Skocz do zawartości

Polityka okiem rolnika 2024

jahooo

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
4 godziny temu, hubertuss napisał(a):

Nie wiem czy będę pluł raczej nie po prostu na nich nie zagłosuje.

Mi z tego co robią obecnie rządzący najbardziej nie pasuje ten ich wyśmienity pomysł z "tarczą wschód" o ile to nie naciski unijne nie wnikałem głębiej w temat z czyjej inicjatywy.

Chcą budować jakieś umocnienia, pola minowe, zapory czołgowe i h*j wie co tam jeszcze im do głowy przyjdzie wzdłuż granicy niszcząc to co tam się znajduje 🤦 i wydając na to jeszcze w h*j kasy, to już nie czasy I czy II wojny że wszystko ciągnęli na sobie. Zechcą zaatakować zaatakują z powietrza rakietami, dronami itp sprzętem nie przekraczając nawet granicy, a jak i zechcą przekroczyć to znajdą inny sposób niż lądem 😅 I jakie to genialne wycinać wzdłuż granicy lasy i stawiać betonowe zapory 🤔 a czy taki 100 letni las nie jest naturalną zaporą 🤭

Chcą w coś zainwestować to jedyne sensowne są te wysokie wierze radarowe wzdłuż granicy co by śledziły nadlatujące obiekty na różnej wysokości jeszcze 100 km czy nawet i dalszej odległości od naszej granicy, aby był czas zareagować jak coś nadlatuje, a to wlatują sobie ruskie balony meteo, rakiety, helikoptery a oni nic nie widzą jeszcze ludzi w h*ja robią że nic nie wleciało... to nie te czasy że można komuś coś wmówić że czegoś nie było teraz każdy ma telefon i nagrywa robi zdjęcia jak poszły filmy i zdjęcia w internet dopiero głupio się zrobiło i jednak coś wleciało, coś gdzieś spadło ale gdzie... i chodzą chłopcy po lasach szukają tygodniami... ganiają tych żołnierzy za głupotami 🤦

2 godziny temu, jarecki napisał(a):

Projekt dotyczy zadawania prac domowych , głównie chodziło o grupę około 10 % uczniów i o systematczność pracy i naukę pracy w pozniejszym czasie ,

Bo trza się zastanowić, co praca domowa ma na celu. 

17 minut temu, Roki212 napisał(a):

Chcą w coś zainwestować to jedyne sensowne są te wysokie wierze radarowe wzdłuż granicy co by śledziły nadlatujące obiekty na różnej wysokości jeszcze 100 km czy nawet i dalszej odległości od naszej granicy

Zdaje się że ten kierunek jest obecnie obrany.

https://tech.wp.pl/rozpoznawcze-aerostaty-dla-polski-radary-ktore-wisza-w-powietrzu-calymi-tygodniami,6993303501749216a

Elektrownia PGE Gryfino Dolna Odra o mocy 1,4 GW została przekazana do eksploatacji - poinformowała w komunikacie prasowym GE Vernova, która dostarczyła bloki gazowo-parowe klasy H.

"Przekazanie do eksploatacji zamyka etap budowy najnowocześniejszej i największej elektrowni gazowej w Polsce - PGE Gryfino Dolna Odra o łącznej mocy 1366 MW. Nowe bloki gazowe zastąpią wysłużone i nieefektywne jednostki węglowe w Elektrowni Dolna Odra, a tym samym wpisują się w strategię dekarbonizacji aktywów wytwórczych Grupy PGE. Jednocześnie nowa inwestycja wzmocni bezpieczeństwo energetyczne Polski, a także zapewni stabilne dostawy energii dla ponad 3 mln gospodarstw domowych"

kolejna inwestycja w rozwój polski, zrobiona przez pis 

Godzinę temu, nie napisał(a):

Elektrownia PGE Gryfino Dolna Odra o mocy 1,4 GW została przekazana do eksploatacji - poinformowała w komunikacie prasowym GE Vernova, która dostarczyła bloki gazowo-parowe klasy H.

"Przekazanie do eksploatacji zamyka etap budowy najnowocześniejszej i największej elektrowni gazowej w Polsce - PGE Gryfino Dolna Odra o łącznej mocy 1366 MW. Nowe bloki gazowe zastąpią wysłużone i nieefektywne jednostki węglowe w Elektrowni Dolna Odra, a tym samym wpisują się w strategię dekarbonizacji aktywów wytwórczych Grupy PGE. Jednocześnie nowa inwestycja wzmocni bezpieczeństwo energetyczne Polski, a także zapewni stabilne dostawy energii dla ponad 3 mln gospodarstw domowych"

kolejna inwestycja w rozwój polski, zrobiona przez pis 

A jak tam elektrownia w Ostrołęce? Ile tam poszło w piach 2 mld?

10 godzin temu, Ulman napisał(a):

No i właśnie dlatego dopytuje fanatyków czym się te partie różnią i potem czytam jakieś pokrętne elaboraty ku swojej uciesze

Od 2005 roku rządzą PIS i PO , scena polityczna jest zabetonowana , jest tylko jeden sposób by ktoś inny przejął władzę .

9 godzin temu, hubertuss napisał(a):

Pis na was pluł kopał co zrobili z rolnikami a wy dalej pis pis. Nawet strajki, byliście potrzebni politykom pisu tylko do czasu. Gdy seria wyborów minęła i tu kopniaka dostaliście i dalej pis pis a pis was chce tylko na wybory. Nawozy, zboże z UA, upadek iluś tysięcy gosp dane z GUS a rolnik w większości pis pis i pis. O 5 dla zwierząt od Kaczyńśkiego nawet nie wspominam

To powiedz, pochwal się co Tusk i jego junta zrobili dobrego dla rolników?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
    • Przez debrzyna
      Powinniśmy podjąć sie informowania rolników i nie tylko ,kto w poszczególnych województwach organizuje wyjazd na następny protest Brak takiej informacji to mniej ludzi na proteście
      Macie informacje wpisujcie w tym temacie Tylko informacje kto i tp bez zbędnej polityki 
    • Gość
      Przez Gość
      Zapraszam
  • Dodaj nową pozycję...
v