Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Czy jeśli została mi kwota na którą składałem wniosek KPO silosy to czy można złożyć aneks w którym rozszerzymy zakres rzeczowy inwestycji i dokupić na przykład żmijkę i inne wyposażenie silosu? Robił ktoś coś takiego?

Opublikowano

jak zrobic aneks do umowy - zakres rzeczowo - finansowy. da sie to zrobić na tym formularzu elektronicznym co był składany wniosek (jesli tak to jak) czy w formie papierowej? z góry dziękuję

Opublikowano

dziękuje bardzo, faktycznie jest jak kliknąłem w ten link od Ciebie. a powiedz mi jeszcze bo moja zmiana dotyczy zestawienia rzeczowo - finansowego, to w tej jednej rubryce mam rozpisać plan finansowy przedsiewziecia zgodnie z załącznikiem do umowy, aktualizując ceny z nowej oferty i dodając skan tej oferty jako załącznik?

jak przechodze do drugiego kroku to jest od razu opcja wyślij wniosek

image.png

image.png

image.png.31795b29487b55a493f1aef5f06855ce.png

Opublikowano

Witam czy jeśli po złożeniu wniosku o płatność przychodzi decyzja o wypłacie pieniędzy to od takiej decyzji można się odwołać? Jeśli tak to do kogo? pracownik Arimr poinformował mnie w poprawkach wniosku o płatność że żmijka nie kwalfikuje się do dotacji bo kupiłem inną niż w umowie(dwa metry dłuższą i większa średnica), napisałem oświadczenie dlaczego kupiłem dłuższą i większej średnicy, producent silosów napisał oświadczenie że taka jest wymagana jaką kupiłem i nic to nie daje, w poprawkach w kosztach kwalfikowanych tej żmijki osoba sprawdzającs wniosek sugeruje mi bym wpisał kwotę 0 zł. Co oczywiście z automatu wyrzuca podajnik z programu.

Co wy byście zrobili na moim miejscu?

Opublikowano

W instrukcji do wypełniania wniosku o płatność (gdzieś na początku) było wyraźnie napisane, że jeżeli były jakieś zmiany względem zestawienia rzeczowo-finansowego z umowy to koniecznie przed złożeniem tegoż wniosku należy zawnioskować o aneks z wyjaśnieniem (u mnie zmieniły się długości dwóch żmijek i nie było problemu, ale robiłem to zgodnie z kolejnością). Może da się anulować wniosek o płatność, złożyć wniosek o aneks i po akceptacji znów zawnioskować o płatność. Musisz konsultować z opiekunem sprawy czy coś takiego jest jeszcze możliwe.

Opublikowano

Raczej nie będę aneksował bo bym musiał robić aneks do aneksu, za aneksem o zmiane producenta silosów czekałem 10 miesięcy a ustawowo mają 60dni, w tym wszystkim zapomniałem by aneksować tą żmijke, a już mam dość kopania się z agencją, całego tego programu i łaski bądź niełaski urzędniczej, program miał być prosty łatwy i przyjemny a wyszło jak zawsze papierologia papierologią popychana i czepianie się dosłownie wszystkiego, nie wiem jak wy, ale ja nawet oświadczenia producentów musze składać że im wpłyneły pieniadze na konto, pomimo tego że wysyłane byly faktury, zdjecia silosów, potwierdzenia przelewów ale to wszystko mało muszą być oświadczenia podpisane przez głównego księgowego, które my rolnicy mamy w ciągu 7 dni kalendarzowych wysłać do agencji, a jak firma upadła albo ksiegowy na urlopie i nie ma kto podpisać to już podstawa do niedopełnienia terminów, państwo z tektury i z dykty

• Sad 1
Opublikowano (edytowane)

Jakoś początkiem sierpnia złożyłem wniosek o płatność 

W Listopadzie się odezwali na podpisanie weksla. Później miesiąc trwały poprawki głównie z mojej winy, bo zawsze wysyłałem w ostatni dzień. Aż w końcu się udało 

Edytowane przez czacha00
Opublikowano

Złożyłem wniosek o płatność pani dzwoniła żeby dostarczyc jeszcze wymagane dokumenty, kazała mi złożyć autokorektę wniosku ale nie mogę znaleźć tego przy wniosku o płatność wie ktoś jak to zrobić? Mówiła że nie mogę nowej wiadomości wysłać do wniosku tylko korektę. 

Opublikowano
  W dniu 7.02.2025 o 17:41, robertrolnik27 napisał(a):

Złożyłem wniosek o płatność pani dzwoniła żeby dostarczyc jeszcze wymagane dokumenty, kazała mi złożyć autokorektę wniosku ale nie mogę znaleźć tego przy wniosku o płatność wie ktoś jak to zrobić? Mówiła że nie mogę nowej wiadomości wysłać do wniosku tylko korektę. 

Rozwiń  

wchodzisz na https://ewop.arimr.gov.pl w sekcji wysłane wnioski obok tego wysłanego po prawje stroni masz 3 kropki pod nimi kryje sie autokorekta

Opublikowano

Witam,

dostałem dofinansowanie do silosów i firma ma przyjechać montować. Czy przed rozpoczęciem montażu muszę zgłosić ten fakt do agencji? czy tylko po zakończeniu budowy?

Opublikowano
  W dniu 12.02.2025 o 16:38, Adamo90 napisał(a):

4 miesiące temu złożyłem wniosek o płatność i nadal cisza. Po jakim czasie u was się odzywali?

Rozwiń  

Ja składałem około 10 listopada, dzwoniłem na początku lutego do ARiMR, dowiedziałem się, że mają bardzo wiele innych wniosków o płatność z innych naborów. Jak będzie rozpatrywany mój wniosek to dadzą znać i do dziś cisza jak makiem  zasiał

Opublikowano (edytowane)
  W dniu 14.02.2025 o 08:15, Rolas1992 napisał(a):

Witam,

dostałem dofinansowanie do silosów i firma ma przyjechać montować. Czy przed rozpoczęciem montażu muszę zgłosić ten fakt do agencji? czy tylko po zakończeniu budowy?

Rozwiń  

Ja po skończeniu montażu silosu załatwiałem papiery do agencji mając wszystko co potrzebne do wniosku.

Edytowane przez Adamo90