Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza w 2024 i nie tylko

konteno

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwilą, superfarmer02 napisał:

Jak wszystkich nie pamiętasz to  nie wymieniaj nikogo, bo będzie im przykro:P 

Podsumowanie opadów 2023r

Suma 735mm

Styczeń  77

Luty 40

Marzec 34

Kwiecień 59

Maj 66

Czerwiec 16

Lipiec 94

Sierpień 130

Wrzesień 40

Październik 65

Listopad 61

Grudzień 53

To był niezły rok w rozkładzie opadów.

Jedynie czerwiec zawiódł, a sierpień przesadził.

4 minuty temu, gringo1984 napisał:

Jak wszystkich nie pamiętasz to  nie wymieniaj nikogo, bo będzie im przykro:P 

A przy spowiedzi ,jak by człek wszystko przypomniał 🙆‍♀️ ,ksiądz by kazał tylko ,,tytuły książek'' już o rozdziałach ,czy stronach to i wolałby nie dosłuchać . No bo i niby czym go można zaskoczyć . Tak i tu  ,, Stójkowy'' wskazał  i gra .;) , Rankiem myślałem że rosa ,to tylko wycieraczkom  ,,pomogłem ''

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Zapraszam na kolejny rok wstawiania ursusów za 50tys i zetorow za 100tyś+🙈😂
    • Przez bronek
      Witam, czy miał ktoś z Was doczynienia z polskim mocznikiem drugiego gatunku? Dzisiaj miałem handlowca z pewnej hurtowni z ofertą takowego mocznika. Mocznik jest drobniejszy niż ten standardowy z Puław i wg handlowca to jedyna różnica. Cena jest dosyć kusząca bo 1450 brutto/t, Na pewno byłoby gorzej go wysiewać na większą szerokość z racji drobnej granuli.
    • Przez Piters182
      Witajcie, z racji tego że zaczęła się mocna batalia wiatrakowa w Polsce wiąże się z tym dużo dyskusji i pytań jak i nie jasności. Dużo firm powstało które mają plany postawić we wszystkich gminach w Polsce, albo większości gmin. Teraz aktualnie przyszedł czas na moją gminę, więc różne firmy przyjeżdżają do właścicieli działek które sobie wybiorą, i dość mocno zabiegają żeby się podpisać na umowie. Część osób odmawia podpisu mając różne obawy, zagrożenia, umowa na prawie 30 lat, różne dziwne zapisy na umowie, sama wielkość wiatraka 200m wysokości daje dużo do myślenia, a część osób słysząc proponowaną kwotę za wiatrak podpisuje się z zamkniętymi oczami. Czy ktoś z was ma jakieś z tym doświadczenia i może coś podpowiedzieć jak postąpić w takiej sytuacji?
    • Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
    • Przez semos
      Mam taki mały problem, co kupić dziewczynie pod choinkę? Ma 24 lata.

A więc tak:
      -kolczyki i wisiorek odpadają, bo otrzymała je na mikołajki.
      -co do perfum to trochę głupio mi jest je kupić ponieważ ona pracuje w jednej z ogólnopolskich sieci drogerii wiec zna wszystkie perfumy oraz kremy i może zawsze porównać cenę tych perfum, a tego bym nie chciał aby wiedziała ile prezent kosztował.

Pluszaka już kupiłem do tego chce coś jeszcze w kasie max 80zł.
  • Dodaj nową pozycję...
v