Skocz do zawartości

Mf 3080 problem ze wspomaganiem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wiem że jest dużo postów z tego tematu, ale nie znalazłem w nich odpowiedzi. Problem u mnie jest taki z tym wspomaganiem że na wolnych obrotach ciężko się skreca, jak dam gazu idzie lepiej. Jednak doszedł jeszcze jeden problem,a mianowicie skręcając w prawo muszę zrobić dużo więcej obrotów kierownicą.  Na postoju na wyłączonym silniku można kręcić kierownicą w prawo, a w lewo już nie  jakby gdzieś puszczał olej. Kiedy chce jechać prosto muszę co chwilę kręcić kierownicą w prawo, zeby kontrować, bo tak to sam ucieka na lewą stronę.  I teraz moje pytanie za co najpierw się zabrać? Za orbitrol czy za silownik ? 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez lukbold
      Pytanie do znawców elektryki, elektroniki... co trzeba dokupić aby zczytać z czujników MF 3060 prędkość jazdy, prędkość obr WOM? Pewno można gdzie ze szrotu wyrwać ten wyświetlacz datatronic ale domyślam się że tanio nie będzie.... marnują się te wyprowadzone koło sterownika autotronic kostki... zapewne licznik rowerowy działa na innej zasadzie niż te czujniki w traktorze? jakieś pomysły?
    • Przez Marcinzxc
      Witam! 😁
      Czy miał ktoś kiedyś podobny przypadek z kontrolkami od półbiegów?? 😁
      Video_2024_12_17_23_07_33.mp4    
    • Przez maxifarmer
      Jakie usterki najczęściej występują w Massey Fergusonie 3080 i jakie są jego wady.
    • Przez waldek6180
      Witam. Nie da się wbić 1 i 2 na żółwiu z zająca na żółwia przerzuca dobrze. Jak się wbije na żółwia to nie świeci kontrolka od niego na zgaszonym ciągniku na zapłonie żółw świeci.
    • Przez kamil800
      Witam
      Wymienilem jedna pompke hamulcowa i nie wiem jak odpowietrzyc ten uklad. Domyslam sie, ze przezroczysty przewód ktory idzie od zaworu pod maska do pompki to jej zasilanie ale w tym przewodzie nie ma oleju. Jak go odkrecalem do wyjecia pompki to tez polecialo doslownie kilka kropel. W drugim  starszym fergusonie 3630 sprawdzilem i tam tez w tej rurce nie ma praktycznie oleju doslownie kilka kropel na dnie. Jak to odpowietrzyć?
  • Dodaj nową pozycję...
v