Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2024

jahooo

Rekomendowane odpowiedzi

12 godzin temu, Roman176 napisał(a):

ten to chyba do afryki uciekl ??

12 godzin temu, Roman176 napisał(a):

@Ulman zagadka dla ciebie stek jest z ? 

a kawa ?? banany ??skad sa ?

11 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Bo u nas spożycie wołowiny jest znikome... Jemy średnio 45kg wieprzowiny, 26kg drobiu i uwaga, 1,8kg wołowiny ...

ja z rodzina zawyzam srednia wielokrotnie..

wiekszosc tego spozycia  w kielbasie pewnie ?

kto jadl ostatnio tatara, gulasz, kebapa ??

11 godzin temu, Tomasz0611 napisał(a):

Cena to jedno, drugie to trzeba ją umieć zrobić żeby była smaczna. Wieprzaka czy kuraka to każdy zrobi, a do wołowiny czy gęsiny trzeba mieć umiejętności kulinarne.

czy ja wiem czy umiejetnosci  ?? raczej czas..

29 minut temu, galan99 napisał(a):

Unia upadła ale zielona i ekologiczna . Wciska ludziom PLANETA PŁONIE . h...J TAM Z TYM 

https://www.facebook.com/reel/923549465909696

parumetrowym wiertlem wierca lod z okresu milionow lat ???

3 minuty temu, pawel885 napisał(a):

Naprawdę wierzysz że w Polsce wybiorą na prezydenta kogoś kto ściąga krzyże ? 🤦 

w szkole  w 89  r wieszalismy krzyz na auli.osbiscie drabine trzymalem..

nadaje sie na prezydenta ?😂

za to swinie tanie.. 5,5 plus vat  . poltusze po 13 zl na ubojni.

wolowina znowu podrozala. 2 zl .

rosolowe,gulaszowe  na ubojni 30 zl .

juz zapomnieliscie ile lat rzadzili ci ,ktorych koledzy partyjni nie tyle krzyze wieszali co ksiezy ???

i to wy na nich glosowaliscie .. 

30 minut temu, pawel885 napisał(a):

Naprawdę wierzysz że w Polsce wybiorą na prezydenta kogoś kto ściąga krzyże ? 🤦 

https://www.facebook.com/share/v/1846QXSJf9/

Po pierwsze jako obrońca krzyża nie powinieneś kłamać. Nie kazał ściągać a mówił by nie wieszać nowych. A dwa kogo to dzisiaj obchodzi. Do kościoła coraz mniej ludzi chodzi każdy w domu wiesza krzyż lub nie i mało kogo obchodzi czy wisi w szkole czy urzędzie.

hubertuss napisał:

Wygra Trzaskowski i się ureguluje ostatecznie. Kandydat Nowogrodzki nawet nie ma zdania w sprawie Romanowskiego jak on może wygrać wybory jak on w wielu sprawach nie ma poglądów.

Jesteś pewien, że wygra? Buduje się ruch ochrony wyborów. Zgadnij kto to robi. Niewiem czy będą nosić jednakowe koszule ale to są niebezpieczne zachowania. @mirro weźmij może jednak zapytaj co o tym wszystkim myślą koledzy...

7 minut temu, DTaras napisał(a):

Jesteś pewien, że wygra? Buduje się ruch ochrony wyborów. Zgadnij kto to robi. Niewiem czy będą nosić jednakowe koszule ale to są niebezpieczne zachowania. @mirro weźmij może jednak zapytaj co o tym wszystkim myślą koledzy...

Zdaje sobie sprawę, że pis może próbować jakoś to torpedować. Ale chodzi mi o samo poparcie kto zyska najwięcej głosów. A wyborów myślę, że pomimo wielu prób nie uda się pisowcom storpedować i ustalić anarchię.

Długość kadencji prezydenta w tym przypadku Dudy jest zapisana w konstytucji. Wypełni kadencję i koniec. Jeśli Izba Kontroli Nadzwyczajnej złożona z pisowskich neosędziów nie zaakceptuje wyników wyborów z np wygraną Trzaskowskiego. Kadencja Dudy się zakończy. Nie ma prezydenta obowiązki przejmuje Hołownia jako marszałek. Robi porządek w SN  bo nie będzie wetował ustaw. Uporządkowany SN przyjmuje wynik wyborów. Jak się Duduś będzie stawiał to odetną go jak telewizje rok temu

Będzie dużo wrzasku ale rząd ma za sobą cały aparat państwa i wszelkie instytucje światowe. Pis nigdzie się nie będzie mógł starać o poprucie chyba, że u Orbana i Putina.

