Skocz do zawartości

Amazone d7 specjal II ustawienia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od niedawna mam Siewnik Amazone d7Special II, będę siak nim pierwszy raz. Powiedzcie jak go ustawić do siewu pszenicy i pszenżyta? Na ile powinny być wysunięte te klapki przy kółkach wysiewajacych? Na boku ta zapadka z ząbkami jak powinna być ustawiona? Jak zrobić próbę kręcona, tzn jak wyliczyć obroty kola? Siewnik 3m

Opublikowano

Mam d7 ale super s 3 m u mnie próba to 14.5 obrotu to jest wysiew na 1 ar przy kołach 16 klapki pojedyncze od aparatów przy zbożu na 3/4  sieje na denkach na 2 ząbku wysiewa mi około 200 kg przy ustawieniu około 45 próbe zwykle zaczynam od 50 co do dokładnych ustawień na stronie Amazona coś w pdf powinno być

Opublikowano

W  moim d7 spezial II 3m mam koła 4x16. Próba przybliżona to 16,7 obrota koła na 1ar. Dla dokładniejszego jest to 42 obroty i waga zboża, która wyleci mnożysz razy 40.

Dla pszenicy 25 redlic siewnych 2 klapka po lewej stronie, a na skrzyni około 55 dla 180kg pszenicy. 

Opublikowano
Latashi napisał:

Cześć, od niedawna mam Siewnik Amazone d7Special II, będę siak nim pierwszy raz. Powiedzcie jak go ustawić do siewu pszenicy i pszenżyta? Na ile powinny być wysunięte te klapki przy kółkach wysiewajacych? Na boku ta zapadka z ząbkami jak powinna być ustawiona? Jak zrobić próbę kręcona, tzn jak wyliczyć obroty kola? Siewnik 3m

klapki na 3/4, dźwignia pół lewej 2 ząbek, próba kręcona że wzoru 100/(szerokość siewnika×obwód koła)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez bolek1521
      Witam. Zamierzam kupić siewnik zbożowy mam możliwość zakupu takiego sulky jak na zdjęciach spotkał się ktoś z takim sprzętem i może podzielić się opinią czy warto 

• Przez TomaszDawca
      Witam,
      Mam problem z siewnikiem Pom Brodnica Jota Z grupa krukowiak.
      Skrzynia nie utrzymuje normy wysiewu. Na próbie kręconej za każdym razem wychodzi inaczej. Wymiana skrzyni w niczym nie pomaga, gdyż na siewniku jest już zamontowana 4 taka sama skrzynia w przeciągu 4 sezonów w ramach gwarancji przez serwis) i cały czas to samo. Problem nie został usunięty (ewidentnie wada fabryczna przekładni). Gwarancja się skończyła. Producent (Krukowiak) umywa ręce. Mogą sprzedać nową skrzynię i tyle (3300PLN brutto). 
      Moje pytania są następujące:
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik?
      Czy jest ktoś kto posiada taki siewnik i ma podobne problemy?
      Czy jest ktoś na grupie kto posiada taki siewnik i się z nim uporał?
      Jaką inną skrzynie można by zamontować do tego siewnika? (Przekładnia po lewej stronie siewnika)
      Czy jest ktoś na grupie kto nie może sobie poradzić z takim siewnikiem i chciałby może nawet drogą sądową uporać się z producentem?

• Przez kuba12343
      Jaka jest różnica w tych grabkach w siewniku amazone D8, które lepsze?

• Przez PiotrKaliski
      Witam, co sądzicie o tych redlicacg talerzowych? Czy warto montować? Cena 280zl. Siewnik amazone d7

• Przez paktofonikas1987
      Czy w kazdym siewniku mozna ustawic sciezki ?Bo mam jakis stary duzy (5 lub 6m) siewnik z kutna i chcialbym zaczac robic sciezki pod opryskiwacz z belka 12 m.I nie bardzo wiem jak to zrobic. Moglby ktos pomoc?
  • Dodaj nową pozycję...
v