Skocz do zawartości

Ceny nawozów 2023

Bartek933

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, cinek1808 napisał:

Może nie na temat . Kolega chcę na dać na kukurydzę mocznik z inhibitorem dobry pomysł czy szukać bez . 

wszystko mozna -kto glupiemu zabroni..

10 godzin temu, ŻakowskiSławomir napisał:

wcale nie dawać mocznika,  teraz to saletra saletrzak lub coś takiego, mocznik trzeba było dać przedsiewnie

o co chodzi z jacusiem? to jakiś ekspert na forum ? :D 

wsrod tutejszych polglowkow, to kazdy choc troche bardziej rozgarniety jest ekspertem 😂

saletra do 5-6 lisci na suche rosliny , najlepiej przed deszczem.

14 godzin temu, cinek1808 napisał:

Może nie na temat . Kolega chcę na dać na kukurydzę mocznik z inhibitorem dobry pomysł czy szukać bez . 

dobry, nawet bdobry. 

Kto ma 1000 ha a może i 500 ha to po nawozy do Niemiec .

Gryn: nawozy w Niemczech tańsze o 500 zł, kupiłem 3 tiry

Gryn oburzał się także w kwestii cen nawozów, które w Polsce są dużo droższe niż w innych krajach UE. Na przykład w Niemczech popularny saletrzak jest dziś o 450 zł/t tańszy.

- Ja sprowadziłem trzy tiry nawozów z Niemiec. Kosztują one 500 zł/t taniej niż w Polsce. Do wglądu mogę panu dać faktury. Mało tego, na Ukrainę polski nawóz też idzie 500 zł tańszy. Również mogę panu przekazać listy przewozowe. Nie wiem, jakim cudem Polska jako ten najlepszy kraj, wyspa zielona, ma najdroższe nawozy – denerwował się Gryn.

Komisarz zaznaczył, że ani on, ani UE nie ustala cen nawozów. Przyznał, że nie wie, skąd aż takie różnice w cenach.

• Like 1

8 godzin temu, tytanowyJanusz napisał:

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/tak-negocjuja-panstwowe-spolki-azoty-chca-od-orlenu-tanszego-gazu/h0h2vl2

Na jesieni jeszcze tańsze azoty? 🤔

Ziomek ziomkowi na pewno zrobi dobrą cenę na gaz 🍻

Trzeba będzie przed wyborami pokupowac wszystko co się da 😅

10 godzin temu, krilan06 napisał:

Kupujecie już azot na przyszły sezon? Ludzie z branży mówią że niby jeszcze się wstrzymać, sam nie wiem. Znajomi co zawsze się składaliśmy na tira, sprzedali zboże w takiej cenie że teraz nie mają pieniędzy na azoty

Globaliści osiągnęli cel- część ludzi nie ma kasy nawet na nawozy azotowe, a gdzie tu reszta.

10 minut temu, Dastan napisał:

Czyli rynek sam się w pewien sposób prostuje, jest tak duża podaż i niska cena zboża, że nie opłaca się w to inwestować i miejmy nadzieje, że odbije się to w niższych plonach. 

Dnia 5.05.2023 o 21:52, Strongman napisał:

Ziemi nie oszukasz niestety za jakiś cas to wylezie,płodozmian ważna rzecz może pomoc np jakiś owies żeby przeczekać ten czas, ogólnie widac juz braki npk u ludzi i mniejsze dawki azotu po zbożu tej wiosny.

U mnie paradoks!. Nie dając NPK na oziminy i nie tylko zboża są dużo ładniejsze jak przez ostatnie lata.

• Haha 1

1 godzinę temu, miwigos napisał:

Jak dopłacą do zbóż to co obiecuja to ludzie kupią

Z nimi to wszystko możliwe. Mogą dopłacić, nie dopłacić. Kolejna sprawa to termin. Rekordowo z ich obietnic to czekałem 2.5 roku na zwrot za wapno, więc ja bym był ostrożny z planowaniem tych pieniędzy w budzecie

13 godzin temu, krilan06 napisał:

Kupujecie już azot na przyszły sezon? Ludzie z branży mówią że niby jeszcze się wstrzymać, sam nie wiem. Znajomi co zawsze się składaliśmy na tira, sprzedali zboże w takiej cenie że teraz nie mają pieniędzy na azoty

Póki co nie było jeszcze obniżki posezonowej w polskich zakładach. Towar nadal dawany jest w komis 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Przez yacenty
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy temat. Ciekawe jakie będą ceny nawozów sztucznych w tym roku.
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez danielhaker
      Jak wyglądają ceny nawozów sztucznych w sezonie 2019?
      Po ile dało się wam kupić następujące produkty?
      Ostatnio dostałem następującą ofertę na nawozy azotowe:
      Saletrosan 26 cena 920 netto / tona w workach BB
      Zaksan 32 - cena 880 netto / tona w workach BB
      Saletrzak - cena 939 netto / tona BigBag.
      Przchodząc do nawozów wieloskładnikowych (NPK) na razie pytałem tylko o polifoskę 6 - cena 1560 netto / tona.
      Kontynuujemy temat: 
  • Dodaj nową pozycję...
v