Skocz do zawartości

3 sekcja ładowacza New Holland

Krzys2402

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Nie dawno zakupiłem New Hollanda z turem 740 TL budowa przypomina jakby STOLL'a i wczoraj założyłem krokodyla i jest mały problem bo nie działa 3 sekcja elektryczna. Po przejrzeniu trochę instalacji doszedłem że od każdego guzika idzie przekaźnik który działa a od każdego po jednym kablu odchodzi w którym jest +. idąc dalej do samego tura doszedłem do zaworu sekcji. I powiedzcie mi Panowie czy tu czegoś brakuje bo nie miałem jeszcze tura z 3 sekcja elektryczną. W kablu niebieskim jest plus od jednego guzika a w brązowym od drugiego guzika, masa cewki jest przykręcona do rurki aluminiowej, i jak to ma teraz działać? Cewka raczej działa bo słychać lekkie cykanie, ale po wciśnięciu guzika od sekcji na złączu nie ma żadnego ciśnienia.

zdjęcia w galerii

8 godzin temu, Krzys2402 napisał:

Tak próbowałem, ale wychodziło by na to że tylko jedna funkcja działa bo druga jest odpięta.

Poza tym było by to trochę durne działanie bo np ustawiając owiniętą bele chwytakiem musiałbym nim machać żeby się otworzył 🤨

Przeciskami.to tylko kierujesz olej , a joystickiem tam go tłoczysz także zawsze przycisk i joystick razem .