Skocz do zawartości

Ceny mleka 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
2 godziny temu, Ursusc385 napisał:

Gdzie masz taką tania folie, u mnie taniej jak 520 nie wyrwie a tak to po 540. Siatka do bel po 770zl gdzie w tamtym roku kupowałem po 550zl. Folia pryzmowa 10m - 28zl na mb, gdzie w tamtym roku po 22zl. Pasza jak wspomniales. Oleje części cały czas w górę

Gold tur    Suwałki ,obok arimr ,folia 750 ,płaciłem niedawno po 450 zł .

1 godzinę temu, krzychu121 napisał:

Z tego co wiem to już doszli kto robił ten bunt i tak jak piszesz pozaklasowe się szykuje 

Jeśli jest się pewnym swojego mleka to przy pierwszym podejrzanie wysokim wyniku z mleczarni bierzemy dodatkową próbkę i do niezależnego laboratorium najlpeiej tego z którego korzysta nasz PIW

1 godzinę temu, Krowiarka napisał:

Sierpc poniżej średniej krajowej 😡, ale stabilnie 😅 2,12 netto przy tł. 4,05 i bi. 3,54 najwyższy przedział litrowy. Dobrze, że zeszły rok byl dobry i mam z czego dokladać...

Hmm i tak zauważalnie lepiej niż Ryki, które też na serach stoją. 

Edytowane przez Zibifarmer

4 godziny temu, UlizanyZetor7745 napisał:

Już chyba po strajku bo post usunięty :D Znając życie było by tak ze Ci co byli na strajku to mleko pozaklasowe i cena w dół ;)

Śmiałem się do mojej ze wkoncu może prawdziwe somatyki i bakterie by im przysłali 

3 godziny temu, krzychu121 napisał:

Jakiej firmy folia ?

Z tego co wiem to już doszli kto robił ten bunt i tak jak piszesz pozaklasowe się szykuje 

Wydaje mi się że wiem kto mógł to nakręcać 

gregor1284 napisał:

4 godziny temu, UlizanyZetor7745 napisał:

Już chyba po strajku bo post usunięty :D Znając życie było by tak ze Ci co byli na strajku to mleko pozaklasowe i cena w dół ;)

Śmiałem się do mojej ze wkoncu może prawdziwe somatyki i bakterie by im przysłali 

3 godziny temu, krzychu121 napisał:

Jakiej firmy folia ?

Wydaje mi się że wiem kto mógł to nakręcać 

Na ulatowych bylo głośno o tym strajku, jedna osoba na messenger pisala do każdego i pytała czy sie nie oddaje do Chorzel.

Krzychu folia  balensil Grupa Barbier. Mialem w tamtym roku była ok w tym stówkę zrobiłem jest ok a przy samozaladowczej lipy nie może być. Żałuję że nie wziąłem z 5 na próbę tytana najmocniejsza niby może kiedyś. Komizmo 10zl drożej to pikuś. U nas za 170 się jeździło a przy dużym areale można by negocjować 

4 minuty temu, dantur96 napisał:

Polmlek szykuje się na obniżkę znów. Dziś kierowca mówił a ostatnio dobre ma informacje sprawdzają się niestety 😃

Śmiech. Mleczarnię biją się między sobą o niższa cenę zamiast trochę powspółpracować w tym kierunku. I tak mamy niższe ceny niż zachodnie. Nie ma potrzeby dalszych obniżek... Markety ceny i tak niższej na produkty nie zrobią. 

• Like 1

1 godzinę temu, robert1226 napisał:

No bez jaj że przy 2,12 ty dokładasz. 

Ogólnie do gospodarstwa wiosna kosztuje, bo pole, usługi, dużo wycieleń, leczenia, inseminacji przy dużym stadzie trochę tego jest. Pasza droga, opryski nie wspomnę o zakupionych nawozach i zbożu paszowym akurat w czasie po najwyższych cenach 😉 mam też kredyty, gdzie oprocentowananie  razy dwa wychodzi. No może nie dokładam, ale za tyle pracy to jest to gówniane wynagrodzenie.

• Like 3
  • Thanks 1

16 minut temu, Krowiarka napisał:

Ogólnie do gospodarstwa wiosna kosztuje, bo pole, usługi, dużo wycieleń, leczenia, inseminacji przy dużym stadzie trochę tego jest. Pasza droga, opryski nie wspomnę o zakupionych nawozach i zbożu paszowym akurat w czasie po najwyższych cenach 😉 mam też kredyty, gdzie oprocentowananie  razy dwa wychodzi. No może nie dokładam, ale za tyle pracy to jest to gówniane wynagrodzenie.

Też ostatnio wydałem w miesiąc dwie wypłaty. Wszystko drogo, coś tam musiałem dokończyć co zacząłem, zakup pasz, paliwo. Dokupienie nawozów, materiał siewny. Wynagrodzenie dla pomocnika i kasy nie ma.

• Like 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Jakie są ceny rzepaku w sezonie 2023? Jaka może być cena rzepaku po żniwach 2023? Jaka jest opłacalność produkcji rzepaku? Zapraszamy do dyksuji.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą się kształtować ceny paliw w 2024? Czy można liczyć na obiecywane w kampanii wyborczej spadki?
      Dziś wiodące koncerny zaktualizowały cenniki uwzględniając nowe stawki podatków i opłat, a więc olej napędowy drożeje o +5,3gr
      Najlepszego w Nowym Roku

kontynuacja zeszłorocznego tematu:

• Przez danielhaker
      W jakich cenach sprzedajecie ziemniaki w 2022 roku? Czy przy niskich cenach produkcja ziemniaków jest opłacalna? Kiedy spodziewacie się wzrostów cen w waszych regionach za ziemniaki przemysłowe i jadalne? Czy pozyskanie nowych rynków zbytu pozwoli na osiągniecie lepszych cen? Jak Wy, oraz rolnicy z okolic prognozujecie ceny w sezonie 2022? Zapraszamy do dyskusji.
      Link do tematu z sezonu 2020/2021:

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez kowal1108
      Jak w temacie. Jakie są u Was ceny żyta? 
  • Dodaj nową pozycję...
v