Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Gość
Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
6 godzin temu, tomaszmab napisał:

Krzyżował ktoś z Was czystorasowe krowy Hereford z Bykiem Charolaise .. ???Chce spróbować tego na następny sezon krycia .. gdzieś widziałem kiedyś że takie fajne białe miśki z tego wychodzą .. ktoś takie odsadki sprzedawał ..

Jak chcesz kombinować pierwszy raz z CH to szukaj byka TULOSIK

11 godzin temu, Banan3512 napisał:

Mialem inseminowane 2 krowy HH bykiem Charolaise . Jak dla mnie to A duze cielaki sie rodzą. Porody nie byly samodzielne . Straty 50 %.
Mialem inseminowane 2 krowy HH bykiem Charolaise . Jak dla mnie to A duze cielaki sie rodzą. Porody nie byly samodzielne . Straty 50 %.

Nie były zapasione przed porodem ??? I jaka waga krów .. u mnie krowy hh mają po 700 kg 

8 godzin temu, soltys48 napisał:

Jak chcesz kombinować pierwszy raz z CH to szukaj byka TULOSIK

O łatwe porody chodzi ?

obnizki, obnizki, po prostu jak zwykle ładują nas ile się da, ma nam zostać na przeżycie a nie jakieś tam kokosy

po raz kolejny wstawiam wykres cen wołowiny ... żywiec u nas ni jak nie nadąża, przypomnijcie sobie kiedy były pierwsze ceny 12 netto za R i spójrzcie gdzie był a gdzie jest teraz wykres ...

https://www.bankier.pl/inwestowanie/profile/quote.html?symbol=WOLOWINA

Wklejasz cenę z giełdy USA- co to ma wspólnego z Europa a szczególnie Polska i popytem w UE, gdzie USA ma tylko jakiś znikomy procent możliwości eksportu.

i masz tam cenę wołowiny 4 USD za KG co daje 3,73 Euro /kg 

A w Polsce byk O za 4,20 E/ kg

Powinieneś się cieszyć, ze EU nie pozwala na importowanie wołowiny z USA bo jest ona spokojnie 15-20% tańsza niż Europejska. Zastanów się wiec co ty w ogóle wklejasz

Gdyby rozumieć to tak jak Ty to rozumiesz. 

Jest to Index wiec nie ma to zadnego przełożenia na realne ceny, szczególnie w Europie. 

W przyszłym tygodniu nie ma Zydow, i nie będzie ich co najmniej miesiąc. 

13 godzin temu, pedro2 napisał:

To chyba nie za dobra ta bela 😉 może jak u Grzesia szuwar z koniczyną. Bo dobra to po 250 idzie 

Może idzie ale nie na Podlasiu 

15 godzin temu, HF86 napisał:

dobra bela 200 zł. 

susza na Podlasiu fest. 

wszystko wyjeżdża byle szybko. 

Ciekawe kto tyle płaci .. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez CzarekPolishBeefKręglewscy
      Witam. Nazywam się Cezary i Jestem Przedstawicielem ubojni Polish Beef Kłodzino woj zachodniopomorskie.
      Zajmujemy się skupem bydła na terenie całego kraju jak i woj zachodniopomorskiego.
      prowadzimy również ubój z konieczności ( złamane nogi, Problemy po wycieleniu, i inne)
      mamy własne transporty duże ciężarówki jak i małe busy.
      skupujemy bydło głownie na wbc ale i na żywą wagę jesteśmy w stanie porozmawiać. 
      zapraszam do kontaktu 
      665-190-130
      @cezary-skup@beefklodzino.pl
      ubojnia-1.svg

• Dodaj nową pozycję...
v