Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2023

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie

Markety wy***ali ceny w kosmos , żeby się nachapać , teraz obniżki .

Ostra walka o masło. Sklepy obniżają ceny

Kolejne sieci handlowe dołączają do maślanej walki i obniżają ceny tego, dotąd drogiego, produktu. Obniżki oferują już Biedronka, Kaufland i Lidl.

Na promocję szybko zareagowała Biedronka. W piątek, 3 lutego br. przez jeden dzień masło extra Mleczna Dolina w Biedronce kosztowało 2,99 zł. Niższa cena obowiązywała przy zakupie dwóch sztuk oraz z kartą Moja Biedronka.

Masło kosztowało prawie 7 zł .

Obecnie kosztuje 2,99 .

ja juz wyroslem z tematu dzieci w szkole- no prawie, jeszcze 2 lata na wywiadowki i fajrant..

ciekawe ile stanieja

https://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-onecie/ujawniamy-przemoc-wobec-zwierzat-w-firmie-sokolow/c3l58cz

10 godzin temu, Roman176 napisał:

z czego ta dziura 

z kopalni a z czego . kopalnie zamkneli 30 lat temu a dziury wychodza co chwila...

1 godzinę temu, Dublin napisał:

płaca minimalna w 2012 roku to było 1500 zł, a cena benzyny 5.71  a wienc można było kupić 263 litry benzyny. W 2022 płaca minimalna wynosiła 3010 zł, a średnia cena 6.57  wienc można kupić 459 litrów czyli 80 proc. wiencej.  Nie muszem dodawać, że to pensje brutto, a dzienki wienkszej kwocie wolnej od podatku som teraz za Pana Jarosława  Kaczyńskiego netto stosunkowo dużo wyższe niż za tuska . Czyli siła nabywcza pensji Polaków wzrosła

Ja w 2012 mogłem za tonę pszenicy kupić 800kg saletry a teraz za tone pszenicy nie kupię nawet 400kg. Za rządów Kaczyńskiego moja siła nabywcza spadła o 50%. 

Przed chwilą, galan99 napisał:

Była już się kończy drożyzna .

Wszystko tanieje w oczach taj jak masło kosztowało 7 zł teraz już tylko 3 zł .

No widać jak tanieje. 🤦‍♂️

Przetrzyj te zaropiałe ślepia i rozejrzyj się co się dzieje naprawdę a nie w mediach. 

Przed chwilą, Dublin napisał:

Mamy zerowy vat na żywność wienc daleko łapy od Pana Prezesa Jarosława Kaczyńskiego.

I co z tego że zerowy vat jak i tak drogo w h🤬.

A co ten kurdupel to święta krowa?

2 minuty temu, galan99 napisał:

Tanieje  wszystko co dnia, ceny spadają , jak tego nie widzicie to po okulary .

Markety promocja za promocją , można na kupić .

Mleko w dół zboża w dół a w sklepach bez zmian.

Ty się sugerujesz zachodnimi paszarniami?

NIEBYWAŁE . 🙆‍♂️

43 minuty temu, Dublin napisał:

I putinflacja jeszcze.

I  polityka klimatyczna unijna się nałożyła skorumpowana.

tusk-znaczy-bieda-ty-wybierasz-1024x1024.png

Z tych danych wynika że za Tuska średnie wynagrodzenie wynosiło 225% płacy minimalnej a za Kaczyńskiego zmalało i wynosi 198%  płacy minimalnej.

Za Tuska minimalna emerytura wynosiła 50% płacy minimalnej a za Kaczyńskiego spadła do  45% minimalnej.

Co ty na to?

Edytowane przez Ulman
  • Thanks 1

To na to, że Ty chcesz likwidacji minimalnego wynagrodzenia, że za wysokie a teraz, że za małe. Zdecyduj się na coś bo ja niemam zamiaru z trolami się użerać, a ten Primo taki sam obłudny cyniczny i wyrachowany cham.

Edytowane przez Dublin

Nie ważne czego ja chcę tylko co pokazują liczby. Emeryci dostawali więcej w odniesieniu do płacy minimalnej tak samo jak srednio zarabiający którym też się pogorszyło. Wyliczenia są poprawne wiec co ty na to?

Edytowane przez Ulman

2 minuty temu, Dublin napisał:

a ten Primo taki sam obłudny cyniczny i wyrachowany cham.

Powiedział co wiedział. 🤣😂🙋‍♂️

1 minutę temu, Ulman napisał:

Nie ważne czego ja chcę tylko co pokazują liczby. Wyliczenia są poprawne wiec co ty na to?

A i tak powie że zmyślasz i piszesz bzdury. 

31 minut temu, Dublin napisał:

Mamy zerowy vat na żywność wienc daleko łapy od Pana Prezesa Jarosława Kaczyńskiego.

Kaczyński to leser. 

Całe życie jak jemioła 

18 minut temu, Dublin napisał:

To na to, że Ty chcesz likwidacji minimalnego wynagrodzenia, że za wysokie a teraz, że za małe. Zdecyduj się na coś bo ja niemam zamiaru z trolami się użerać, a ten Primo taki sam obłudny cyniczny i wyrachowany cham.

Dlaczego nie jesteś w tartaku się pytam?

13 minut temu, Dublin napisał:

Po co edytujesz posty i potem wychodzi, że co innego pytasz. Ty to celowo robisz aby zdyskredytować mojom osobę w oczach opniiji publicznej.

No to masz jeszcze raz całość żebyś nie marudził.

Możesz sie teraz do poniższego odnieść.

1 godzinę temu, Dublin napisał:

I putinflacja jeszcze.

I  polityka klimatyczna unijna się nałożyła skorumpowana.

tusk-znaczy-bieda-ty-wybierasz-1024x1024.png

Z tych danych wynika że za Tuska średnie wynagrodzenie wynosiło 225% płacy minimalnej a za Kaczyńskiego zmalało i wynosi 198%  płacy minimalnej.

Za Tuska minimalna emerytura wynosiła 50% płacy minimalnej a za Kaczyńskiego spadła do  45% minimalnej.

Co ty na to?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
    • Przez tomek1974
      Jak to przejdzie to Polska będzie ratować niemiecką gospodarkę naród wiedział jak głosować .
  • Dodaj nową pozycję...
v