Skocz do zawartości

John Deere 1470/1570 CWS/WTS

RolnikMat

Rekomendowane odpowiedzi

• Root Admin

dziś korzystając z okazji ze cała rodzinka spotkała się w komplecie zapadła decyzja o zakupie kombajnu.

będzie nówka o ile uda się przekonać bank do współpracy.

co do marki to mamy 2 równorzędnych kandydatów oraz 2 zapasowych.

najbliższe dni zadecydują o wyborze tego jedynego

brzozak: jeśli rzeczywiście gps mógłby pomóc mi tym aby jechać cały czas na pełna kosę a przy tym nie kosztowałby fortuny to bym się nad tym poważnie pochylił, jeśli natomiast cena będzie zabójcza to oczywiście nie będę zainteresowany

@yacenty, zeby to samo pojechalo to bedzie drogo kosztowac (min. 20 000 zl), a i tak nie bedziesz zadowolony z efektu.

w kombajnie gps sie stosuje aby moc tworzyc mapy pola, samo prowadzenie mozna rozwiazac poprzez polaryzacje swiatla, tak jak laserpilocie claasa. mysle, ze mozna by to zastosowac samodzielnie, tylko znow pytanie czy warto?

20tys to jakies 100ha koszenia ciekawe czy dzięki GPSowi można poprawić wydajność na tyle aby się zwrócił

nie :D

na tym moglbys zyskac tylko i wylacznie komfort, ale wg mnie to bezsensu, lepiej zainwestowac w prowadzenie i wykorzystac je w ciagniku do wszelkiego rodzaju prac.

oczywiscie mozna je wykorzystac rowniez w kombajnie, ale wydaje mi sie, ze nawet nie chcialoby ci sie go przekladac i kalibrowac.

Jestem po wstępnych rozmowach na temat zakupu JD1470,cena nie jest zla(bez wózka)wiem ze to nie jest kombajn idealny ale na 60ha+uslugi starczy,byłem na pokazie Fenda 5220E u Korbanków i tamten kombajn chodził całkiem całkiem ale cena na niego była o niebo wieksza.Do kiedy i ile jest promocja przy zakupie JD1470

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez tomek1974
      Kupię katalog do JD 730 ,jak coś to pisać
    • Przez Marcins1315
      Witam 
      Mam problem z wariatorem jazdy ponieważ podczas pracy „skacze „ góra dół , co może być powodem ?

• Przez celeronik
      Dane dotyczące poszczególnych ustawień spisane z instrukcji obsługi JD serii 10xx, ale do innych modeli też pasuje.
      Ustawienia.doc
    • Przez daanny
      Witam mam problem z paseami jezdnymi w moim jd, na cofnietym przyspieszaczu są lużne a gdy wysunę przyspieszacz by szybciej jechać pasy niesamowicie się naciagają i robia się sztywne jak struna przez co bardzo szybko się wyciaga sie ten gruby dolny z ząbkami i przekładnia szybko się nagrzewa kombajn drży, gdy przyspieszacz cofne do tyłu by zmniejszyć predkośc pas dolny robi sie bardzo lużny zdecydowanie za lużny, a gdy gą naciagnę napinaczem to znów gdy przyspieszę to napina się niesamowicie,wariator wyglada że jest sprawny w dolnym kole tym na sprzegle tez wyglada że ładnie chodzi, jestem ciekaw jak to jest u was czy przy każdym położeniu przyspieszacza pasy są jednakowo napiete, na moje oko to w kazdej pozycji napiecie powinno byc jednakowe,co może byc przyczyną tego że tak sie dzieje? wszystkie propozycje mile widziane, dodam że wszystkie trzy pasy nowe i oryginalne.a wiadomoże gdy pasy są za lużne to kombajn mi zwalnia a gdy za sztywne to sie grzeja i wyciagają. prosze o pomoc :unsure:
    • Przez wielkiwojownik
      Witam, Pytanie do uzytkowników kombajnów serii 20 i 22 otóż czy poczas koszenia w takiej powiedzmy normalnej pszenicy przy prędkości 3,5km/h  lepiej jest jechać na biegu 2 wtedy dzwignia hydrostatu jest popchnięta do przodu tylko troszke? czy lepiej na biegu 1?  czy to ma jakieś znaczenie dla układu hydraulicznego i samego hydrostatu?
      drugie pytanie o obroty silnika czy podczas koszenia trzeba dać maxymalne obroty tak jak w książce napisali  tj w moim przypadku jd 2058  2350obr/min czy wystarczy mniej np 2150obr/min bo zauważyłem że przy niższych obrotach też daje radę ale czy tak można? to będzie mój drugi sezon tym kombajnem więc dopiero go poznaje 
  • Dodaj nową pozycję...
v