Case 4240
-
Podobna zawartość
-
Przez MariuszWakowicz
Witam posiadam jcb 185-65 przez zbiorniczek wyrównawczy leci para która śmierdzi spalinami po zakręceniu korka po jakimś czasie zaczyna wywalać wodę przez korek jak by był przedmuch ale tydzień temu wymieniłem uszczelkę pod głowicą, pompę wody,termostat też ok i zblokowałem wiskozę pomocy nie wiem co robić
-
Przez Baumax
Witam,
Chciałbym opisać przeróbkę której jeszcze nie widziałem na forum a sam zrealizowałem. Temat oczywiście dodatkowa hydraulika zetor k25 przerobionej na walku od koła pasowego. Orginalna pompa została wyrzucona, otwory zaślepione, w tuleju drążonej zostało zaślepione wyjście do kanału olejowego w korpusie. Wałek na wyjście koła pasowego został skrócony i do spawałem tuleje napędu pompy, dorobiłem flansze pod pompę, między pompa a flansza jest uszczelka gumowa 6mm która robi za amortyzację. W korpusie został wywiercony otwór i zamontowany króciec grodziowy do zasysu oleju. Teraz olej jest pobierany ze zbiornika dalej pompa tłoczy na rozdzielacz i wraca do wałka drążonego przez który zasilany jest oryginalny siłownik podnoszenia. Pompa jaka zastosowałem to nsz16, na wyjściu walka ma 1000obr więc przy małych obrotach moc hydrauliki jest zacna. Testy wyszły pomyślnie i aktualnie przy podpięciu cięższej maszyny na niskich obrotach podnosi przód do góry.Teraz jestem mega zadowolony z działania hydrauliki w moim zetorku.
Jeśli macie jakieś pytania piszcie.
-
Przez Bartek1231
Witam
Chciałbym założyć do kirowca k700a silnik ok 500KM z Mana mam pytanie czy skrzynia biegów to wytrzyma? I drugie pytanie wiem że kirowiec wychodził też w wersji 6x6 czy zwykłego kierowca da się przerobić na taką właśnie wersję 6x6 bez zakładania oryginalnego mostu środkowego?
-
Przez MFTeam
witam mam problem z silnikiem Perkins 4 zrobiłem kapitalny remont nowy wal, tuleje, blok i głowica planowana, korbowody i tłoki, pompa paliwowa i wtryski są świeżo po regeneracji i do kolektora wydechowego dostaje się paliwo i czy na małych czy większych obrotach dymi na szaro/niebiesko. Oleju nic nie bierze a już trochę przepracował. Co to może być za przyczyna? -
Przez anadrol9
Witam wszystkich,
zajmuje się chlodnictwem , naprawa oraz montażem agregatów chłodniczych a także montażem klimatyzacji w maszynach rolniczych (ciągniki,kombajny).W razie jakich kolejek pytań śluzę pomocą .
-
Rekomendowane odpowiedzi
Wybór maszyny do uprawy pożniwnej jak i bez orkowej uprawy.
Czytaj dalej »
Case 4240 i gruber & Case Mx100 i zestaw uprawowo siewny