Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Ale że w spaniałych Rykach takie coś 🤔😜

Niestety. Piszę publicznie, by może część dostawców ryk to przeczytała i może coś ruszyli w tym temacie. 

• Thanks 1
Opublikowano
4 minuty temu, Bogdan_ja napisał:

Sławek tak ponoć wspaniała ta Ryki i tak dba o rolnika ? To jaka to prawda ?

Udziały wypłaca, problemów nie robi 

Żadnych premi lojalnościowych nie stosuje 

Opublikowano
15 minut temu, Nintendo napisał:

To jest średnia pensja z całego zakładu (wszyscy co tam pracują) . Ponad 9 do ręki.

Nie wiem nadal skąd te informacje. Moja żona tam pracowała, kilka osób z mojej miejscowości nadal tam siedzi  i wiem że to nie realne.

Opublikowano
54 minuty temu, Nintendo napisał:

Jakie są średnie zarobki w waszych mleczarniach? Czy wiecie, że średnie wynagrodzenie w mleczarni Ryki to ponad 9tys na rękę? Przecież to chore, jaką jest średnia płaca w Rykach że muszą tyle płacić na pracownika? Ktoś tu całkiem odjechał. 

Powinno się odwołać cały zarząd i zweryfikować porządnie radnych. 

Przestań  pier**lić   bzdety  bo  nikt  przy zdrowych    zmysłach w to  nie uwierzy .

• Thanks 2
Opublikowano (edytowane)
16 minut temu, Dodi napisał:

14 minut temu, Pablos_1970 napisał:

Kasuje, bo za dużo tu troli. 

Powiem tylko, że możesz się dowiedzieć u źródła. Jako członek spółdzielni masz prawo do tych informacji. 

Edytowane przez Nintendo
Opublikowano
20 minut temu, Nintendo napisał:

Kasuje, bo za dużo tu troli. 

Powiem tylko, że możesz się dowiedzieć u źródła. Jako członek spółdzielni masz prawo do tych informacji. 

To nie kasuj. Screeny tez ludzie robią. 7 tys które pisałeś może jest brutto i z grudniową premią bo jeśli my mamy po 3 zł to i pracownicy mają większą płace. w drugą stronę tez to działa. 7tys to w labie żona nie miała. Bez urazy ale nie zazdroszczę nikomu tam pracować. 

Opublikowano (edytowane)
15 minut temu, Dodi napisał:

To nie kasuj. Screeny tez ludzie robią. 7 tys które pisałeś może jest brutto i z grudniową premią bo jeśli my mamy po 3 zł to i pracownicy mają większą płace. w drugą stronę tez to działa. 7tys to w labie żona nie miała. Bez urazy ale nie zazdroszczę nikomu tam pracować. 

Na zebraniu mówili że to netto. 

Nie mówili że za konkretny miesiąc. Tylko przedstawili takie dane za ubiegły rok, wiec jak to interpretować? Ja nikomu nie zazdroszczę, zwyczajnie dzieje się coś niedobrego i trzeba coś działać w tym temacie. A Tobie jako spółdzielcy powinno na tym zależeć zamiast mnie atakować. 

Edytowane przez Nintendo
Opublikowano

Nie atakuje tylko nie wiem skąd te kwoty w ogóle podawali. Byłem na zebraniu. Jak przyszło do składania wniosków nikt nie miał nic do powiedzenia po za mną. Dla każdego wirówki spoko, podnoszenie diet spoko. Pracownicy niech mają takie pensje, a radny z miłości do spółdzielni niech tam siedzi. Tak samo jak prezes oburzony że ktoś może odchodzić teraz z Ryk. Będzie siedział tam z sentymentu? Jak różnica z Garwolinem zrobiła się taka, że pokryła by mi praktycznie całe koszty włącznie z ratami  w danym miesiącu. I twierdzi że nie można przekreślać mleczarni po kilku miesiącach gorszych cen. No myślałem ze padnę. Złotówka w dwa miesiące. 