Teraz, jarecki napisał(a):

Trudno powiedzieć kto wygra  , do wyborów jeszcze sporo a rośnie negatywny odbiór obecnego rządu , ponad połowa ankietowanych jest zdecydowanie nie zadowolona z rządu 

Masz racje ale z drugiej strony rośnie negatywny odbiór pisu. Ucieczkę Romanowskiego 63 % ankietowanych uznaje jako przyznanie się do winy. A ilu jeszcze pisoców ucieknie do maja kto wie. Pis ma taki problem, że pomimo negatywnych opinii o rządzie Tuska nie potrafi dać społeczeństwu nic pozytywnego. Poza kandydatem który an wiele pytań nie ma odpowiedzi bo nie ma poglądu. A sam pis też ludziom źle się kojarzy raz za nie dawno skończone 8 lat rządów a dwa za kolejne afery z kolejnymi politykami ich zatrzymaniami. Nie długo poleca kolejne immunitety. Które paradoksalnie mogą przysporzyć rządowi pozytywnych opinii. Bo większość negatywnych opinii rządu Tuska dotyczy powolnego tępa rozliczeń.

A co myślisz, że ta druga połowa zagłosuje na pis? Nawet ci którzy oczekują czego innego w wielu wypadkach rozumieją, ze wiele zmian blokuje Duda. Tusk im powie musicie zagłosować na Trzaskowskiego byśmy mogli zrealizować wam to co obiecaliśmy bo teraz Duda blokuje i Nowgrodzki będzie blokował i oni zagłosują zobaczysz

3 minuty temu, pawel885 napisał(a):

😂😂😂 Taaak

Szczególnie Niemieckie 

Jakie by nie były. Pis ma za sobą Ruskich i Orbana Tusk wszystkie instytucje w tym unijne. O czym Orban za niedługo się przekona. 

Cesarzowa wyda odpowiednie zalecenia do wykonania i wykonają słudzy .

Unia tonie zależna od Ameryki i Chin i bardzo dobrze . Unia ma Energię 4 x droższą od Ameryki i Chin . Unia jest zielona i ekologiczna i rolnicy chcą być ekologiczni i podoba się to rolnikom .

Ardanowski , Jestem niewinny, władza chce mnie uciszyć za obronę rolników .

- Na początku panu Tuskowi wydawało się pewnie, że jeśli krytykuję PiS, to będę siedział cicho, gdy obecna władza rozmontowuje polską gospodarkę i likwiduje polskie rolnictwo. Nie będę. Podejmę bardzo zdecydowane działania na rzecz zintegrowania polskich rolników, bo grozi im fizyczna likwidacja ich gospodarstw. Dlatego próbuje się oczernić mnie i odebrać mi honor – mówi Jan Krzysztof Ardanowski, lider partii Wolność i Dobrobyt.

https://www.topagrar.pl/articles/aktualnosci/ardanowski-jestem-niewinny-wladza-chce-mnie-uciszyc-za-obrone-rolnikow-2524619

• Haha 1

11 godzin temu, nie napisał(a):

--------------------------------

Konwojowany przez policję, zakuty w kajdanki, poderżnął sobie gardło i nie żyje. 

to chyba pierwszy taki przypadek na świecie

(tak samo było z brzeską, związała się, polała benzyną, podpaliła i zniknęła pojemnik po benzynie)

Oczywiście sprawa dotyczy Collegium Humanum, w którą zamieszani są najwyżsi urzędnicy naszego państwa.

ciekawe czy jemu też obiecali uczciwy proces?

Romanowski też pewnie by się zaciął kajdankami w miejscu bez kamer

w lesie znaleziono ciało byłego komendanta policji w toruniu

seryjny samobójca powrócił?

Może niech ta policja wróci do ochrony Kaczyńskiego. To im wychodziło najlepiej.

5 godzin temu, jarecki napisał(a):

Oba motywy mają charakter polityczny dla własnych potrzeb . ,, Ciszej jedziesz , dalej zajedziesz ''  Gdyby Pis nie komentował sprawy TVN  to i Tusk by temat olał .

Nie olał by. Gdzie po przegranych wyborach by się udzielał ?

Na razie przed podpisem premiera WB był stratny na TVN ok. miliard zł. Po podpisie może być jeszcze więcej. Sprzedaż powoli rusza. Zobaczymy czy Trump zareaguje na podpis premiera.

