Skocz do zawartości

Ceny bydła 2024

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
2 godziny temu, Daro20 napisał(a):

Za każdym razem jak ścielisz to je tak zamykasz? 

Przy takim rozwiązaniu pewnie trzeba pilnować żeby za dużo towaru nie narobiły żeby dało się przegrody otwierać.

Na zdjęciu jest pościelone przy okazji wygarniania obornika

Na początku roku będzie już pracowała ścielarka 

Wygarniam co 3tyg , jedna osoba w godzinkę to ogarnia

• Like 1

W dniu 30.12.2024 o 06:28, mikcom20 napisał(a):

Podaj paragraf na tą likwidację stada .

Nie chodzi o paragraf . Chodzi o umęczenie hodowcy że sam będziesz to chciał szybciej zlikwidować . Rozmawiałem jedną z pięciu osób w Polsce u którego wykryli to podczas badań na brucelozę i białaczkę . I mówił że po 20 latach będzie zmuszony zlikwidować stado bo ma ciągłe kontrole i badania co kilka dni . Więc nie paragrafy a żywy przykład ucisku 

W dniu 30.12.2024 o 07:27, Mateusz1q napisał(a):

pijany?

Czytaj komentarz powyżej

2 godziny temu, radzioRS napisał(a):

Ja u siebie zrobiłem bramki teleskopowe 

IMG_20230628_145008620_MFNR.jpg

Też braliśmy pod uwagę , ale była obawa , że na większej długości wygną kraty i już nie będą teleskopowe

1 godzinę temu, nexeqadore napisał(a):

Cybulek a cobyś zaproponował u mnie bo od stołu paszowego do ściany jest tylko 4.80m stanowiska na których stoją tylko 1.70m wyciąg krotoszynski jak widać, ogólnie to dopóki mnie nie zmusza to niemam zamiaru nic zmieniac

20241231_112437.jpg

20241231_112342.jpg

Ładny budynek . Tu jeszcze da się to zrobić , 4.8m  odjąć 10cm na słupek  to jeszcze wyjdą dwie bramy po 235cm , jakaś ładowarka do 1.8m szerokości by tam śmigała . Miałem wizję na innym budynku zrobić odpajalnie z automatem i inne rozwiązanie . Przy stole paszowym 2m rusztu zawyżone względem części legowiskowej 20 - 30cm a reszta 3m szeroko na płytkiej ściółce i na czas wygarniania  obornika zamykać je na części rusztowej . 

3 godziny temu, nexeqadore napisał(a):

Cybulek a cobyś zaproponował u mnie bo od stołu paszowego do ściany jest tylko 4.80m stanowiska na których stoją tylko 1.70m wyciąg krotoszynski jak widać, ogólnie to dopóki mnie nie zmusza to niemam zamiaru nic zmieniac

20241231_112437.jpg

20241231_112342.jpg

Jezus.nie krój tych ziemniaków. Szkoda życia, ja daję całe. Chociaż kiedyś u mnie też tak robili.  Fajna obora. Trochę zazdroszczę bo mam bardzo podobna no ale u mnie wąska strasznie ale dluzsza. Bo chyba wszystko po 3.70. a na wjeździe jeszcze dodatkowo 2 pomieszczenia które blokuja korytarze gnojowe że nic tam nie wjedzie. 

Nie wiem jakie masz tutaj potrzeby zmieniać. Chyba tylko żeby poupychać te zwierzęta jak poprzednicy, bo widzę że inni by na tej powierzchni by 3x tyle zwierząt luzem wjebali. 

Godzinę temu, kampl napisał(a):

Chyba tylko żeby poupychać te zwierzęta jak poprzednicy, bo widzę że inni by na tej powierzchni by 3x tyle zwierząt luzem wjebali. 

Bo tam w sumie pusto, luzem jak za dużo mają miejsca też źle bo ganiają w koło bez sensu. 

Ja bym tam dał na głęboką i wyganiał na korytarz tylko słomy dużo trzeba ...  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez CzarekPolishBeefKręglewscy
      Witam. Nazywam się Cezary i Jestem Przedstawicielem ubojni Polish Beef Kłodzino woj zachodniopomorskie.
      Zajmujemy się skupem bydła na terenie całego kraju jak i woj zachodniopomorskiego.
      prowadzimy również ubój z konieczności ( złamane nogi, Problemy po wycieleniu, i inne)
      mamy własne transporty duże ciężarówki jak i małe busy.
      skupujemy bydło głownie na wbc ale i na żywą wagę jesteśmy w stanie porozmawiać. 
      zapraszam do kontaktu 
      665-190-130
      @cezary-skup@beefklodzino.pl
      ubojnia-1.svg

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Dodaj nową pozycję...
v