Skocz do zawartości

Rozsiewacz amazone z jaką prędkością rozsiewać

Patryk_23

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez warchest
      witam mam pytanie do posiadaczy rozsiewacza amazone zau 1501 , mam taki rozsiewacz i rozwalam nim saletre drobną na 15 metrów bo takie mam sciezki , ale , ze planuje zmienic opryskiwacz i teraz miałbym 18 metrów to jak ustawić ten rozsiewacz by drobną saletre dorzucił na te 18 metrów , jak długie łopatki macie by rozrzucało tą drobną saletre ? czy po prostu wtedy trzeba by było kupować typowy zaksan ? 
    • Przez Michal09
      Witam kupiłem MDS 935Q chciałem do niego dołożyć czujnik predkosci indukcyjny ale nie mogę tego ogarnąć komputer stara wersja quantron M jezyk tulko angielski jak mozna zmienic jezyk i  ten czunjnik ktoś może pomóc 

• Przez DanielFarmer
      Jak w tytule.Przymierzam się do zakupu rozsiewacza pod nawigację.Zalezy mi na dopracowanym zmiennym dawkowaniu oraz precyzyjnej zmianie szerokości rozrzutu oraz przede wszystkim na tym żeby nie rdzewiał.Ktory będzie miał najlepsze malowanie? W grze kuhn axis 30.2 i bogballe m35base.Na 99 proc biorę hydrauliczny napęd tarcz.Który z nich wybrać? A może jeszcze inny?
    • Przez KarolaKarotka
      Witam, w tym roku zawitał na gospodarstwie rozsiewacz jak w temacie, po rozsianiu kilku ton ZakSan 33.5 wygląda na to że rozsiewa zdecydowanie za malo, prosze innych użytkowników tych rozsiewaczy o podpowiedzi.
      - wszystkie parametry nawozu wprowadzone z tabeli
      - pracuje w ciągniku z pompą 113 litrów na minutę na jednej parze hydrauliki
      - praca w trybie auto km/h + auto kg (jednak starano się utrzymywac stała predkośc 10 km/h i stałe obroty silnika 1750 obrotów)
      - pola przemierzone ciągnikiem z nawigacją rtk
      - testowo rozsiewanie bez zmniejszania dawki o 20% przy wysiewie od granicy
      - sygnał prędkości z gps, zgadza się z tym co pokazuje wyświetlacz w traktorze
      - rozsiew na 33 m, 22 sekcje co 1,5 metra kazda
    • Przez michal647
      Witam mam pytanie wie ktoś co zrobić aby rozsiewacz kos siał na oby dwie strony równomiernie a nie na 1 strone więcej nawozu 
  • Dodaj nową pozycję...
v