Skocz do zawartości

Ceny nawozów 2023

Bartek933

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, miwigos napisał:

Nie pitol głupot , jak byś wiedział że stanieje to byś znalazł czas, skoro jesteś taki zapracowany to żal mi Ciebie, nic z tego życia nie masz

Jestem , mam bydło przy którym ręcznie robie do tego jesienią i początek zimy dwa dachy robiłem , także nie każdy może sobie poleżeć 

1 minutę temu, tracker napisał:

Jak to co, nie wiesz ... za mało lemingowej propagandy łykasz i skutki som ...

Tak tępej propagandy jak na tvp nie ma nigdzie. W niedzielę materiał o powracających emigrantach zarobkowych ze względu na dobrobyt panujący w Polin to mistrzostwo i dowód na absolutny brak mózgu wierzących w to ludzi. Poziom zombie i wyznawców tvn.

• Like 7
  • Thanks 1
  • Haha 1

Ja mam inny sposób myślenia, poprostu mamy wolny rynek każdy sprzedaje i kupuje po tyle ile jemu pasuje, jak towar za drugi po co kupować jak nie ekonomiczne a później płaszcz jeden z drugim że cię wydymali , a recepta jest prosta nie nadstawiać d*py. Zajadę z innej beczki jak jeżdżę do mechanika i podniesienie cenę podwójnie do kogo mam mieć pretensje . Jak było drogo to źle jak staniało jeszcze gorzej, ludzie opanujcie się z tym płaczem 

Edytowane przez Tuńczyk

3 minuty temu, Tuńczyk napisał:

Ja mam inny sposób myślenia, poprostu mamy wolny rynek każdy sprzedaje i kupuje po tyle ile jemu pasuje, jak towar za drugi po co kupować jak nie ekonomiczne a później płaszcz jeden z drugim że cię wydymali , a recepta jest prosta nie nadstawiać d*py. Zajadę z innej beczki jak jeżdżę do mechanika i podniesienie cenę podwójnie do kogo mam mieć pretensje 

Jaki k**wa wolny rynek jak ceny sa sztucznie zawyżane przez monopoliste?

• Like 4
  • Thanks 1

11 minut temu, krzychu121 napisał:

Może rozrysować ci trzeba skoro nadal nie wiesz co zrobiła GA? Co drugi post jest na temat sztucznego zawyżania cen i żerowania na rolnikach a ten nadal się pyta co konkretnie zrobiła GA . Masakra. Aż szkoda czasu na uświadamianie skoro najprostszych informacji nie potrafisz przyswoić 

Tak rozrysuj, w którym momencie cena nawozu była mocno oderwana od ceny gazu ? Nakręcacie się pewnie kryją się za tym jakieś złe decyzje GA nie zrobiła takiego numeru jak Orlen przez wielu tutaj przebijają się jakieś polityczne emocje i rzucanie ogólnych oskarżeń. Hasło że "oszukujo" "złodzieje" nie jest argumentem.

• Thanks 1
  • Haha 2
  • Confused 1

12 godzin temu, pawel885 napisał:

Nie za tanie 

Po prostu pewne 

Nie wiem co jest w moczniku z Honolulu 

Nie chcę eksperymentować 

Nie jeden badal to ponad 46N, a nasze myślisz pewne? 

Koszt badania około 150zl. Różnica w aucie o której mówiłeś to prawie 2.5 tyś. 

Edytowane przez Tomek90

Wybory się zbliżają i teraz całe zło to kaczor, obajtek, banaś i glapiński. Kaczor sprowadza węgiel  rosyjski, po zablokowaniu węgla rosyjskiego, węgla będzie brakować,  węgiel sprowadzili, wegiel przy rozładunku się kurzy i ludzie mie mogą żyć, a samorządy nie chcom wengla, do zimy wengiel nie dojedzie, a pozatym  nie pali się na łopacie w TwNie bo dziadoski sprowadzili. I tak podobnie w każdej sprawie ... a nawozy każdy tutaj ekspert od rynków, giełd, cen pszenic i oleju napędowego :D

• Thanks 1
  • Haha 1

2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Zboża od żniw były w nie takiej złej cenie , tylko ludziom było mało i mało , sam zostałem z pszenicą i pszenzytem ale to z braku czasu żeby wywieść jesienią

Co to za pierdololo że ludziom było mało. Sam na siebie znalazłeś wytłumaczenie dlaczego nie sprzedałeś.  A nie myślałeś o tym że inni też mieli jakieś powody ku temu. A nie tylko gadka że komuś mało.