2 godziny temu, jarecki napisał(a):

TVP formalnie i prawnie jest w likwidacji , znając życie to likwidator jest żeby jak najwiecej kasy wyciągnąć ,, gonić królika ale go nie złapać '' 

To jest jedyny przypadek że firma w likwidacji zatrudnia nowe osoby. Dostała od rządu prawie 3 mld zł i ciągle narzeka że nie może związać końca z końcem. Panaceum na to miały by byc środki z abonamentu, tylko że ich jest zaledwie ok 500 tys zł.

1 godzinę temu, jacus napisał(a):

kto jadl ostatnio tatara, gulasz, kebapa ??

Co to ten kebap ?

Godzinę temu, jacus napisał(a):

za to swinie tanie.. 5,5 plus vat  . poltusze po 13 zl na ubojni.

Czyli od ponad roku bez zmian raczej.

54 minuty temu, Ulman napisał(a):

Powinien wygrać Mentzen i przełamać ten monopol popisowski. Niestety lud jest durny i dalej będzie wybierał między dzumą a cholerą.

Na razie to Mentzen jest durny.

26 minut temu, hubertuss napisał(a):

A co myślisz, że ta druga połowa zagłosuje na pis? Nawet ci którzy oczekują czego innego w wielu wypadkach rozumieją, ze wiele zmian blokuje Duda. Tusk im powie musicie zagłosować na Trzaskowskiego byśmy mogli zrealizować wam to co obiecaliśmy bo teraz Duda blokuje i Nowgrodzki będzie blokował i oni zagłosują zobaczysz

Jakie by nie były. Pis ma za sobą Ruskich i Orbana Tusk wszystkie instytucje w tym unijne. O czym Orban za niedługo się przekona. 

Czekaj a tak już ktoś nie mówił do swoich zwolenników ? Czyli wyborcy PO są sterowani. Nie myślą samodzielnie, musi im ktoś podpowiadać co mają robić.

39 minut temu, pawel885 napisał(a):

A Trump ?

Za kim jest ?

🤔

Przecież Tusk mówi że to ruski agent 

Trump jest za sobą i za tymi na których USA mogą zarobić. Jak np Polska płacącą im miliardy za broń.

14 minut temu, galan99 napisał(a):

Dystrykty walczą i są igrzyska ludziom to się podoba . Ludzie lubią takie igrzyska są ciekawe .

Tu akurat masz rację. Jaki rząd by nie był igrzyska lubi wielu. Aborcja mało kogo obchodzi ale widok zamykanych polityków już tak.

44 minuty temu, jarecki napisał(a):

A dla Ciebie Hubertus jakie są najważniejsze sprawy do załatwienia tego rzadu ? Czego oczekujesz . 

Na razie rozliczeń. Jak obniżą kwotę wolną od podatku będzie super bo dużo mi zabierają. Ale z drugiej strony wiem, ze państwo musi się utrzymać więc i tak skądś te pieniądze od ludzi muszą wziąć. Ja jestem realistą nie oczekuje manny z nieba ani złotej gwiazdki tym bardziej od prezydenta. Muszą sam sobie zapracować tak mnie wychowali. 

1 godzinę temu, Ulman napisał(a):

Powinien wygrać Mentzen i przełamać ten monopol popisowski. Niestety lud jest durny i dalej będzie wybierał między dzumą a cholerą.

I tu jest pole dla niezdecydowanych i pisowców nie będących betonem.

Gdyby udało się Mentzenowi wejść do drugiej tury to Trzaskowski leży i kwiczy. Piękne to byłyby wybory.

No chyba że układ magdalenkowy na tyle silny, że przed drugą turą kaczor wygłosiłby orędzie popierające trzaskowskiego

Screenshot_20241221_080741_Facebook.jpg

• Like 1
  • Haha 2

40 minut temu, danielhaker napisał(a):

chleba i igrzysk 😅 Chleb nie tanieje, ale igrzyska trwają 😄

Ja bym to raczej nazwał sprawiedliwością. Wielu polityków pisu w wielu aspektach posunęło się za daleko. Nikt nigdy nie był idealny jeśli chodzi o władzę. Ale oni przegięli i powinni za to ponieść odpowiedzialność. A że to przy okazji igrzyska to i racja. Jak pisałem wyżej ludzie chętnie zajmują się posłem w kajdankach niż aborcją czy Trybunałem Konstytucyjnym.

@Agrest przekaz wam się rozjeżdża. Warszawa to niby taka ruina a którą to kadencję tam Trzaskowski siedzi. A kiedy tam ostatnio rządził polityk pisu. Taka ruina i dlaczego Warszawiacy pisowca nie chcą jak to jest?