Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza w 2024 i nie tylko

konteno

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
2 minuty temu, 6465 napisał(a):

I gadka co sezon "muszę sobie kupić jakąś kurtkę taką nie ocieplana przejściówkę" 

A ta co kupiłaś wiosną?

" Tamta to już taka odnoszona, no i przecież nie założę kurtki w kwiaty na jesieni"

I co rok to samo. 

Dobrze, że mnie to ominie... 

• Haha 3

14 minut temu, 6465 napisał(a):

Rzadko bramy do wjeżdżania i tak myślę że ciężki do ustawienia. U nas garaże  jedna ściana to brama przy bramie. 

Po lewej drzwi do garażu tylko na osobówkę. Po prawej te małe do drewutni. A środkowe dzięki temu że szerokie dają bardzo dobry dostęp 

6 minut temu, Rolnik1973 napisał(a):

Minęła 8

Trza z wyra wstawać

Nie ma po co, deszczyk pada. 

A szkoda bo 4 łańcuchy ostre do śtila 

14 minut temu, 6465 napisał(a):

😆🤭

Rysiek nie lubię tej pani co to opowiada, ale popatrzeć na moją żonę zresztą pewnie większość kobiet to mogły by ograniczyć o połowę tych ciuchów i butów i nadal miały by w co się ubrać

To silniejsze od nas i nie da się leczyć tej przypadłości. Z drugiej strony mój mąż ma jeszcze ciuchy kawalerskie których broni jak lwica młodych żeby nie utylizować chodź z 10 lat nie lazi

• Haha 1

No i lux. Na wsi każdy kawałek dachu cię przyda. 

Teraz, malaczarna napisał(a):

To silniejsze od nas i nie da się leczyć tej przypadłości. Z drugiej strony mój mąż ma jeszcze ciuchy kawalerskie których broni jak lwica młodych żeby nie utylizować chodź z 10 lat nie lazi

Ja swoje co się nie mogę zmieścić nie dałem wyrzucić tylko wyniosłem na strych. A nóż kiedy schudne to będę w nich chodził. Choć czasami sam w to nie wierzę 🤭

• Haha 2

3 minuty temu, malaczarna napisał(a):

To silniejsze od nas i nie da się leczyć tej przypadłości 

Bo dla was przymierzyć i nie kupić to jak dla nas polać i nie wypić 

3 minuty temu, malaczarna napisał(a):

To silniejsze od nas i nie da się leczyć tej przypadłości 

• Like 4
  • Thanks 1
  • Haha 4

A mówią że lewica taka zła ..

Kościół popiera, pis przeciwny...

https://www.infor.pl/prawo/praca/czas-pracy/6749787,wigilia-wolna-od-pracy-projekt-lewicy-obejmuje-wszystkich-pracownikow.html

13 minut temu, 6465 napisał(a):

Widzisz Pioter. Ja tak jak ty na dwóch etatach ciągłem i starymi gratami jeżdżę a ty lada dzień nówka. Czekamy na zdjęcia furki. 

...wystarczy żyć jak Pioter🤷

• Like 1
  • Haha 2

12 minut temu, Baks00 napisał(a):

Piękne i prawdziwe słowa, brawo 💪🙌🙌👏

@Agrest co ile drzewka owocowe się sadzi ? Będzie jeden rządek u mnie owocowych , różne wiśnie czereśnie śliwki może jakieś jabłonie brzoskwinie i tak dalej co 3 m pasuje czy za gęsto? Oczywiście te drzewa w przyszłości będą przycinane i nie będą rosły po 10 m w górę

4 minuty temu, Baks00 napisał(a):

Nie ma to jak rodzina się zjeżdża a Ty do roboty 🥺🤬

To pomysl jakby święta były poniedziałek, wtorek, środa. Zakupy spożywcze zrobisz w sobotę a następne w czwartek ... Zrobić w wigilię handel do 12-13 żeby każdy mógł kupić ten chleb i wędliny i po sprawie. Policjanci, strażacy, utrzymanie ogrzewania w miastach, stacje benzynowe itp itd pracują w Wigilię, niedzielę i święta i jakoś żyją ... Tak samo te niedziele bez handlu, zamiast tego dużo lepszym rozwiązaniem było by wpisanie w kodeks pracy że każdy pracownik ma mieć dwie wolne niedziele w miesiącu nie ważne gdzie pracuje i po problemie...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Thanks 1

Godzinę temu, Rolnik1973 napisał(a):

🤝 🙋‍♂️

☁️ 

Plan dnia

P0jechać na cmentarz

P0tem co los przyniesie

Tuskowi parczewskich klątw w koalicji niech się rozpadną

On ma czerwone kokardki albo majtki  tej asystentki w kancelarii porozwieszane także...

A propos Tuska ten październik mi się podoba co róż  Tusk jakiś przelew mi przysyła , teraz akcyza z ropy z gminy szkoda że się już październik kończy

• Haha 1

4 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

To pomysl jakby święta były poniedziałek, wtorek, środa. Zakupy spożywcze zrobisz w sobotę a następne w czwartek ... Zrobić w wigilię handel do 12-13 żeby każdy mógł kupić ten chleb i wędliny i po sprawie. Policjanci, strażacy, utrzymanie ogrzewania w miastach, stacje benzynowe itp itd pracują w Wigilię, niedzielę i święta i jakoś żyją ... Tak samo te niedziele bez handlu, zamiast tego dużo lepszym rozwiązaniem było by wpisanie w kodeks pracy że każdy pracownik ma mieć dwie wolne niedziele w miesiącu nie ważne gdzie pracuje i po problemie...

Na zakupy spożywcze chodzisz codziennie🤔

Ludzie mają pierdolca pod względem kupowania na święta na zaś....

• Like 4

11 minut temu, marulekk napisał(a):

On ma czerwone kokardki albo majtki  tej asystentki w kancelarii porozwieszane także...

A propos Tuska ten październik mi się podoba co róż  Tusk jakiś przelew mi przysyła , teraz akcyza z ropy z gminy szkoda że się już październik kończy

To było i za pisu

Nic nowego Tusk nie dał

11 godzin temu, pedro2 napisał(a):

Ty już ześ przesiąkł politycznym światem to się nie liczy taka łopinia 😁

Ja mam płaszcz przeciwdeszczowy, nieprzemakalny, a gdzie tu do przesiąknięcia...ja samotny lew, po żadnej stronie politycznej...odwrotnie jak prostytutka, z nikim nie poprzestaję i każdemu mogę dołożyć wedle jego zasług...po plecach da się poklepać osła, lew na to nie pozwoli🤷

• Like 2

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Zapraszam na kolejny rok wstawiania ursusów za 50tys i zetorow za 100tyś+🙈😂
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez bobytempelton
      Witam, z racji że sezon na komunie w pełni chciałbym abyście podzielili się pomysłami na prezent na komunię dla chrześnika chrześnicy, czy po prostu dla 9 latka z okazji tego święta. Chciałbym abyście pisali przydatne rzeczy które zostaną im na długo, lub długo w pamięci , oklepane rzeczy typu rowerki zegarki itd raczej odpadają, a pieniądze wydadzą i tyle z nich będzie , zachęcam do wypowiedzi
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v