Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza w 2024 i nie tylko

konteno

Rekomendowane odpowiedzi

1 godzinę temu, Karol6130 napisał(a):

170 netto

Potrzebny Ci taki 🤔 ja swój poprawiłem około 5tys w części nie licząc roboty i niech śmiga z 5 lat ... jsk będzie $$ na drugi to się kupi ...

1 godzinę temu, 12Pafnucy napisał(a):

A co to...za odmiana?

U nas jeden uprawia te ciemne co zakład z maszynami ma tam na przeciw drogi co jechaliśmy...

1 minutę temu, Agrest napisał(a):

Choćby Pyrantellum.

Właściwie to wskazane dwa razy w roku się odrobaczać..po pierwszym strzale drugi po 2-3 tygodniach

Nie znam. Nigdy nie odrobaczałem siebie ani swoich zwierzaków. A nie, z 8 lat temu weterynarz stado podstawowe królików odrobaczał.

38 minut temu, Qwazi napisał(a):

Ktoś to zdiagnozował? a jeśli tak to jakie było leczenie?

Ty. Raz wlałem jej do pysku tych ziółek od weta, ale od razu się jej polepszyło jak sobie tylko pojechał ten konował jeden

16 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie chcesz - nie czytaj. Ja to nie rozumiem tego - zwierzęce g... cacy ale swoje już nie?

Dlatego nigdy bym nic nie kupił u chłopa małorolnego. Nie wiem, co te baby w tobie widzą, że tak przepłacają. Syf kiła malaria😂

• Like 2

1 minutę temu, Kowalsky30 napisał(a):

Dlatego nigdy bym nic nie kupił u chłopa małorolnego. Nie wiem, co te baby w tobie widzą, że tak przepłacają. Syf kiła malaria😂

Widzisz a za ten syf płacą i to nie małe pieniądze. A ty żyjesz i wegetujesz tylko dzięki dopłatom, które powinni dawno zabrać.

1 minutę temu, slawek74 napisał(a):

Piołun poj znaczy napar 😁

Pszczołom daję a sam wolę piołunówkę...

Edytowane przez Chłoporobotnik

Teraz, Kowalsky30 napisał(a):

Ty. Raz wlałem jej do pysku tych ziółek od weta, ale od razu się jej polepszyło jak sobie tylko pojechał ten konował jeden

Ja Ci napisałem, że to trzeba osłuchać a nie wróżyć z fusów. Skoro nie zdiagnozowane, a wyleczone ziółkami, coś je babce zajumał, to niebyłe🤷...pamiętaj, żeby krowę napoić po wycielenia, to zminimalizuje ryzyko przemieszczenia trawieńca...chociaż pewnie nie posłuchasz, bo masz swoje metody, a raczej...babki🤔

3 minuty temu, Kowalsky30 napisał(a):

Nie wiem, co te baby w tobie widzą,

Zazdrość przez Cię gada Rochu🙆

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie znam. Nigdy nie odrobaczałem siebie ani swoich zwierzaków. A nie, z 8 lat temu weterynarz stado podstawowe królików odrobaczał.

Poziom zarobaczywienia społeczeństwa jest olbrzymi.

Wiele objawów chorobowych ma podłoże odrobakowe a lekarze nie potrafią rozpoznać.

Np świszczące napady kaszlu to glista ludzka

• Like 5

1 minutę temu, Agrest napisał(a):

Poziom zarobaczywienia społeczeństwa jest olbrzymi.

Wiele objawów chorobowych ma podłoże odrobakowe a lekarze nie potrafią rozpoznać.

Np świszczące napady kaszlu to glista ludzka

Bardzo dziękuję za tę garść bezcennych informacji...

8 minut temu, Chłoporobotnik napisał(a):

Nie chcesz - nie czytaj. Ja to nie rozumiem tego - zwierzęce g... cacy ale swoje już nie?

Tak samo i Ty, nie podoba się Ryśka je🔨anie to nie czytaj 🙋 

Jeszcze trochę to babkę i dziadka z tego sknerstwa opędzlujesz z paznokciami.

Szkoda żeby się zmarnowało...

7 minut temu, Qwazi napisał(a):

A ch..j...trochę polityki w moim wydaniu, skoro Marcin napomknął o razem już łosobno...chciałem tylko napisać, że miałem okazję zobaczyć posłankę Paulinę w akcji na sesji i mam bardzo dobre wrażenie. Zero ideologii, sam konkret. Wójt się musiał okopać po uszy. Zrobiła analizę zagadnienia, wyciągnęła wnioski i zadała pytania takie, że nie pozostało mu nic innego, jak się nie odezwać. Co zresztą zrobił. I żeby nie było do tematu, w związku z którym u nas gościła, miałem stosunek ambiwalentny

Ty już ześ przesiąkł politycznym światem to się nie liczy taka łopinia 😁

• Like 1

21 minut temu, Baks00 napisał(a):

Chwalipięta 😉

Z polą na polu w polu

Pewnie za to ma tysiak 

26 minut temu, slawek74 napisał(a):

Potrzebny Ci taki 🤔 ja swój poprawiłem około 5tys w części nie licząc roboty i niech śmiga z 5 lat ... jsk będzie $$ na drugi to się kupi ...

U nas jeden uprawia te ciemne co zakład z maszynami ma tam na przeciw drogi co jechaliśmy...

W 2026r się wyjaśni czy będzie potrzebny

Narazie na 99% wszystko wskazuje że tak

Dlatego też narazie nie zamierzam zbytnio inwestować w obecnej chwili w to co mi teraz potrzebne

Trzeba cierpliwie czekać i zbierać pieniądze 

19 minut temu, pedro2 napisał(a):

Tak samo i Ty, nie podoba się Ryśka je🔨anie to nie czytaj 🙋 

Jeszcze trochę to babkę i dziadka z tego sknerstwa opędzlujesz z paznokciami.

Szkoda żeby się zmarnowało...

Ty już ześ przesiąkł politycznym światem to się nie liczy taka łopinia 😁

Tobie się pisanie Ryśka podoba bo macie wspólne cechy i po części podobne poglądy... Ja bym ich najchętniej wszystkich, bez wyjątku, po kolei kopał w d... Od prawa do lewa.

35 minut temu, Kowalsky30 napisał(a):

W większości te niby eko to pestycydy i azotany to wszystko w skali się nie mieści. 

12 minut temu, HF86 napisał(a):

W większości te niby eko to pestycydy i azotany to wszystko w skali się nie mieści. 

Z dwojga złego wolę chyba ten glifosat niż na klockach własnych pędzone 🤣 

Dobrze, że Pioter kopie koromysłem bo na Ance by mu te klocki na taśmę wskakiwały z kartoflami 🙆

• Haha 5

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Zapraszam na kolejny rok wstawiania ursusów za 50tys i zetorow za 100tyś+🙈😂
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez bobytempelton
      Witam, z racji że sezon na komunie w pełni chciałbym abyście podzielili się pomysłami na prezent na komunię dla chrześnika chrześnicy, czy po prostu dla 9 latka z okazji tego święta. Chciałbym abyście pisali przydatne rzeczy które zostaną im na długo, lub długo w pamięci , oklepane rzeczy typu rowerki zegarki itd raczej odpadają, a pieniądze wydadzą i tyle z nich będzie , zachęcam do wypowiedzi
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v