciągników zwróć też uwagę na gabaryty

ta 936 jeździ z obciążnikami w tylnych kołach i na przodzie na oko ze 3t (kloc na szerokość ciągnika)

co do mf'a to maszyna fajna, ale nowa w sprzedaży, więc to zawsze trochę kupowanie kota w worku, gdzieś też było na forum że, skrzynie dyna vt to nie do końca to samo co vario u fendta,

• Like 1
Opublikowano

Jeszcze nie widziałem reklamy fenda tego nie potrzeba reklamować.

A tak jak kolega wyżej napisał to nie wiem na jakiej podstawie tak może się wypowiadać tylko ten co nie ma prawdziwego porównania , praca z tymi samymi maszynami jednego i drugiego pod każdym względem lepiej wypada Fendt.

Opublikowano

kolega pewnie ma jelenia więc chwali co ma, pojeździł by "prawdziwym vario" to by zmienił zdanie (chociaż jak każdy ciągnik fendt też ma swoje wady) 

i jest tylko jeden problem, nawet jeleń o podobnych parametrach będzie jednak wyraźnie tańszy, a w przypadku MF to już różnicy starczy na jakiś mniejszy ciągnik pomocniczy

Opublikowano

Zgadzam się chociaż w tej chwili część różnic cenowych  się zatarła a więc NHT7 270 auto command to cena na teraz 640 do negocjacji Case Puma 240 780tys do lekkiej negocjacji MF 8s 205 za 800tys do negocjacji JD 6250r za 840tys  moze coś jeszcze by urwało się Fendt nowa seria 700 cena okolo 1.1mln Steyr absolut 6180 za 650 netto ale tu tylko 180km niby twierdzą że to najmniejszy z serii i sppkojnie mozna kręcić na 240km

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.
    • Przez lukaszgg
      Witam. Stoję przed wyborem ciągnika na gospodarstwo, wolę kupić coś nowego. I tutaj moje pytanie skierowane do was, co aktualnie polecacie? Coś co by mnie interesowało to przedział w granicach 80 - 110 KM  cena 200 netto 
  • Dodaj nową pozycję...
v