Skocz do zawartości

Ceny nawozów 2023

Bartek933

Rekomendowane odpowiedzi

PAN88 napisał:

Dnia 14.05.2023 o 19:49, Mistrzu2 napisał:

Po ile u WAS teraz na składach mocznik i saletra w detalu chodzi mi  o cenę brutto?

Saletra Polska 2480 brutto

Panie saletra już poniżej 2tys i to sami proszą aby brać, a o rosyjskiej nie wspomnę po 1600

• Haha 1

33 minuty temu, GABBER85 napisał:

pisałem miesiac temu zeby nie kupować kto nie musi bo bedzie taniej, ... a potem mnie zbanowali

U mnie przez ostatni miesiąc nie staniało

Teraz nawozy się kupuje góra dzień przed wyjazdem w pole i tak polski rząd zniszczył całą dystrybucje nawozu w Polsce  

Mieszkam niedaleko od Tarnowa to mi jeden gość mówił ze grupa azoty dzierżawi plac żeby trzymać nawozy który już ma przeszło 2 lata ,a pracownik ze rozcinają stare big bagi i przesypują do nowych 

Ja siałem niedawno saletrzak to coś musiało być w nawozie ze skrzywiło łopatkę w rozsiewaczu      

• Like 3

4 minuty temu, przybyslawice5211 napisał:

Teraz nawozy się kupuje góra dzień przed wyjazdem w pole i tak polski rząd zniszczył całą dystrybucje nawozu w Polsce  

Mieszkam niedaleko od Tarnowa to mi jeden gość mówił ze grupa azoty dzierżawi plac żeby trzymać nawozy który już ma przeszło 2 lata ,a pracownik ze rozcinają stare big bagi i przesypują do nowych 

Ja siałem niedawno saletrzak to coś musiało być w nawozie ze skrzywiło łopatkę w rozsiewaczu      

Pewnie granat 

• Haha 1

8 godzin temu, przybyslawice5211 napisał:

Dalej głosuj na PiS i kupuj te polskie nawozy ha ha 

10 godzin temu, GABBER85 napisał:

to poczekaj jeszcze miesiac

Za miesiąć na co chcesz siać ,łąk nie mam

Za dobre dwa to wieloskładnik

Edytowane przez miwigos

15 godzin temu, Tigon napisał:

gaz to 70/80% ceny nawozu azotanowego, pamiętne słowa naszych orłów, teraz to nawet słowa nie pisną tylko siedzą cicho.

z nawozami jest jak z chlebem, jak zboże drożeje to chleb drożeje bo jest z w 90% mąki, ale jak zboże tanieje, to chleb nie tanieje, bo nagle wtedy główny koszt to prąd i praca ludzka

• Like 9

1 godzinę temu, 8691 napisał:

wydaje się że to marzenia  ale cena w okolicy 1500 wydawała by się realna gaz staniał do poziomu sprzed wojny ale w kontraktach terminowych płacili więcej poza tym robocizna energia transport droższe

a hitlerowce, czy cham erykany toto mają niższe koszty produkcji, by być tyle taniej 🤔

2 minuty temu, artek27 napisał:

Po 20 mają. Dzwoniłem wczoraj do sprzedawcy co u niego biorę i tak mi powiedział żeby poczekać jeszcze.

Od kiedy oni mówią żeby poczekać? 

Zazwyczaj to  mówią "ja na twoim miejscu bym nie czekał zostało parę ton a później nowa dostawa i będzie drożej "

• Like 1

8 minut temu, krzysiek277 napisał:

Od kiedy oni mówią żeby poczekać? 

Zazwyczaj to  mówią "ja na twoim miejscu bym nie czekał zostało parę ton a później nowa dostawa i będzie drożej "

Akurat on jest inny to mój znajomy i w tym roku dzięki niemu zaoszczędziłem kilka tysięcy złotych bo chciałem już przed nowym rokiem kupować a on kazał czekać. 

On bierze nawozy w komis.

• Like 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Bartek933
      Ceny nawozów utrzymują się nadal na bardzo wysokim poziomie. Cena i dostępność nawozu sprawia trudności z zaplanowaniem zakupów. Ciężko przewidzieć czy ceny będą spadać czy nieoczekiwanie będziemy obserwować ich wzrost

Jak myślicie? czy ceny będą spadać? jaki nawóz najlepiej kupić? 
      Proszę o podawanie cen, miejsca zakupu i wolumenu ton dla której sprzedający zaoferował tą cenę 
      Temat jest kontynuacją: 

• Przez superfarmer02
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
      Link do kontynuacji tematu:

• Przez yacenty
      Jakie są aktualnie ceny nawozów i w jakich powiatach?
      Zapraszamy do dyskusji.
    • Przez DzikiSimental25
      Nowy temat. Ciekawe jakie będą ceny nawozów sztucznych w tym roku.
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez danielhaker
      Jak wyglądają ceny nawozów sztucznych w sezonie 2019?
      Po ile dało się wam kupić następujące produkty?
      Ostatnio dostałem następującą ofertę na nawozy azotowe:
      Saletrosan 26 cena 920 netto / tona w workach BB
      Zaksan 32 - cena 880 netto / tona w workach BB
      Saletrzak - cena 939 netto / tona BigBag.
      Przchodząc do nawozów wieloskładnikowych (NPK) na razie pytałem tylko o polifoskę 6 - cena 1560 netto / tona.
      Kontynuujemy temat: 
  • Dodaj nową pozycję...
v