Skocz do zawartości

Ceny mleka 2023

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Ty Robert na prawdę nerwowy jesteś 😒😉

matek0921 napisał:

Danone za listopad 2,03 brutto ryczałt il. 36 tys      Bi: 3,63 i tl: 4,15 

za grudzień cena 10 gr w górę ale i tak dali wypowiedzenia 20 rolnikom tym małym 🤦‍♂️

Za dużo mleka mają czy za drogi transport dla nich ?

Przy tej cenie to nie powinny tak skakać :D żeby ludzi wyrzucać bo większość płaci lepiej.

50 minut temu, matek0921 napisał:

Danone za listopad 2,03 brutto ryczałt il. 36 tys      Bi: 3,63 i tl: 4,15 

za grudzień cena 10 gr w górę ale i tak dali wypowiedzenia 20 rolnikom tym małym 🤦‍♂️

To jest opolskie? Dramat cena. W czym my k**wa jesteśmy gorsi że zawsze mamy po 20-30 groszy mniej

17 godzin temu, kampl napisał:

To jest opolskie? Dramat cena. W czym my k**wa jesteśmy gorsi że zawsze mamy po 20-30 groszy mniej

Ja w sierpcu mam 7-8 gr wiecej parametry podobne tylko mam mniej mleka to gdzie te 20-30 gr. Z tego co wiedzę to mlekpol nieźle płaci 

Dnia 6.12.2023 o 15:53, adventure napisał:

A w Rykach generalnie to jest "fajnie"... Od roku nie ma dla rolników kredytów, zaliczek, a rada w tej chwili bawi się w Dubaju.... Brawo panowie. Jak tak dalej będzie, to nie długo naprawdę mleczarnia nie będzie miała faktycznie co przerabiać, bo ludzie mają was dość i gremialnie odchodzą.

Adventure Ty już chyba ze 2 lata temu szukałeś ludzi żeby przeszli z Tobą do mlekpolu, nie udało się i dalej oddajesz do Ryk więc grzecznie powiem nie sr** do swojego gniazda. Mam ilość 2x większą od ciebie i oddaje już ponad 20 lat. Z kasą nie ma żadnych problemów, cena jak widzisz po okolicy nie jest zła a mimo to przekazujesz informacje nie sprawdzone jakieś farmazony wymyślone no człowieku. Narzekasz i narzekasz. Przejdz w końcu do łukowa albo do michowa takich jak ty biorą na pewno będziesz zadowolony.. i wrocisz w podskokach jak niektórzy muszą tylko wpłacić udziały i uwierz że robią to i wracają a nie odchodzą. Informacja pewna i zawsze możesz iść do władz mleczarni złożyć zażalenie albo dowiedzieć się o stanie mleczarni.

• Thanks 1

1 minutę temu, Primula94 napisał:

W presidencie to chyba też można mieć cenę indywidualna. Z  tego co kojarzę to z mojej okolicy jest jeden z największy ich dostawców I mówił  to jak masz dobre " argumenty "I litry to i cena może iść mocno w górę.

Jedynie co wynegocjowałem w presidencie to premie na start. Ale jak gość ma 4,8 tłuszcz i 3,6 białko to taką cene moze mieć na zwykłym cenniku. 

3 minuty temu, Primula94 napisał:

W presidencie to chyba też można mieć cenę indywidualna. Z  tego co kojarzę to z mojej okolicy jest jeden z największy ich dostawców I mówił  to jak masz dobre " argumenty "I litry to i cena może iść mocno w górę.

Niech by pokazał jaka ma cenę to by się wszystko wyjaśniło. Raczej są to tylko przechwałki 

9 godzin temu, ubek24787 napisał:

Adventure Ty już chyba ze 2 lata temu szukałeś ludzi żeby przeszli z Tobą do mlekpolu, nie udało się i dalej oddajesz do Ryk więc grzecznie powiem nie sr** do swojego gniazda. Mam ilość 2x większą od ciebie i oddaje już ponad 20 lat. Z kasą nie ma żadnych problemów, cena jak widzisz po okolicy nie jest zła a mimo to przekazujesz informacje nie sprawdzone jakieś farmazony wymyślone no człowieku. Narzekasz i narzekasz. Przejdz w końcu do łukowa albo do michowa takich jak ty biorą na pewno będziesz zadowolony.. i wrocisz w podskokach jak niektórzy muszą tylko wpłacić udziały i uwierz że robią to i wracają a nie odchodzą. Informacja pewna i zawsze możesz iść do władz mleczarni złożyć zażalenie albo dowiedzieć się o stanie mleczarni.

@ubek24787Dobrze temu Adventure odpisałeś. Od dłuższego czasu  smrodzi na naszą mleczarnię. Nie pasuje mu, to miesiąc wypowiedzenia, wypłata udziału w ciągu roku i niech idzie do wymarzonego raju. Tym bardziej że ma wybór, jego wymarzony Mlekpol z Radomia przejeżdża w jego okolicy co drugi dzień. A z tym że po wypłacie udziału przyjmą go powtórnie nie jest prawda. Wszystkich to nie dotyczy, jego tym bardziej. Pa ,  Pa....

11 godzin temu, pawelmf napisał:

kwasicy nie masz w stadzie bo stosunek tłuszczu do białka wskazuje subkliniczną kwasicy .

Nic takiego nie ma miejsca. 

10 godzin temu, robert1226 napisał:

Po tych wynikach widać że ocena ci pomaga umiesz z niej korzystać. 

A co ocena mi ma zrobić parametry? Z wieloma osobami rozmawiam i mają podobnie niski tłuszcz wysokie białko. Litry się zgadzają więc nie narzekam. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez andrzej1988
      to jeszcze taniej niz u mnie. Niby na mazowszu powinno byc troche drozej a tu guzik. Pewnie tez jakis posrednik takie ceny wystawił? U mnie nawet w kurzarni jest po 580 brutto pszenica i niby nie posrednik tylko pszenice skupuje i wykorzystuje na własne potrzeby dla kur
    • Przez danielhaker
      W jakich cenach sprzedajecie ziemniaki w 2022 roku? Czy przy niskich cenach produkcja ziemniaków jest opłacalna? Kiedy spodziewacie się wzrostów cen w waszych regionach za ziemniaki przemysłowe i jadalne? Czy pozyskanie nowych rynków zbytu pozwoli na osiągniecie lepszych cen? Jak Wy, oraz rolnicy z okolic prognozujecie ceny w sezonie 2022? Zapraszamy do dyskusji.
      Link do tematu z sezonu 2020/2021:

• Dodaj nową pozycję...
v