Skocz do zawartości

Zetor 7211 - dołożenie przedniego napędu a kwestie prawne

torq1906

Rekomendowane odpowiedzi

11 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Czym wprowadzam w bład ? Tym ze udajesz diagnostę a nie wiesz gdzie i co jest w DR 🤪

Głupi chłop wie jaki model ma napęd a jaki nie a  tu diagnosta pyta gdzie to napisane 😁😁

I tu się z Tobą  w pełni zgadzam "Głupi chłop wie" bo mądry spojrzy w dowód i będzie siedział cicho.

Nadal nic nie wniosłes do rozmowy. Która konkretnie rubryka o tym mówi? I jaki paragraf zakazuje tej zmiany konstrukcyjnej pojazdu?

6 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

Napisałem która , naucz się czytać ...diagnosta się znalazł 🤪

Gdzie ja twierdzę ze jest zakaz zmian ?

Rubryka model to nie rubryka ilość osi napędowych.  Masz rubryke z liczbą osi, ale nie napędowych.  Następnym razem nie udawaj się w polemikę jeżeli nie masz pojęcia na dany temat. 

Model 7211 a 7245 robi roznicę ...widzę ze nie masz pojęcia co to oznacza 🤔...własnie  nr modelu określa czy jest przednia os napędowa czy nie ....gdyby nie miało to znaczenia nie było by innej numeracji modelu ....kazdy dniagnosta to wie ....

Zresztą porównanie ciagnika do samochodu do mistrzostwo samozwańczego diagnosty 🤪

Trza mieć zryty beret 😁😁

Edytowane przez Bogdan_ja

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Erdien94
      Cześć wszystkim.Jak w temacie jaki olej wlać do tłumnika drgań 7245 ?Prosze o pomoc:)
    • Przez Mateusz_105
      Dorabiał ktoś przedni napęd do Zetora 7211 jak to cenowo i gdzie można dostać orginalny napęd do Zetora, tylko dlatego chcę dorobić bo mam sprawdzony sprzęt a jak sprzedam tego i kupię coś z przodem to nie wiadomo co kupię.
    • Przez materrol
      Cześć,
      Planuje założyć przedni napęd do zetora 7211, jednakże zastanawiam się jaki. 
      1opcja:
      oryginalny używany napęd z zetora 7245
      2 opcja:
      cały napęd robiony przez z mostu ZiŁ, Robur itp. po generalnym remoncie.
      Która opcja byłaby lepsza? I jeszcze jedno, jak dobrać przystawkę i rozmiar przednich kół? Czy ktoś posiada przelicznik? Z tego co wiem to były montowane bodajże 4 rodzaje skrzyń. Posiada ktoś taki katalog gdzie to jest wszystko rozpisane?
      Dzięki za każdą radę!

• Przez Staszek0509
      Witam. Szukam wałka atakującego wraz z kołem do przedniego napędu . Nr. na kole 4472 353 357 ZP 13:36. Nr katalogowy AL55434. Jeśli ktoś miałby taki używany proszę o kontakt. 
    • Przez Rafal_Zgierz
      Witam
      Mam taki problem z zetorem 7221, przy skręcie w lewo do oporu przy samym końcu zaczyna przeskakiwać i targać kołami przednimi ( w drugą stronę jest wszystko OK) co to może być proszę o jakąś podpowiedz. Dodam ze mam serwomechanizm.
  • Dodaj nową pozycję...
v