Skocz do zawartości

Pogoda rolnicza w 2024 i nie tylko

konteno

Rekomendowane odpowiedzi

20 minut temu, radekz200 napisał(a):

taa a co powiesz na to? mój zorany a somsiada nie 😛😛

To jest torf🤔...

Torfu się nie orze i nie włukuje. Można go zrobić na płytko agregatem aktywnym lub glebogryzarką i należy wałować. To jest luźne i trzeba zagęszczać. Orka wszystko psuje. Na prawdziwym torfie się jeździ jak na materacu pływającym na wodzie

• Thanks 1

7 minut temu, Qwazi napisał(a):

To jest torf🤔...

Torfu się nie orze i nie włukuje. Można go zrobić na płytko agregatem aktywnym lub glebogryzarką i należy wałować. To jest luźne i trzeba zagęszczać. Orka wszystko psuje. Na prawdziwym torfie się jeździ jak na materacu pływającym na wodzie

a z wapnowaniem torfu jak się zapatrujesz. mój to taki suchy półtorf ale pH niskie jak to torf 4,5

1 minutę temu, Tomasz0611 napisał(a):

Dla mnie nie ...

Jeszcze głupa rżniesz i chwytasz za słowa. Masz nastepny artykuł z ogólnokrajowych mediów:

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-11-05/niebezpieczne-przedmioty-w-cukierkach-wiadomo-jakie-jest-zrodlo/

Ciężko się przyznać, że sie nie miało racji? Drugi co pisał o katolikach z pierwszych stron też udaje  że nie wie o co chodzi.

• Like 2
  • Haha 1

2 minuty temu, Krzysztof81 napisał(a):

Jeszcze głupa rżniesz i chwytasz za słowa. Masz nastepny artykuł z ogólnokrajowych mediów:

https://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2024-11-05/niebezpieczne-przedmioty-w-cukierkach-wiadomo-jakie-jest-zrodlo/

Ciężko się przyznać, że sie nie miało racji? Drugi co pisał o katolikach z pierwszych stron też udaje  że nie wie o co chodzi.

Żeby to był artykuł z TVN to by Ci uwierzył 

• Like 2
  • Haha 1

16 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

A co nie fejk? 

fakt nazywasz jako fejk🤣....a na dowód masz ble ble z tiktoka ....no typowe u pisdzielcow 🤣🤣🤣🤣 no kto takie coś mógł podlapać jak nie pisowski katol co siedzi w pierwszej ławce i zionie nienawiścią ....toć to pogańskie święto🤣🤣🤣🤣

Edytowane przez Bogdan_ja

21 minut temu, Bogdan_ja napisał(a):

fakt nazywasz jako fejk🤣....a na dowód masz ble ble z tiktoka ....no typowe u pisdzielcow 🤣🤣🤣🤣 no kto takie coś mógł podlapać jak nie pisowski katol co siedzi w pierwszej ławce i zionie nienawiścią ....toć to pogańskie święto🤣🤣🤣🤣

A na pogrzebie u kolegi wczoraj byłeś?

30 minut temu, Tomasz0611 napisał(a):

@Krzysztof81 najpierw metal miał być fejkiem z TikToka o którym nikt nie mówi, a teraz jako dowód sam podstawiasz TikToka ?? xD 

Proste pytanie Czy podejrzany jest katolik siedzący w pierwszej ławce w kościele walczący  w jego mniemaniu z pogańskim świętem?

1 minutę temu, Bogdan_ja napisał(a):

żaden mój kolega nie umarł konfabulancie od siedmiu boleści 🤪

No jak nie. Gospodarz z podfilipowskiej wioski. Jak ty taki bambrów nie znasz to ty dziad jesteś.

