Skocz do zawartości

Znalezione na Allegro, olx i nie tylko 2023

superfarmer02

Rekomendowane odpowiedzi

Ale ja nie mam problemu z podłączeniem go, tylko z określeniem tego, czy jest to 6 czy 9 diodowy - a od tego zależy jaki regulator napięcia. Tak przynajmniej wyczytałem. Ale jak pisałem wyżej - w drugim temacie już podpowiedzieli mi z tym. Także zamówię i zobaczymy co z tego będzie.

witejus napisał:

NIE, myję myjką, bardzo rzadko coś w samochodzie jakim zmywaczem do silników

A widzisz, warto spróbować, tylko spray nie jest do mycia całego silnika tylko punktowego zmywania czy też odtłuszczania i po nim nie rdzewieje "goły" metal.

Janeczko napisał:

Kupię z 10 szt plus jakiś odrdzewiacz coś jeszcze warto rozważyć ? Wazelinę mam techniczną 

Ja z k2 używam odrdzewiacza vulcan i go polecam, ma przyjemy aplikator.

jedrus2020 napisał:

Krzysztof81 napisał:

54 minuty temu, jedrus2020 napisał:

poleci ktoś dobry zestaw uszczelnień do rozdzielacza jumz (3sekcje)

Kup nowy rozdzielacz. Tam jest ruskie spasowanie. W moim trupie siedzi już chyba 3 rozdzielacz i nie wiem ile razy wymieniałem oryngi. Co zrobisz to i tak zaraz cieknie.

Ja zrobie jedno podejscie. jak nie zda egzaminu to sie poszuka innego.

https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-rozdzielacza-r80-3-sekcje-mtz-13983091147

taki może byc?

Może warto sprawdzić jaką tam jest pompa bo oryginalnie w mtz była chyba 32 a w koparce może być nawet 100 i wtedy różnie może być z gumkami🤔 Tu na forum sporo tematów jest na temat hydrauliki w mtz, sam w tym roku w mtz wymieniałem rozdzielacze I pisałem o tym w temacie "mtz co powiecie na jego temat"

https://www.olx.pl/d/oferta/las-sosnowy-ponad-1-52ha-okazja-CID3-IDUyrfk.html

Jak myslicie,dobra cena? Jeden minus tego lasu ze w duzej czesci wyciety z dobrego drzewa. A jeden plus ze dzialka sasiadująca z moją. Znajomy co mieszka tu gdzie te bele na zdjeciu to nie chce tego lasu, 40k to troche duzo za rzadzizne,za 25 mozna byloby to kupic ale nowy wlasciciel kreci nosem ze za duzo kasy wylozyl na same formalnosci przed.zakupem,mial byc taki zloty interes.

52 minuty temu, Belaruss820 napisał:

https://www.olx.pl/d/oferta/las-sosnowy-ponad-1-52ha-okazja-CID3-IDUyrfk.html

Jak myslicie,dobra cena? Jeden minus tego lasu ze w duzej czesci wyciety z dobrego drzewa. A jeden plus ze dzialka sasiadująca z moją. Znajomy co mieszka tu gdzie te bele na zdjeciu to nie chce tego lasu, 40k to troche duzo za rzadzizne,za 25 mozna byloby to kupic ale nowy wlasciciel kreci nosem ze za duzo kasy wylozyl na same formalnosci przed.zakupem,mial byc taki zloty interes.

To widzisz co najbardziej cenne to wycięte. Myślę że 30tys można by dać za to.

29 minut temu, artek27 napisał:

To widzisz co najbardziej cenne to wycięte. Myślę że 30tys można by dać za to.

To bylo kiedys sprzedane dla goscia z bilgoraja,zrobił wycinke,reszte zostawil,zimą sprzedal dla chlopaka z terespola a ten nie ma co z tym teraz zrobic i chce sprzedac. Proponujemy 25 za calosc bo wiemy jakie tam sa drzewa i syf pozostawiony.

5 godzin temu, Belaruss820 napisał:

To bylo kiedys sprzedane dla goscia z bilgoraja,zrobił wycinke,reszte zostawil,zimą sprzedal dla chlopaka z terespola a ten nie ma co z tym teraz zrobic i chce sprzedac. Proponujemy 25 za calosc bo wiemy jakie tam sa drzewa i syf pozostawiony.

Jak masz czas czekać, aż las odrośnie, to niezła inwestycja

Kuwa. Dobra, źle napisałem to, o co mi chodzi. Tzn źle przeczytałem, co zostało napisane, a potem źle napisałem, co mam na myśli 🤦

Nowy regulator łącze z alternatorem tak jak było, tylko na regulator prąd trafia nie z bezpieczników po włożeniu kluczyka, tylko daje przewód bezpośrednio z rozrusznika. Tak?

1 minutę temu, daron64 napisał:

Kuwa. Dobra, źle napisałem to, o co mi chodzi. Tzn źle przeczytałem, co zostało napisane, a potem źle napisałem, co mam na myśli 🤦

Nowy regulator łącze z alternatorem tak jak było, tylko na regulator prąd trafia nie z bezpieczników po włożeniu kluczyka, tylko daje przewód bezpośrednio z rozrusznika. Tak?

Tak. Wzbudzenie na alternator masz od razu po załączeniu hebla, kontrolka ładowania zostaje pominięta a jedynym wskaźnikiem ładowania jest woltomierz.

• Thanks 1

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez superfarmer02
      Zapraszam na kolejny rok wstawiania ursusów za 50tys i zetorow za 100tyś+🙈😂
    • Przez konteno
      O pogodzie ,opadach i odnotowanych temperaturach w różnych częściach kraju i nie tylko w rozpoczętym 2024 roku. 
    • Przez bobytempelton
      Witam, z racji że sezon na komunie w pełni chciałbym abyście podzielili się pomysłami na prezent na komunię dla chrześnika chrześnicy, czy po prostu dla 9 latka z okazji tego święta. Chciałbym abyście pisali przydatne rzeczy które zostaną im na długo, lub długo w pamięci , oklepane rzeczy typu rowerki zegarki itd raczej odpadają, a pieniądze wydadzą i tyle z nich będzie , zachęcam do wypowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...
v