Skocz do zawartości

Ceny bydła 2023

Gość
Wiadomość dodana przez danielhaker

Sposób na legalną próbę odzyskania pieniędzy na podst. posta @KarolaKarotka

Wysyłasz lub zawozisz przedsądowe wezwanie do zapłaty (wzory w internecie są), następnie udajesz się do sądu i składasz pozew cywilny na kwotę która brakuje (podejrzewam że teraz tez to znajdziesz w internecie), opisujesz tam konkretnie bez lania wody co i kiedy sprzedane, za ile, ile zapłacone ile do zapłaty i podpinasz dowody, faktury, przemieszczenia, potwierdzenia przelewu, wezwania do zapłaty jako próbę rozwiązania polubownego, robisz trzy kopie i zanosisz to do sądu, w takich oczywistych sprawach sąd robi rozprawę zaocznie, wysyła kopię papierów drugiej stronie i daje termin na złożenie własnych dowodów, no ale sprawa jest jasne, jest faktura, są przemieszczenia, pewnie jest umowa sprzedaży, jest częściowa zapłata, więc sąd wyda wyrok zaoczny i z tym możesz iść po uprawomocnieniu do komornika a ten windykuje.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
53 minuty temu, pedro2 napisał:

I ciągałeś te wszystkie bawoły do sąsiada na wagę? 🤔 

Z krowami tak zrobiłem a z bykami to musiałem przyczepka ich zawozić pojedynczo trochę problemu było przy załadunku ale  później na wagę i z wagi do domu to bez problemu , co niektórzy mówią że olesiak  oszukuje to ile te byki miały ważyć  w  tym wieku , przy moim karmieniu owies + ziemniaki i witaminy i siano   , jak by miał oszukać na kilka kg to ile wtedy by ważyli , to przyrosty dobre by wychodziły dzienne jak na takie karmienie , były przeważone jak ktoś nie  wierzy to jego problem :⁠-⁠) ja wiem swoje i tyle , a że napisałem cenę i kg to już coś komuś nie pasuje . 

7 godzin temu, jarecki napisał:

coś mi się zdaje że kłamiesz o tym przeważeniu 🤣

Jarus jak ciebie Mikołaj i Marcin dymała na wadze i nie wiadomo kto jeszcze . A masz swoją wagę to nie znaczy że i mnie musi dymać na wadze , ja z Marcinem znam się x lat i wiem swoje a że była okazja przeważyć u sąsiada bo kupił wage i sprawdzic dla samego siebie to już moja sprawa . Martw się sobą i swoją waga 😁 bo coś bym powiedział ale szkoda mi ciebie zamiast  oplem jeździł bys BMW i było by cię stac na serwis  😂

Edytowane przez Kazik1991

4 godziny temu, Daro20 napisał:

Trzeba zapobiegać a nie leczyć tym bardziej że leki  Ci nie działają. Trzeba podać szczepionki w porę nawet jak "coś" zachoruje to leki pomogą.

Jaki termin płatności mają Łuniewscy i jak z wypłacalnością?

14 albo 21 dni. Jak na ogólną wagę to nie chcieli sprawdzać na tej swojej samochodowej już czy się zgadza 

• Haha 1

7 godzin temu, Kazik1991 napisał:

Jarus jak ciebie Mikołaj i Marcin dymała na wadze i nie wiadomo kto jeszcze . A masz swoją wagę to nie znaczy że i mnie musi dymać na wadze , ja z Marcinem znam się x lat i wiem swoje a że była okazja przeważyć u sąsiada bo kupił wage i sprawdzic dla samego siebie to już moja sprawa . Martw się sobą i swoją waga 😁 bo coś bym powiedział ale szkoda mi ciebie zamiast  oplem jeździł bys BMW i było by cię stac na serwis  😂

Oleksiak według mnie i znajomych oferuje najniższą cene na rynku ,kupuje od mojego szwagra kilka lat i jakoś szwagier nie narzeka .  BMW to jest ostatnia marka która bym kupił no a samochodem musze na serwis ASO jezdzić żeby utrzymac gwarancje .

Edytowane przez jarecki
  • Thanks 1

8 minut temu, Marcin133 napisał:

Kazik to nie hf min dobry mieszaniec. Ja sprzedałem tydz temu typowe hf ciężkie ale tyłu zero waga od 750do 815 po 11.6 netto skórka 6% łódzkie 

Oczywiście moja waga a właściwie na dwóch było wazone😉

Kto w Łódzkim  tak płaci?? 🤔

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez donweter1989
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. Początek roku wygląda mało optymistycznie, a jak będzie dalej?
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontynuacja wątku 2022:

• Przez teybe
      Witam forumowiczów. 
      Dostałem propozycję od tej firmy. Chcą kupić ode mnie byki. Przyjechali popatrzyli i zaoferowali, że przeleją rano na konto 50 tyś. A po południu przyjadą po byki i je zważą. Jeśli wyjdzie mi mniej to mam im przelać różnicę, a jak więcej to oni dopłacą.
      Mieliście takie sytuacje z tą firmą bo nie miałem takiej transakcji i mam wątpliwości?
  • Dodaj nową pozycję...
v