44 minuty temu, Mateusz1q napisał(a):

a z wapnowaniem torfu jak się zapatrujesz. mój to taki suchy półtorf ale pH niskie jak to torf 4,5

Próbowałem, ale ile wapna by tam nie władować to do 5 nie szło dociągnąć. Więc wpadłem na szatański pomysł i daję wapno tlenkowe na początku wegetacji. Efekt jaki jest ciężko stwierdzić, ale nie zaniechałem tego, bo mam takie dwie działki, z których wcześniej bydło nie chciało trawy do pyska wziąć, tylko po rogach nosiło. Teraz jedzą, więc coś to musi dawać. Ale to trzeba co roku na początku wegetacji

znajomy a kolega to spora różnica ...wiem że tego nie ogarniasz 🤪

5 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Proste pytanie Czy podejrzany jest katolik siedzący w pierwszej ławce w kościele walczący  w jego mniemaniu z pogańskim świętem?

a masz dowody z tiktoka  że nie jest 🤔...komu to niby miało by przeszkadzać jak nie zrytym katolom z PiSu 😲

Edytowane przez Bogdan_ja

17 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Nie wiem kto jest podejrzanym ... Wiem tylko że katopojeby ( nie mylić z prawdziwymi katolikami) mogą mieć motyw w tej sprawie ... Zresztą tak samo jak patolewaki które mogą chcieć zrobić nagonkę na patokatoli. A od wyjaśniania takich spraw jest policja i prokuratura, miejmy nadzieję że jakoś im się uda ...

Szczerze, mam wyjebane na to czy po dyngusie, po kolędzie czy z okazji Halloween, jeżeli lokalna społeczność się jakoś przy tym jednoczy, można sobie pogadać, pośmiać się, to ja jestem za ;) A takie pojebane akcje jak żyletki/wykałaczki czy inne śmieci w cukierkach nie pomagają w takiej integracji.

Edytowane przez Tomasz0611

3 minuty temu, Tomasz0611 napisał(a):

Nie wiem kto jest podejrzanym ... Wiem tylko że katopojeby ( nie mylić z prawdziwymi katolikami) mogą mieć motyw w tej sprawie ... Zresztą tak samo jak patolewaki które mogą chcieć zrobić nagonkę na patokatoli. A od wyjaśniania takich spraw jest policja i prokuratura, miejmy nadzieję że jakoś im się uda ...

Szczerze, mam wyjebane na to czy po dyngusie, po kolędzie czy z okazji Halloween, jeżeli lokalna społeczność się jakoś przy tym jednoczy, można sobie pogadać, pośmiać się, to ja jestem za ;) A takie pojebane akcje jak żyletki/wykałaczki czy inne śmieci w cukierkach nie pomagają w takiej integracji.

Proste pytanie i nie można odpowiedzieć🤷‍♂️.

• Like 1

7 minut temu, Krzysztof81 napisał(a):

Proste pytanie i nie można odpowiedzieć🤷‍♂️.

No nie można, bo nie wiem kto jest winny, a nie mam narzędzi żeby takie śledztwo prowadzić, czekam na wyniki pracy służb które są od tego ... Masz jakieś dowody na to że to nie katopojeby oprócz jakiegoś nędznego TikToka ? Bo ja nie ... Dlatego póki nie ma dowodów to nie stawiam zarzutów.

Edytowane przez Tomasz0611

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Zapraszam na kolejny rok wstawiania ursusów za 50tys i zetorow za 100tyś+🙈😂
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez bobytempelton
      Witam, z racji że sezon na komunie w pełni chciałbym abyście podzielili się pomysłami na prezent na komunię dla chrześnika chrześnicy, czy po prostu dla 9 latka z okazji tego święta. Chciałbym abyście pisali przydatne rzeczy które zostaną im na długo, lub długo w pamięci , oklepane rzeczy typu rowerki zegarki itd raczej odpadają, a pieniądze wydadzą i tyle z nich będzie , zachęcam do wypowiedzi
    • Przez piotr6340
      To są filmy, które pokazują, jak piękne są maszyny  ;D

http://www.youtube.com/watch?v=65M3I0CKFXs

http://www.youtube.com/watch?v=xv8Z0expUjs&NR

http://www.youtube.com/watch?v=qot3JNGqKdQ...related&search=

http://www.youtube.com/watch?v=QTLlvdCnKLs&NR

• Dodaj nową pozycję...
v