Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

W dniu 16.12.2024 o 11:44, wojak1986 napisał(a):

Ciekawe czy płaciliby Ci tyle za pojedyncze sztuki?

Rozwiń  

Dzisiaj brały dwie ubojnie obok mnie jałówki Rkowe i sporo można do 12 dołożyć , w jednym miejscu 2 sztuki

Ale nie zaprzeczam , na ostatnich sprzedażach różnica między detalem a całym autem 50gr 

• Like 1

Wam często trafiają sie  takie uparte cielęta ze nie bedzie pił i koniec mimo ze u poprzedniego gospodarza pił z wiaderka ze smoczkiem ma 6 tygodni i od soboty nie chycil sie smoczka ani z wiadra powacha smoczek i od razu ucieka nosem od tego obok byczek 4 tygodnie pił z wiadra aligancko pije ze smoczka jeszcze siana pakuje i granulek ze hoho 

W dniu 16.12.2024 o 19:37, livebird napisał(a):

Wam często trafiają sie  takie uparte cielęta ze nie bedzie pił i koniec mimo ze u poprzedniego gospodarza pił z wiaderka ze smoczkiem ma 6 tygodni i od soboty nie chycil sie smoczka ani z wiadra powacha smoczek i od razu ucieka nosem od tego obok byczek 4 tygodnie pił z wiadra aligancko pije ze smoczka jeszcze siana pakuje i granulek ze hoho 

Rozwiń  

Najlepsza metoda to jajko,.na drugi dzień pije aż wiadro podskakuje, sprawdzone nie raz, choć od jakiegoś czasu trafiały się takie, co nie marudziły

W dniu 16.12.2024 o 21:31, szymon09875 napisał(a):

U mnie takie się trafiają ostatnio. Wypije z pół litra i wypluwa smoczek. Pociągnie parę razy i znowu. Wygląda to tak jakby miały problem z gardłem. Wet rozkłada ręce na to. Dwie sztuki mi po tygodniu takiego picia odjechały 

Rozwiń  

Nie jest lekko odchować cielęta.

Dleczego Kolego nie kupujesz odsatków 

W dniu 16.12.2024 o 20:59, filip78 napisał(a):

Spróbuj dać mu wody z cukrem .Miałem kiedyś takie dwie sztuki trzytygodniowe wypróbowałem dwa mleka nawet nie ruszyły ,spróbowałem czystej wody i ta im najlepiej przysmakowała a mleka nie ruszyły do końca.

Rozwiń  

Wody też nie chytał sie miał w wiaderku ciepłą ale nie interesowal sie nawet

W dniu 16.12.2024 o 21:15, lexiflexi napisał(a):

Najlepsza metoda to jajko,.na drugi dzień pije aż wiadro podskakuje, sprawdzone nie raz, choć od jakiegoś czasu trafiały się takie, co nie marudziły

Rozwiń  

A co to jajko spowoduje? Że ma nabrać chęci? 

A ja bym polecił bolusy elektrolitowe 🤔 dla mnie to się sprawdza bo bardzo często jak nie chciały pić, to wystarczyło zamoczyć rękę i dać palca. Zaczynał go ssać i powoli wsadzały pysk do wiadra. Lepszego preparatu osobiście nie znam.  Z drugiej strony sam się dziwię, że to piją bo kiedyś sam palca wsadziłem do buzi i jest to  świetny roztwór do torturowania ludzi 🤣 mało brakowało a bym puścił pawia😛

W dniu 16.12.2024 o 22:32, karol091193 napisał(a):

A ja bym polecił bolusy elektrolitowe 🤔 dla mnie to się sprawdza bo bardzo często jak nie chciały pić, to wystarczyło zamoczyć rękę i dać palca. Zaczynał go ssać i powoli wsadzały pysk do wiadra. Lepszego preparatu osobiście nie znam.  Z drugiej strony sam się dziwię, że to piją bo kiedyś sam palca wsadziłem do buzi i jest to  świetny roztwór do torturowania ludzi 🤣 mało brakowało a bym puścił pawia😛

Rozwiń  

Miałem raz jakieś takie mleko białe to koty nawet podpijały jak mieszałem🤣🤣

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Przez soltys48
      Zapraszam do dyskusji na temat cen bydła w 2025r

• Dodaj nową pozycję...
v