Skocz do zawartości

Ceny nawozów 2023

Bartek933

Rekomendowane odpowiedzi

,,Tylko do piatku!! Mocznik z inhibitorem,  Dogodne terminy platnosci do 360 dni: Wyjatkowa oferta wazna do dnia : 2023-03-24 do godziny 15:00 lub do wyczerpania zapasow towaru
Zapraszam Agrolok:.            

Aż się uśmiałem do łez

Jak dostałem tego SMS 😂😂😂🤣

Edytowane przez AGROTOM
  • Haha 1

9 godzin temu, ozotek napisał:

Raczej mało prawdopodobne, chyba że pozbywają się zapasów z tak dużą stratą.

Notowania mocznika i azotu na świecie lecą na łeb, na szyję podobnie jak i pszenicy, więc  niestety albo stety składy też będą musiały dołożyć do interesu podobnie jak rolnicy.  Szczególnie te które zapkaowały magazyny do pełna. Może jescze nie teraz ale za miesiąc jak już wszyscy żucą drugą dawkę N i nie wydaży się nic "dziwnego" ceny będą musiały spaść, bo tak jak teraz idzie import zboża to przy opłacalnej różnicy cenowej ruszy import nawozów. I chcąc niechcąc składy będą musiały spuścić z tonu i sprzedać taniej niż kupiły. 

24 minuty temu, AGROTOM napisał:

,,Tylko do piatku!! Mocznik z inhibitorem,  Dogodne terminy platnosci do 360 dni: Wyjatkowa oferta wazna do dnia : 2023-03-24 do godziny 15:00 lub do wyczerpania zapasow towaru

Aż się uśmiałem do łez

Agrolok to stan umysłu jak dla mnie

• Thanks 1

10 godzin temu, ozotek napisał:

Raczej mało prawdopodobne, chyba że pozbywają się zapasów z tak dużą stratą.

Jaka stratą ? Po raz 100 powtórzę. Stratę to moga mieć sprzedawcy którzy kupili już nawóz ale nie dystrybucja ga. Oni od końca roku produkuja nawóz ponizej 2 tyś albo i taniej 

51 minut temu, AGROTOM napisał:

Aż się uśmiałem do łez

Czyli coraz bardziej prawdopodobne że od piątku mocznik zejdzie poniżej 2 tyś a saletra na 1,5. Jak Agrolok takie rzeczy wysyła to szykuje się dużą obniżka 

• Like 2

wpisanie takiej frazy w wyszukiwarke to za trudne dla ciebie ??? tu sa tacy fachowcy ze glowa mala..

20 godzin temu, witejus napisał:

G...no prawda, nie ważne czy był mróz czy śnieg, czy powódź czy susza, po tyle sprzedałem do skupu i to do takiego co zawsze najmniej płacił, bo była jeszcze droższa, u mnie były normalne plony.

powodz 2010 - nie padalo u ciebie przez miesiac ??? to znowu nie tak daleko jest.

2011 - snieg stopnial i przyszlo -20 w calej polsce zdaje sie ???

wtedy wiekszosc malych gospodarst u nas zakonczylo zywot, zostali tacy co mieli inny dochod..

12 godzin temu, dzidzia202 napisał:

Mi zostało mocznika z inhibitorem i będę dodawać 10kg na ha do oprysku

to zly pomysl-poszukaj odpowiednich badan.

3 minuty temu, jacus napisał:

powodz 2010 - nie padalo u ciebie przez miesiac ??? to znowu nie tak daleko jest.

2011 - snieg stopnial i przyszlo -20 w calej polsce zdaje sie ???

Jacuniu ja nie zaprzątam sobie głowy czy padało u mnie w 2010 cały miesiąc i w którym miesiącu i czy w 2011 stopniał śnieg bo to dla mnie niema znaczenia, natomiast pamiętam doskonale że sprzedałam po 980 brutto za tonę i to mi utkwiło w pamięci, być może to było w 2012 roku co również nie ma znaczenia czy to było rok wcześniej czy rok później

• Like 1

1 godzinę temu, Jurniczek napisał:

Jak ci potrzebny to pewnie że kup, ja co prawda nie mam jeszcze nic i nawet nie siałem NPK pod ozimny ale może ogarne już wiosna to czas siać też bez NPK bo uważam że za drogi

N ograniczone

P,K i mikro już drugi rok bez i nie mam różnicy w płonie.

• Like 1

2 godziny temu, Alanio2011 napisał:

Niech teraz ten mocznik w du.. sobie wsadza. Przy obecnych cenach zboz to cena saletrzaku powinna wynosic max 1500 i daje swoja glowe ze w lipcu taka bedzie.     

Przypomnijmy w lipcu 🤣a z drugiej strony patrząc to dziwny rok.

39 minut temu, krzychu121 napisał:

Najprawdopodobniej wcześniej ladowales za dużo nawozów i teraz korzystasz z tego ,,zapasu '' w glebie 

Bez szału . Nigdy się nie wyrywałem z nawozem. 

Ale tez nie marzę o 10 tonach/ha jak niektórzy. Średnio 6-7. 

Bardziej skupiam się na kosztach produkcji.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Przez yacenty
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy temat. Ciekawe jakie będą ceny nawozów sztucznych w tym roku.
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez danielhaker
      Jak wyglądają ceny nawozów sztucznych w sezonie 2019?
      Po ile dało się wam kupić następujące produkty?
      Ostatnio dostałem następującą ofertę na nawozy azotowe:
      Saletrosan 26 cena 920 netto / tona w workach BB
      Zaksan 32 - cena 880 netto / tona w workach BB
      Saletrzak - cena 939 netto / tona BigBag.
      Przchodząc do nawozów wieloskładnikowych (NPK) na razie pytałem tylko o polifoskę 6 - cena 1560 netto / tona.
      Kontynuujemy temat: 
  • Dodaj nową pozycję...
v