Skocz do zawartości

Ursus c 360 podnośnik

kolo1235

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie, wymieniliśmy pompę hydrauliczną i rozdzielacz i jest problem z podnoszeniem. Na pusto podnosi bardzo powoli, a z maszyną zaczyna podnosić dopiero powyżej 1600 obr. i z początku też podnosi bardzo powoli a po chwili wystrzeliwuje jak z procy. Co może być przyczyną? Dodam, że czasami trzeba ,,bujnąć'' hydrauliką żeby w ogóle zaczął  podnosić.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie czy blok silnika od C-4011 do C-360 to pasuje jeśli chodzi o przełożenie samego bloku ? 
    • Przez patrykc360
      Witam mam zamiar do  c4011 na przednią oś  założyć felgi balonowe takie jak są w bizonie na tylnej osi bo mam całe koła na stanie czy muglby ktoś uprzejmy zmierzyć średnicę otworu centralnego i rozstaw śrub oryginalnej piaście od 4011 ta 4 otworowa i rozstaw śrub w tylnym kole bizon te skręcane z dwuch połówek gdyż kolega na zakładzie może mi dorobić taka flansze a jestem w delegacji i nie mam jak mu tego zmierzyć 
    • Przez tomekxx1
      Witam. Jakis czas temu postanowiłem że zrobie tura do mojej 40. Tur juz został wykonany i dzisiaj przeszedł pierwsze testy. Problem wygląda następująco, po nabraniu ziemi w łyżke (mała ilość) tur podnosi na wysokosc okolo 1.2 metra, po czym dalej juz nie chce ruszyc, a wręcz opuszcza sie po przestawieniu dzwigni rozdzielacza w pozycje podnoszenia. Tur jest póki co podłączony pod fabryczny rozdzielacz. Przy hydraulice nic nie robiłem od momentu kupna ciągnika. Jeśli chodzi o sprawdzenie manometrem, to bede mial taką mozliwosc dopiero za tydzień, a na ten moment chciałem się od was dowiedziec czy ktos mial podobną sytuacje, i jak problem został rozwiązany.
    • Przez Koniczny
      Witam szukam ramkę/emblemat do ursusa c-355. Może być ona także z ciapka. Taka jak na zdjęciu. Może być nie pomalowana. Jeśli ktoś ma ją na sprzedaż to niech mi da znać😉 

• Przez kamilgr3
      Siew pszenicy
      Ursus c360 3p 4x4 oraz zestaw uprawowo siewny własnej produkcji z siewnikiem poznaniak.
      A wy jakimi sprzętami siejecie? 😄

• Dodaj nową pozycję...
v