Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2024

jahooo

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
1 godzinę temu, jahooo napisał:

Są tacy, jakich wybiora ci, co chodzą na wybory. Problem jest taki, że dużo myślących ludzi nie chce kandydować, i dużo z nich nie chce głosować

Klasyczny "domek w Beszczadach"

I tu się nie zgodzę, bo za pomocą kija nawet psa pewnych rzeczy można nauczyć

A jak ktoś pracuje w urzędzie za 4k PLN, to albo robi to dobrze, abo niech wyp..... do prywaciarza, ten go szybko nauczy pracować dobrze

Dlatego za błędne decyzje urzędnicy powinni odpowiadać swoim majątkiem

Adolf Hitler psa uczył posłuszeństwa . 

3 godziny temu, mirro napisał:

A ile tych scenariuszy byś chciał? Ten z 1997 nie starczy? W Wilkowie na lubelszcyźnie cały czas obowiązuje jeden i ten sam. Chałupy zalane po dach.

przecież pisze wyraźny błąd woda polskich ze za późno odtworzyli zbiornik  ......... pewnie znowu zmienili prezesa na nie znam się i nie umiem ........ artykuł bym ale go usuneli jak prezydent Raciborza krzyczał  

2 godziny temu, jahooo napisał:

A jak ktoś pracuje w urzędzie za 4k PLN, to albo robi to dobrze, abo niech wyp..... do prywaciarza, ten go szybko nauczy pracować dobrze

Dlatego za błędne decyzje urzędnicy powinni odpowiadać swoim majątkiem

A u prywaciarza wszyscy robią dobrze? I drugie, dlaczego mają odpowiadać majątkiem? Jaki pracownik odpowiada majątkiem w prywatnym biznesie? Tylko jedna opcja, osoby odpowiedzialne materialnie, a i one nie licząc celowych przypadków tylko w wysokości 3 krotnej swojej pensji. 

BTW a prywaciarze to co święci? Połowa bydła, drobiu czy trzody chlewnej powinna powiedzieć nie umiesz prawidłowo żywić i utrzymywać wy***rdalaj, to samo jeśli chodzi o uprawy nie robisz idealnie książkowo jak powinno to też spierdalaj? Nie umiesz zarabiać i sprzedawać z zyskiem spierdalaj a nie dopłaty bezpośrednie, dopłaty do zboża bo ceny spadły (twój błąd że nie sprzedałeś), zero pomocy jak się nie ubezpieczyłeś. Jak lecimy to wszystkich równo. A no i płać jak wszyscy a nie sępisz na krusie

btw a czemu posłowie, radni nie mają odpowiadać majątkiem czy premier albo prezydent?

a i jeszcze jedno bo mnie naszło.

Umówiłem się z tobą na usługę koszenia zboża, w dzień pracy dzwonisz, że nie dojedziesz bo kombajn się popsuł i czekasz na części. Spadł deszcz pogorszyły się parametry to rozumiem, że pokrywasz mi stratę np 40 pln od każdej tony i przynosisz grzecznie w zębach np 6 tysi tak czy nie? Pokrywasz też kary umowne bo kontrakt przewidywał termin dostawy zboża. twój błąd że nie miałeś części na zapasie albo twój błąd że nie przewidziałeś powodzi znaczy awarii i deszczu

Edytowane przez Takeda

7 minut temu, Takeda napisał:

jeśli chodzi o uprawy nie robisz idealnie książkowo jak powinno to też spierdalaj?

Gdybym robił idealnie książkowo, to już dawno ciul by mnie strzelił. Każdy rok jest inny. Każdy sezon przynosi jakieś niespodzianki. Przy warzywach to niemożliwe, Trza łazić obserwować i kombinować. Niby gratów jest dużo, ale czasami stajesz i myślisz se- "Kuźwa nie mam czym tego uprawić".

• Like 1

Dnia 12.09.2024 o 12:48, nie napisał:

Nie opróżniono zbiorników Otmuchów i Nysa, które mają rezerwę powodziową.

„Pani Linda Hoffman z Wód Polskich (RZGW Gliwice) wyraziła opinię, że NIE TRZEBA BĘDZIE użyć zbiornika Racibórz i Polderu Buków "do ścięcia fali powodziowej".

od kilku dni fachowcy pisali, że trzeba opróżniać zbiorniki ale urzędnicy wiedzą lepiej

nie ma co się dziwić skoro takie tęgie umysły są w rządzie 

Image

W piątek 13 września 2024 „Nowiny Nyskie” przedstawiły wywiad z rzecznikiem RZGW Wroclaw, który zapewniał, że zrzut wody ze zbiornika w Nysie nie jest konieczny:

Image

kto jest odpowiedzialny za zaistniałą sytuację? ten musi ponieść odpowiedzialność,

od kilkunastu dni były prognozy (i obserwacje w innych państwach), że może być bardzo źle

ale rząd i służby zlekceważyły sobie temat

"Nie ma powodu do paniki, prognozy nie są przesadnie alarmujące" - Tusk.

Image

Edytowane przez nie

2 minuty temu, Ulman napisał:

ano właśnie o to chodzi. Nie znasz sie, ale  wypowiadasz,  a jak chce coś dopytać to nie masz pojecia i zaczynasz bełkotać coś od rzeczy albo wklejać jakieś pierdoły od czapy. Nie znudziło ci sie to? 

czyli co , bronisz człowieka co nie ma kompetencji ? bo jesteś tak głupi czy jak ? 

Może być zdjęciem przedstawiającym 4 osoby i tekst

1 minutę temu, nie napisał:

kto jest odpowiedzialny za zaistniałą sytuację? ten musi ponieść odpowiedzialność,

od kilkunastu dni były prognozy (i obserwacje w innych państwach), że może być bardzo źle

ale rząd i służby zlekceważyły sobie temat

"Nie ma powodu do paniki, prognozy nie są przesadnie alarmujące" - Tusk.

u nas podobnie tapak prezes z uczelni @Ulman  nie widzi problemu ...... u nas zalało a po zalaniu zaczęli napełniać zbiornik  😆

no i ch*j czechy otwierają tamy bd wielka powódź  

mieszkańcy już atakują krupę czy jak tam jej było  i co tepaku @Ulman

Może być zdjęciem przedstawiającym 1 osoba i tekst

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
    • Gość
      Przez Gość
      Zapraszam
  • Dodaj nową pozycję...
v