Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2024

jahooo

Rekomendowane odpowiedzi

58 minut temu, Mariusz2903 napisał(a):

Trzaskowski jak wygra wybory to będzie za likwidacją KRUS dla rolników . Bogaci rolnicy mają przejść do ZUS a mali bez dochodów do Opieki Społecznej . I tu nawet PSL nie pomoże .

a od kiedy prezydent stanowi u nas prawo? On tylko podpisuje, albo nie. 

Niestety, jest w tym sporo prawdy. Ludzie ze skarbówki klną, bo z samej góry przyszło pozwolenie na poluzowanie kagańca podatkowego, zwłaszcza firmom zagranicznym, na czym korzystają też różne firemki krajowe. Po prostu sponsorzy wyborów chca się odkuć na poniesionych kosztach, a przeciez jeszcze wybory prezydenckie i kolejne koszty.

Produkuje się w kraju dużo, tylko zyski i podatki sa płacone poza jego granicami.

• Like 1

25 minut temu, jahooo napisał(a):

Widzę, że wypuszczono z czyśćca Balcerowicza, coraz częsciej nadaje w Onecie. Rząd będzie straszył, podnosił podatki i ciął wydatki, w tym socjal. A dla odwrócenia uwagi będzie się ludzi skłócac wypowiedziami znienawidzonego Balcerowicza

Na wiele sobie nie pozwolą bo to rząd koalicyjny , ciekawe ile lat będą się bawić w rozliczanie PISu bo gadanie o wnioskach do prokuratury tylko im wychodzi a po za tym nic .

• Like 1

2 minuty temu, Mariusz2903 napisał(a):

ciekawe ile lat będą się bawić w rozliczanie PISu bo gadanie o wnioskach do prokuratury tylko im wychodzi a po za tym nic .

Ja tam czekam na czochranie Antoniego Maciarewicza. Jakoś nasze drogi krzyżowały się w tym czasie i powiem że mam swoje zdanie w tej materii.

• Haha 1

9 godzin temu, Ulman napisał(a):

Nie uciekaj od tematu w jakieś beczenie o bezrobociu bo to nie jest temat o którym piszemy.

Uporządkujmy sprawę całą 

1. Fafluniłeś o tym że czesi mają wyższy podatek i wkleiłeś takie coś 

czyli prostaku Czechy mają większy podatek o 0,3 setne a mają taniej wiec buraku jak to wytłumaczysz wyborco rudego | ? 

dobra załóżmy ze mają taki sam ... wiedziałeś powód dlaczego maja taniej ? orlenowskie paliwo ? 

Pisałeś też że "buraku gaz jest potrzeby do pędzenia ...... chcesz mi pisać ze jak na biedotę mamy największe obciążenia podatkami paliwa  

Pisałeś też że "buraku gaz jest potrzeby do pędzenia ...... chcesz mi pisać ze jak na biedotę mamy największe obciążenia podatkami paliwa  

Skąd ty takie debilizmy bierzesz i dlaczego kłamiesz   - przypadku diesla  wyższe podatki mają 4 kraje i nizsze też 4 a Czechy takie same.

W przypadku benzyny 6 krajów ma nałożony wyższy podatek a tylko Węgry Rumunia i Bułgaria mają opodatkowanie mniejsze. 

Dlaczego ty Roman tak bezczelnie kłamiesz i robisz z siebie pośmiewisko? Przecież kazdy średnio rozgarnięty człowiek od razu widzi że ma do czynienia z jakimś histerykiem co nie rozumie nawet co wkleja. 

No to proszę cię o wyjasnienie skąd te 0,3 setne ci się wzięły i czemu piszesz nieprawdę o nawyższym opodatkowaniu naszych paliw

chyba burak mnie ro***bie nie dość ze burak mamlasz pierdoły jeszcze raz zadam ci pytanie i o to chodziło bo jesteś tak głupi ze nawet postawy nie znalazłeś wklejałem ci żebyś wytłumaczył twój bełkot ze Czechy mają tańsze orle nowskie paliwo ?

nie bredź mi o wklejaniu 

Godzinę temu, jahooo napisał(a):

Produkuje się w kraju dużo, tylko zyski i podatki sa płacone poza jego granicami.

Z pośród krajów postkomunistycznych udział firm z kapitałem zagranicznym był najmniejsze w Polsce , okołó 40 % pkb W Polsce wytwarzały firmy z udziałem zagranicznym , tak bylo około 10 lat temu . PKB Polski za 2023 r to okolo 3,4 bln . zł  wiec łatwo policzyc .                 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
    • Gość
      Przez Gość
      Zapraszam
  • Dodaj nową pozycję...
v