Skocz do zawartości

Ceny nawozów 2023

Bartek933

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, masa24 napisał:

ja prl nie pamietam wiec moja opinia jest niewiarygodna......    ale jeszcze mialem szczescie ze urodzilem sie pod koniec lat 80 , gdzie bylo jeszce troche normalnego zycia. czasem na fb wstawiaja takie posty ze my urodzeni w latach 80,  90  pamietamy i jakies tam przyklady z zabaw i innych rzeczy 

moze bylo biedniej, nie bylo konsol do gier i zachodnich samochodow ale bylo pelno ludzi na wsiach, w roznym wieku.  ludzie zyli ze soba, spotykali sie , rozmawiali , pobili i popili . A teraz co masz?  stac cie zapewne na fajny samochod, na jedzenie w restauracji  ale co z tego jak wyjdziesz na wies i nie masz do kogo geby otworzyc bo nie ma nikogo a jezeli ktos jest to siedzi w internecie albo siedzi w domu i klnie na ciebie bo kupiles sobie lepszy ciagnik.  jest dostatniej ale smutniej . a teraz co ta unia odpierdala to brak slow,  do tego jak upa wejdzie do unii europejskiej albo utrzyma sie ten brak cel  czy tam  zniosa cla na inne produkty jezeli jeszce tego nie zrobili ,  to nasze rolnictwo hodowla bedzie w jeszcze wiekszej d*pie niz jest i cala ta pomoc dla braci z ukrainy wyjdzie bokiem

moje zdanie jest takie , ukraina zawsze byla pod batem rosyjskim i powinna zostac, a jezeli marzy im sie rewolucja to niech walcza sami a nie cala europa podsyca ten konflikt

Za nas też 99% roboty zrobiło cia żeby uwolnić sie  od ruskiego buta, międzywojnami byliśmy niepodlegli ale tylko dlatego że okupanci przegrali wojnę. Wole pomóc ukraincą i żyć spokojnie niż następny konflikt z ruskimi miałby odbywać sie na terenie naszego kraju.

2 minuty temu, jajonasz napisał:

za 500kg? xD

a to możliwe że o saletrzaku byłą mowa, za bardzo byłem zszokowany ceną RSMu, ktoś  pisał na grupie wcześniej o 2300-2400 za ja zachodzę i jest 2850, trochę dziwna sprawa,trochę duża rozbieżność

Edytowane przez ŻakowskiSławomir

1 godzinę temu, ŻakowskiSławomir napisał:

a no to dzięki za odpowiedź, to poleci polifoska 5

dla ciebie alternatywa dla mocznika jest polifoska 5 ????

1 godzinę temu, STIG13 napisał:

I też nie dużo. Duża ilość blisko zlokalizowanej punktowo zasoli glebę

nie za duzo tak maksimum 300 kg polifoski.

wy moze zajmijcie sie czyms innnym niz rolnictwem...

1 minutę temu, jacus napisał:

On jak podjezdza dizlem pod stacje i widzi ze pb jest tansze to tankuje pb :D Mzoe neich wapna granulwoanego wsypie w podsiewacz, jest jeszcze tansze :D

Edytowane przez mds212

Przed chwilą, soldis napisał:

Która Golina? Ta koło Jarocina? 

zgadza się, pańskie okolice?

3 minuty temu, jacus napisał:

a czy napisałem że jest alternatywa? Wiem że ludzie sypią jedno i drugie więc zapytałem, ja polifoske 5 zawsze stosuje

3 minuty temu, mds212 napisał:

On jak podjezdza dizlem pod stacje i widzi ze pb jest tansze to tankuje pb :D Mzoe neich wapna granulwoanego wsypie w podsiewacz, jest jeszcze tansze :D

parskłem śmiechem, w moim wieku i aktualnej sytuacji niewiedza może być, ale patrząc na twoje wcześniejsze wpisy na forum i to jak traktowali je ludzie, to raczej z ciebie był ubaw nie ze mnie, więc dobrze że się nie wypowiadasz bo i tak bym na poważnie nie wziął

• Like 1

Polish agro ładnie zaorala ga. GA myślała że podniesie 100 zł cenę mocznika i ludzie się rzucą szybko kupować bo będzie drożeć a tu polish agro -30 % w dół. Bardzo dobrze. Zaraz inni zaczną obniżać typu Agrolok czy chemirol. A ga niech zostanie z palcem w nocniku. Jak teraz się reszcie oczy nie otworzą że polski moloch robi nas w .uja tak jak robił to Orlen. W sumie nadal robi zawyżając cenę to ja nie wiem co się musi stać żeby ludzie zaczęli wkoncu samodzielnie myśleć. Chce odbudować swoją pozycję na rynku niech sprzedają saletrę po 1700-1800 zł. I tak przy tej cenie gazu na niej zarobią.

• Like 7

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez yacenty
      Witajcie, poniżej zamieszczam listę 10 najpopularniejszych pytań dotyczących cen nawozów z jakimi sie spotykamy:
      Jakie będą ceny nawozów w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrzak w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować mocznik w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletra amonowa w 2025 roku?
      Jakie będą ceny nawozów wieloskładnikowych w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 4 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować polifoska 8 w 2025 roku?
      Ile będzie kosztować saletrosan w 2025 roku?
      Czy ceny nawozów pójdą w górę w 2025 roku?
      Co się będzie działo z cenami nawozów w 2025 roku?
      Zapraszam do wymiany opinii na temat cen nawozów, podawajcie proszę konkretne ceny nawozów u swoich dostawców, w poszczególnych powiatach. Informujcie czy cena dotyczy sprzedaży detalicznej czy są to ceny za dostawy całosamochodowe.
      Przykładowo niech to będą wpisy tego typu: powiat świdnicki, saletra Zaksan 33.5 - cena 1300zł netto - zakup całosamochodowy.
      Przy dyskusjach unikajmy poróżnień, wyzwisk, czy wycieczek politycznych. Rozmawiajmy merytorycznie, szanując rozmówcę i jego punkt widzenia.
    • Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Przez yacenty
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy temat. Ciekawe jakie będą ceny nawozów sztucznych w tym roku.
      Link do kontynuacji tematu : 

• Dodaj nową pozycję...
v