Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Jestem użytkownikiem wozu paszowego Peecon Biga Twin Eco 20. Mam z nim problem bo mimo tego że ma załadowaną niedużą ilość paszy, to strasznie wyrzuca. Np wrzucę słomę, jedną belę, belkę rozdrobni i zaczyna się festiwal. Spycha paszę do przodu lub tyłu, tworzy się taka góra i znaczyna wyrzucać, czasem trochę, czasem pół beli.. ślimaki są oryginalne, nieco wytarte, ale nawet jak były grubsze to działo się to samo. Czy to może być wina zbyt małych zgarniaczy dolnych na ślimakach? W razie potrzeby podrzucę zdjęcia. Proszę o pomoc bo już ręce opadają 

Opublikowano
6 godzin temu, robert1226 napisał:

A sianokiszonki i kukurydzę też ci wyzuca?.

Mówiąc ogólnie pasza miałem właśnie na myśli sianokiszonkę, jak już się przemęczę i dojdę do etapu gdzie wrzucam kukurydzę, to tam już mam spokój. Niezależnie od tego czy sianokiszonka jest sucha czy wilgotna, wyrzuca ją, w tym że przy wilgotnej Nieco mniej. Noże miał ostatnio założone nowe

Opublikowano
32 minuty temu, robert1226 napisał:

Suchy i lekki towar i ci podnosi to normalne jak dasz kukurydzę to jest już obiazenie i opada  może za duże obroty trzymasz.

Leci na 540 obr walka, 1300 obr silnika, więc za duże raczej nie

Opublikowano
7 godzin temu, robert1226 napisał:

Jak miałem baloty robione bez noży też mi potrafił wrzucić  teraz jak są pocięte nie wyzuca ale przedtem dorobiłem w środku obręcz  na łańcuchach i było lepiej.

Bele po prasie po 25 nożach. Najgorsze jest to że on nie wyrzuca belek kiedy są wrzucone i np po rozcięciu jej jakoś na pół, tylko on tą belę większościowo rozdrobni i dopiero wtedy wyrzuca 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Akardin
      Mam problem gdyż jest zbyt słabo wymieszana pasza w wozie . Mam pytanie jak robicie przy mieszaniu pełnego wozu (wszystko z pryzmy) czy kontr noże są pochowane do końca czy wystają w wozie na maxa? Podejrzewam że może być taki problem ze towar zawiesza się na kontr nożach i za słabo miesza , jak robicie same mieszanie ? 
    • Przez xzibit0000
      Witam. Waga od jakiegoś czasu ma swój świat. A wczoraj jak już był załadowany to wartości potrafiły skakać od-3000kg do +3000kg 
      A teraz mi się wyświetlił error i nie wiem gdzie szukać przyczyny.

• Przez bauer51
      Witam kuzyn planuje zakup paszowozu 14m3 i ma okazję kupić paszowóz samojezdny Strautmann Verti Mix 1400 Double z 2009r czy lepiej za te pieniądze kupić paszowóz do ciągnika np. euromilka czy kuhna. Może ktoś ma ten paszowóz i chciałby podzielić się opinią. Mi osobiście coś się nie paszowozy tego modelu są tak niskiej ceny być może ten model ma jakąś wadę fabryczną
    • Przez ceston
      Witam tak się zastanawiam jak wygląda sytuacja sypania z paszowozu prosto na łyżkę? Czy bez przerabiania jest to możliwe czy wysyp jest za nisko? Mówię o łyżce od tura a nie od małych ładowarek.chodzi o pojemność 8-12 m3
    • Przez KUBA989
      Witam,mam pytanie rozglądam się za wozem paszowym i mam na oku strautmann Verti Mix 900 i posiada on przekładnie jedno biegową i tutaj moje pytanie czy c 360 da radę z nim pracować? I czy ktoś użytkuje taki z taśmą wyładowczą, i posiada jakąś opinię. Pozdrawiam 
  • Dodaj nową pozycję...
v