Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A ja dzisiaj wiele nie zrobiłem trochę pojeździłem, nawóz ta trawy rozsiałem i fendt mi dwie godziny ukradł  bo mu się pikać zachciało i oszukiwać że hamulcow nie ma, ale temat ogarnięty zero kosztów maszyna gra 

Opublikowano
radekz200 napisał:

19 minut temu, slawek74 napisał:

palicie jeszcze w picu/ach 🤔

Do czerwca 😛

🤦‍♂️

malaczarna napisał:

@Pafnucy12 nie jadę na przejażdżkę nie mam stroju. W klacie mam za dużo.

wciągnij powietrze ....🤭

Opublikowano
54 minuty temu, slawek74 napisał:

ursusem siej...

🤣🤣🤣🤦‍♂️😁 kurła paluchy i oczy już zawodzą 🙆‍♂️🤦‍♂️🤪

Dlatego w "picy" zimno 😜 

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

A kiedy siejesz?

Nie jest to jakaś super droga maszyna🤷

Dziś zacząłem i dwa kawałki zasiane

Opublikowano (edytowane)

Kiedyś widziałem efekt pracy u sąsiada, to nie byłem zachwycony, i jakoś mnie entuzjazm minął aby to wynająć.  Chociaż może teraz są lepsze maszyny. Tam było dużo ziemi zebrane razem z kamieniami

Edytowane przez Leszy
Opublikowano
1 godzinę temu, malaczarna napisał:

O kurde... Żeś mi tera dała na wyobraźnię....😁😅 

No ale słuchaj. Na ogół kurtki mają zamki błyskawiczne.

Można rozpiąć...jak potrzeba.

Opublikowano (edytowane)

@Pafnucy12 pewnie byłby problem dopiąć tą kurtkę na wysokości biustu a później  obawy że zamek strzeli😁

10 minut temu, gregor1284 napisał:

Korzystacie z usług zbierania kamieni? 

znajomy korzysta , wypożyczam mu nawet czasem swoją maszynę 

Edytowane przez konteno
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

@mf362

Przejeżdżałem przez Okalinę. Kończyli ładować tego fendta.

Ładnie rozdupcony. Aż żal.

Miłośnikom kwiatów polecam wypad do Castoramy

20230324_141458.jpg

Pewnie w tym fendzie nie ma nic do odratowania nawet na części . Pomyśleć co słabo by się z kierowcą w małym lekkim traktorem . 

Opublikowano
Pafnucy12 napisał:

1 godzinę temu, malaczarna napisał:

O kurde... Żeś mi tera dała na wyobraźnię....😁😅 

No ale słuchaj. Na ogół kurtki mają zamki błyskawiczne.

Można rozpiąć...jak potrzeba.

jak nie dopnie to szarą taśmą 😁🤪

Opublikowano
szymon09875 napisał:

Nie tu i nie potrzebnie ciebie oznaczyłem, a usunąć tego nie idzie.

A to zdjęcie zostawię dla przeciwników wczesnego podania azotu, życica żyto i wyka. 

Tutaj zrobiłem omijak z azotem 

IMG_20230324_174442.jpg

był przetarg?0pisalem.do.Ciebie i mnie olales 😛

Opublikowano
16 minut temu, mf362 napisał:

Pewnie w tym fendzie nie ma nic do odratowania nawet na części . Pomyśleć co słabo by się z kierowcą w małym lekkim traktorem . 

Cos z przodu napewno sie nada. Gorzej chyba bylo z casem w Przewodowie

Opublikowano
3 godziny temu, Qwazi napisał:

A kiedy siejesz?

Nie jest to jakaś super droga maszyna🤷

W moich stronach to 2tys trzeba zaplacic za taką bez silnika i to ciezko znalezc. Pamietam jak w 2016 kumpel zaczynal z pestką dynii i ile my się objeździliśmy zeby taką walnie kupic🙆‍♂️

Ja juz moge odpocząć przed zasiewami. Wszędzie mokro ze nie wjedzie,tam gdzie sie dalo to obornik wywieziony i zaorany. Zboze przewiane w tamtym tygodniu jeszcze,wczoraj mieszanka. Jutro swieto to odpocznę,w niedziele do pracy. Pozniej deszcz to moze filtry i oleje powymieniam w ciagnikach.

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

O właśnie. Przewodów. Czy winni zostali znalezieni i czy ponieśli karę?

Chcieli ludziom zamknąć usta i wyplacic jakies ochlapy. Jak narazie sprawa ucichła.

Opublikowano

kuwa, azot na przyczepie, a na pszenicę deszcz leje. 

wszystko jest, tylko nie da się wjechać 🥺

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ja myślę jutro. Zobaczymy, czy się uda

8 minut temu, Belaruss820 napisał:

W moich stronach to 2tys trzeba zaplacic za taką bez silnika i to ciezko znalezc. Pamietam jak w 2016 kumpel zaczynal z pestką dynii i ile my się objeździliśmy zeby taką walnie kupic🙆‍♂️

To ja za swoją dałem 100zł słownie sto. I była z silnikiem. Jakbym miał dać 2tys, to chłopak niedaleko ma petkusa i robi usługi

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

ej no... z agregatem?

gdzie opis wrażeń?????

Opublikowano
szymon09875 napisał:

17 minut temu, DANDYS napisał:

był przetarg?0pisalem.do.Ciebie i mnie olales 😛

Gdzie? Na FB ? 

Niee 21 kwietnia dopiero 

no o te rury zaczelem

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v