16 minut temu, Nintendo napisał:

Na zebraniu mówili że to netto. 

Nie mówili że za konkretny miesiąc. Tylko przedstawili takie dane za ubiegły rok, wiem jak to interpretować? Ja nikomu nie zazdroszczę, zwyczajnie dzieje się coś niedobrego i trzeba coś działać w tym temacie. A Tobie jako spółdzielcy powinno na tym zależeć zamiast mnie atakować. 

Opublikowano
5 minut temu, Dodi napisał:

Nie atakuje tylko nie wiem skąd te kwoty w ogóle podawali. Byłem na zebraniu. Jak przyszło do składania wniosków nikt nie miał nic do powiedzenia po za mną. Dla każdego wirówki spoko, podnoszenie diet spoko.

Ale to netto kwota ? Bo to nierealne. Jak policzysz podatki, składki pracownika, wpłaty na PPK, fundusze i składki pracodawcy to wcale nie jest coś wyjątkowego. Pracownik, które zarabia 4 netto to dla firmy koszt około 7,5 tys. Jak jakaś mleczarnia twierdzi, że wynagrodzenie byłoby średnie poniżej gdzieś 7 tysięcy to znaczy, że coś kłamie albo ma mega bida płace na zasadzie, że prezes tylko w firmie zarabia. 

Najgorsze, że zaraz to wszystko jeszcze pójdzie w górę. I to lada chwila.

Opublikowano
18 godzin temu, ubogiwladek napisał:

Najlepsza w świętokrzyskim 😜 osm końskie

Zawsze miałem na drugi dzień od podpisania fv, a za tamten miesiąc miałem 14 dni od fv. Nie wiem czy specjalnie trzymają bo już od marca tam nie oddaje czy faktycznie taka bida :d

Jak Ci tam wyszło za luty i jaka ilość? 

Opublikowano (edytowane)
46 minut temu, MaloSypiam napisał:

Jak Ci tam wyszło za luty i jaka ilość? 

1,89 netto 4,2 tłuszcz 3,3 białko,  20 rys litr. Przycieli mi parametry na odchodne. Już nie wspomnę że wypłatę mi trzymają a inni dostali. Gorzej jak dzieci :d jak tam oddajesz to uciekaj czym prędzej:d

Edytowane przez ubogiwladek
Opublikowano
15 godzin temu, leszek1000 napisał:

Tadeusz to ty. Wracaj na farmera tam ciebie potrzebują. 

Niewiem skąd te trolem się biorą. Moderator powinien takich co niedawno założyli konto na AF moderować. 

Opublikowano
1 godzinę temu, ubogiwladek napisał:

1,89 netto 4,2 tłuszcz 3,3 białko,  20 rys litr. Przycieli mi parametry na odchodne. Już nie wspomnę że wypłatę mi trzymają a inni dostali. Gorzej jak dzieci :d jak tam oddajesz to uciekaj czym prędzej:d

Dokąd odchodzisz?

Opublikowano
1 godzinę temu, ubogiwladek napisał:

Masz jakąś alternatywna mleczarnie czy zlikwidowales produkcję?? 

Opublikowano

Radomsko przedział 3-7 tys tł4,24 bi3,5 1,77 brutto

Opublikowano
2 godziny temu, Nintendo napisał:

Takie dane podali na moim zebraniu. 7 i 9 netto

Ile w garwolinie teraz płacą? 

A jakieś wybory rady czy coś będą? Ci już trochę rządzą i się za bardzo rozkokosili a rolnik musi doić za pół darmo, ciekawe czy ktoś z pracowników by chciał się zamienić i usiąść pod krowy i je doić i karmić. Nowych pracowników nie przyjmują tylko jak biorą to samych swoich.

Opublikowano
54 minuty temu, subiektywny napisał:

Dokąd odchodzisz?

48 minut temu, MaloSypiam napisał:

Masz jakąś alternatywna mleczarnie czy zlikwidowales produkcję?? 

Narazie do łazorka :d alternatywne inne też są w razie co :D

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v