Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mógłby się ktoś wypowiedź na temat kombajnów Fahr M1002 lub z podobnych serii. Zastanawiam się żeby wymienić Bizona na Fahr. Rozmawiałem z gościem który ma 3 kombajny Fahr i zachwalał że takie wspaniałe. Czy rzeczywiście takie są? 

Opublikowano

mam  M1102 od 17 lat  , plus male zuzycie paliwa silnik  chlodzony powietrzem ,prosta budowa przez ten czas 4  razy trzeba bylo spawac glowke kosy ,ja mam mocowanie kosy na dwie sruby naped schumaher, jak w dobrym stanie to bedziesz kosil i kosil paski ,lozyska wszystko dostepne

Opublikowano

Bardzo dobre kombajny ale:

- mają swoje lata i wszystko zależy od stanu

- jest sporo mniejszy od Bizona, czyli mniejsza wydajność

- pomost operatora jest bardzo nisko, super widoczność ale kabina obowiązkowo

- silnik chłodzony powietrzem, jak w dobrym stanie to na lata tylko wymaga codziennej obsługi ( czyszczenia ).

- części zamienne nie są tak dostępne jak w bizonie no i cenna wyższa.

Ogólnie sporo różnic, nie wiem co chciałbyś jeszcze wiedzieć.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez pol089
      Witam serdecznie miłośników starych kombajnów zbożowych Fahr.Mam wątpliwości w sprawie siłownika wariatora,i jego poszczególnych części,nurtuje mnie brak tego zaworu z kulką co jest zaznaczony na czerwono na zdjęciu,otóż po rozebraniu okazało się że to zostało zdemontowane przez poprzedniego właściciela,i tak chodziło bez tego..Moje pytanie czy szukać tej części,dorabiać,czy zostawić tak jak jest?

• Przez raffik
      Witam...mam problem ze światłami pozycyjnymi...mianowicie pali mi bezpieczniki przy każdym ich włączeniu...wszystkie inne działają a te nie...szukałem chyba wszędzie przyczyny ale nie potrafię jej znaleźć...kable obejrzałem i są całe...przekaźnik dobry...włącznik świateł też...proszę o pomoc
    • Przez matiz
      Witam Kolegów. Mam pytanie czy w Deutzu Agrotron K100 jest odstojnik paliwa czy tylko sam filtr? Szukałem ale nigdzie nie widzę:)
    • Przez yeti2032
      Witam miałby może ktos do udostępnienia instrukcje obsługi ciągnika DEUTZ-FAHR agrolux 75 2014r.
      Zakupiłem niedawno taki ciągnik ,chciałbym porobić przy nim wymiany wszystkich płynów  i ogólnie poznac obsługę tego ciągnika bo nigdzie nie moge tego znaleźć w internecie.
    • Przez tommy83
      Mam na oku deutz-fahr m660 jest to nie wielki kombajn ale ma być tylko na swój użytek.Jest z 1987 roku bez kabiny za 24 tysiące jest wart tej ceny?Czy ten model ma jakieś bolączki i jak z częściami,martwi mnie też niewielka moc silnika proszę o pomoc za wszystkie wpisy z góry dziękuje
  • Dodaj nową pozycję...
v