1 godzinę temu, EppS napisał:

Tak rozrysuj, w którym momencie cena nawozu była mocno oderwana od ceny gazu ? Nakręcacie się pewnie kryją się za tym jakieś złe decyzje GA nie zrobiła takiego numeru jak Orlen przez wielu tutaj przebijają się jakieś polityczne emocje i rzucanie ogólnych oskarżeń. Hasło że "oszukujo" "złodzieje" nie jest argumentem.

W takim razie skoro gaz miał taki wpływ na ceny to wytlumacz skąd wzięły się te rekordowe zyski GA w ostatnim roku? dodam że odnotowali mniejszą sprzedaż niż w roku poprzednim przed wzrostem cen gazu, dokładne dane znajdziesz w necie.

• Like 3

po co się kłócicie każdy ma swoją rację, w tej chwili nie jest naj ważniejsza cena  tylko zasypane skupy.

ziarna w Polsce jest w opór ludzie też dużo maja import trwa. na ukrainie żniwa są wcześniej i wtedy będą płakać Ci co nie mają gdzie trzymać także wiec radze wszystkim wspierać się a nie jeden na drugiego mówić i obrażać bo siedzimy na tym samym stołku

• Like 3

Desperado napisał:

Zniszczenie polskiego rolnictwa było wpisane w przyjęcie Polski do UE i sukcesywnie ten plan jest realizowany.

7 minut temu, soltys48 napisał:

Niszczenie polskiego rolnictwa jest już dawno zaplanowane a to co było teraz to kolejny przycinek do głównego planu.

Nie no słuchaj. Akurat po wejściu do UE to rolnictwo się bardzo szybko zaczęło rozwijać. Praktycznie każde gospodarstwo startowało w naborach na modernizację. Widać jak wieś się zmieniła. Zresztą chyba na wieś zostały wpompowane największe pieniądze

a jest obecnie jakaś partia która ma program dla rolników ? Trochę jesteśmy w czarnej dupie

1 minutę temu, FarmerDyzio napisał:

Nie no słuchaj. Akurat po wejściu do UE to rolnictwo się bardzo szybko zaczęło rozwijać.

A co mieli od razu śrubę dokręcać? te wpompowane pieniądze dawno do nich wróciły a rolnictwo pozostało zadłużone jak nigdy dotąd, teraz minimalne drgnięcia i spadki cen płodów i komornicy będą licytować.

• Haha 1

2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Jestem , mam bydło przy którym ręcznie robie do tego jesienią i początek zimy dwa dachy robiłem , także nie każdy może sobie poleżeć 

Kolego trzeba było lepszą firmę wziąć, ja za namową kolegi Wicherek zbudowałem halę magazynową, a tak lepiej pomyśl to może by zamiast dachu wydxloy lepiej inny budynek dla zwierząt zbudować. Poczytaj sobie o systemie cubik top less  . Mniej pracy ręcznej to i może produktywność wzrośnie i zysk 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Przez yacenty
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy temat. Ciekawe jakie będą ceny nawozów sztucznych w tym roku.
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez danielhaker
      Jak wyglądają ceny nawozów sztucznych w sezonie 2019?
      Po ile dało się wam kupić następujące produkty?
      Ostatnio dostałem następującą ofertę na nawozy azotowe:
      Saletrosan 26 cena 920 netto / tona w workach BB
      Zaksan 32 - cena 880 netto / tona w workach BB
      Saletrzak - cena 939 netto / tona BigBag.
      Przchodząc do nawozów wieloskładnikowych (NPK) na razie pytałem tylko o polifoskę 6 - cena 1560 netto / tona.
      Kontynuujemy temat: 
  • Dodaj nową pozycję...
v